Iedereen moet op een zeker ogenblik natuurlijk eens op zichzelf gaan wonen. Wanneer je nu nog maar net het ouderlijk huis gaat verlaten om alleen te gaan wonen is de kans bijzonder groot dat je nog niet over heel wat spullen beschikt. Het huren van een volwaardige verhuiswagen is dan ook wellicht een beetje teveel van het goede. Heb je een auto die is voorzien van een trekhaak? In dat geval is het mogelijks een (financieel) interessantere keuze om te kiezen voor het gebruik van een aanhangwagen of een boedelbak. Een aanhangwagen of boedelbak huren kan gebeuren tegen een zeer scherp prijskaartje en zorgt er voor dat jij gewoon over de mogelijkheid beschikt om al jouw spullen op efficiënte wijze te verhuizen. Wil jij graag weten over welke opties je op dit vlak beschikt en welke kosten je er voor dient te betalen? Dat wordt meteen duidelijk middels de informatie op deze pagina!

Verschillende opties voor aanhangwagen/boedelbak huren

Vooraleer over te gaan tot het daadwerkelijk huren van een aanhangwagen of boedelbak is het altijd belangrijk dat je, je bewust bent van de verschillende opties die er op de markt voor handen zijn. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele mogelijkheid op dit vlak over het hoofd ziet hebben we de verschillende aanhangwagens en boedelbakken voor jou verzameld. Je ontdekt ze door het raadplegen van het hieronder terug te vinden overzicht.

1.) Kleine aanhangwagen voorzien van één as

De eerste type aanhangwagen die je kan huren is een kleine aanhangwagen die beschikt over één as. In dit geval is er sprake van een binnenmaat van 186 bij 111 bij 35 centimeter. Een dergelijke aanhangwagen beschikt over een laadvermogen tot aan 250 kilogram. Het betreft een kleine aanhangwagen welke kan worden gebruikt voor een beperkt(er) aantal verhuisdozen. Hou er rekening mee dat grotere stukken zoals bijvoorbeeld meubels hier niet in passen.

2.) Grote aanhangwagen voorzien van één as

Het betreft hier een aanhangwagen welke een binnenmaat heeft van 246 bij 131 bij 35 centimeter. In totaal is het mogelijk om met behulp van een dergelijke aanhangwagen een totale huisraad tot wel 400 kilogram te vervoeren. In deze aanhangwagen is het eventueel ook mogelijk om meubelstukken zoals bijvoorbeeld een bed of een bank te vervoeren.

3.) Kleine aanhangwagen voorzien van één as en kap

Een aanhangwagen als deze is uitgerust met een kap. Dit is interessant, want met het Nederlandse weer weet je nu eenmaal nooit. Ook op regenachtige dagen is verhuizen op deze manier geen enkel probleem. Een kleine aanhangwagen als deze heeft een inhoud van 246 bij 131 bij 150 centimeter. Dit is meer dan voldoende om een standaard huisraad mee te vervoeren. Het maximale gewicht bedraagt in dit geval 320 kilogram.

4.) Grote aanhangwagen voorzien van twee assen

Het gaat hierbij om een grote aanhangwagen welke niet over één, maar wel over twee assen beschikt. De binnenmaat bedraagt in dit geval 296 bij 131 bij 35 centimeter. Deze aanhanger beschikt over een gewicht tot wel 1.140 kilogram.

5.) Grote aanhangwagen voorzien van twee assen en een kap

In dit geval is er sprake van dezelfde grote aanhangwagen als hierboven aangegeven. Het enige verschil heeft te maken met het feit dat er bij deze aanhangwagen een kap voor handen is die er voor zorgt dat je ook perfect kan verhuizen bij regenachtig weer. Een grote aanhangwagen als deze zou in principe voldoende moeten zijn voor het verhuizen van een volledige inboedel.

Kosten voor aanhangwagen/boedelbak huren

Bovenstaande overzicht heeft duidelijk gemaakt dat een aanhangwagen/boedelbak huren op tal van verschillende manieren mogelijk is. Voor welk exemplaar je uiteindelijk zal kiezen is niet alleen afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt, maar uiteraard ook van de omvang van de inboedel die moet worden verhuisd. Hou er bovendien rekening mee dat het huren van een aanhangwagen/boedelbak steeds op verschillende manieren kan gebeuren. De kosten kunnen dan ook als volgt worden aangerekend:

  1. Kostprijs per uur;
  2. Kostprijs per drie uur;
  3. Kostprijs per kalenderdag;

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die gaan verhuizen er voor om een aanhangwagen/boedelbak te huren per kalenderdag. Op deze manier is men namelijk verzekerd van de scherpste prijs terwijl men zich ook helemaal niet hoeft te haasten om de verhuis tot een goed einde te brengen. Ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten die voor een aanhangwagen/boedelbak huren worden aangerekend? In dat geval kan de onderstaande prijstabel je daar zeker en vast bij verder helpen!

Soort aanhangwagen Prijs per drie uur Prijs per kalenderdag
Kleine aanhanger met 1 as Tussen 19 & 25 euro Tussen 28 & 30 euro
Grote aanhanger met 1 as Tussen 32 & 35 euro Tussen 38 & 40 euro
Kleine aanhanger met 1 as en kap Tussen 38 & 40 euro Tussen 47 & 50 euro
Grote aanhanger met 2 assen Tussen 39 & 45 euro Tussen 48 & 50 euro
Grote aanhanger met 2 assen en kap Tussen 45 & 50 euro Tussen 52 & 55 euro

Extra aandachtspunten voor aanhangwagen/boedelbak huren

Een aanhangwagen/boedelbak huren lijkt op het eerste zicht iets zeer voor de hand liggend waar eigenlijk helemaal niets fout mee kan gaan. In de praktijk wil dat echter wel even anders zijn. Omwille van deze reden zijn er nog twee belangrijke aandachtspunten waar je bij het huren van een aanhangwagen/boedelbak zeker rekening mee dient te houden, namelijk:

  • Controleer het maximale laadvermogen evenals de maximale massa. In het bijzonder indien je van plan bent om een grote aanhangwagen te huren is het een absolute must om zoveel mogelijk massa te kunnen trekken.
  • Het komt in de praktijk relatief vaak voor dat mensen op de dag van hun verhuis schade rijden met een aanhangwagen die wordt gehuurd. Informeer omwille van deze reden altijd goed naar de verzekering van de auto waarmee je de aanhanger gaat trekken. Het spreekt voor zich dat het laatste wat je wil is een aanhanger huren terwijl je hoge schade rijdt. De verzekering van de auto controleren is dan ook altijd iets wat je maar beter niet over het hoofd kan zien.