Een archiefverhuizing mag op het eerste zicht dan wel gewoon hetzelfde lijken als eender welke andere soort van verhuizing, in de praktijk is dat absoluut niet het geval, in tegendeel. Wanneer er een archiefverhuizing plaats dient te vinden zijn er dan ook een groot aantal factoren waar je graag rekening mee zal willen houden. Niet alleen dient het verhuizen van een archief namelijk gestructureerd te verlopen, daarnaast is het ook nog eens zo dat je rekening dient te houden met de veiligheid. In het bijzonder wanneer er bijvoorbeeld documenten moeten worden verhuisd van een dokter of een advocaat is het van belang om tijdens de verhuizing aandachtig te zijn voor het feit dat de inhoud van de documenten niet zomaar kan en mag worden gelekt. In ieder geval, wil jij graag alles te weten komen over de verschillende zaken waar je bij een archiefverhuizing rekening mee dient te houden? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina zonder ook maar enige twijfel aan het juiste adres.

Waarom een archiefverhuizing zelf doen?

Veel mensen stellen zich de vraag of ze er nu voor moeten kiezen om hun archiefverhuizing zelf te doen of ze er toch beter aan doen om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde verhuizer. In de praktijk wordt er zeer vaak voor deze laatste optie gekozen omdat mensen vrezen dat ze zelf over onvoldoende kennis beschikken om hun archiefverhuizing uit te voeren. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook één belangrijke reden is waarom je er goed aan doet om de archiefverhuizing toch voor je eigen rekening te nemen. Het betreft hier uiteraard het prijskaartje waar je rekening mee moet houden op het ogenblik dat je de verhuizing van je archief gaat uitbesteden. Deze kan immers zomaar behoorlijk hoog oplopen.

 

Het spreekt voor zich dat lang niet elke ondernemer zomaar over een groot budget beschikt om een archiefverhuizing uit te kunnen laten voeren. Omwille van deze reden kan het idee dan ook al snel gaan spelen om de verhuizing zelf te doen. Het neemt even wat tijd in beslag en je zal goed moeten nadenken over de te ondernemen stappen, maar daar tegenover staat dat een archiefverhuizing zelf doen je niet alleen heel wat ervaring bij zal brengen, maar je ook flink wat kosten kan besparen. Indien je er voor kiest om een archiefverhuizing uit te besteden dien je dan ook in de praktijk al snel rekening te houden met een prijskaartje welke is gelegen rond de 60 euro per uur voor één verhuizer inclusief transport. In het bijzonder wanneer je een omvangrijk archief moet verhuizen kunnen de kosten dus absoluut al snel oplopen!

Voordelen van een archiefverhuizing uitbesteden

Het verhuizen van een archief is dus duidelijk geen gewone verhuizing. Omwille van de vele bijzonderheden waar je rekening mee dient te houden is het zo dat veel mensen er voor kiezen om een archiefverhuizing niet zelf te doen, maar dit toch maar uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een gewoon verhuisbedrijf onder de arm te nemen, maar in principe wordt het in de praktijk toch steeds aangeraden om een specialist in te schakelen. Zo kan je er pas echt zeker van zijn dat jouw archiefverhuizing op de meest optimale wijze zal gebeuren. Hoe dan ook, ben jij benieuwd naar de voordelen van een archiefverhuizing uitbesteden? In dat geval is het interessant om rekening te houden met de hieronder terug te vinden voordelen.

  1. Een gespecialiseerde archiefverhuizer heeft alle vereiste expertise om er voor te zorgen dat jouw archiefverhuizing op de meest optimale wijze kan verlopen. Bovendien begrijpt hij als geen ander hoe belangrijk het is om de bestaande structuur van je archief te kunnen behouden.
  2. Het komt niet zelden voor dat een archief over een behoorlijke hoeveelheid aan informatie beschikt waar op een discrete manier mee dient te worden omgegaan. Dit gezegd zijnde is het belangrijk om een beroep te doen op één of meerdere personen die weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Een specialist zal ook op dit vlak alle vooropgestelde verwachtingen ongetwijfeld weten in te lossen.
  3. Het derde punt dat eveneens niet onbelangrijk is, is terug te vinden in het feit dat gespecialiseerde archiefverhuizers steeds over alle vereiste hulpmiddelen beschikken om jouw verhuizing in goede banen te kunnen leiden. Zo beschikken ze bijvoorbeeld over speciale meterbakken welke exact de inhoud van de lade in een archiefkast kunnen huisvesten.

Bovenstaande punten maken het in ieder geval duidelijk, ondanks het feit dat je archiefverhuizing uitbesteden in de praktijk altijd bepaalde kosten met zich meebrengt moet het gezegd dat er ook heel wat interessante, praktische voordelen aan verbonden zijn. Wil jij dus met andere woorden geen omkijken hebben naar je archiefverhuizing terwijl je bovendien wel zeker wil kunnen zijn van een optimale aanpak, discretie en veiligheid? In dat geval is je archiefverhuizing uitbesteden aan een expert altijd een goed idee!

Het vinden van een geschikt bedrijf voor je archiefverhuizing

Ben jij er ook van overtuigd dat het, het interessantst is om voor het uitvoeren van jouw archiefverhuizing een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf? In dat geval spreekt het voor zich dat je zoektocht naar een geschikte partner pas echt begint. Wat dit betreft is het altijd de moeite waard om een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het verhuizen van archieven. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een scherp prijskaartje, daarnaast kan je er op deze manier (rekening houdende met bijvoorbeeld de ervaringen van bestaande klanten) ook altijd zeker van zijn dat je kiest voor een verhuisbedrijf die uitstekend geplaatst zal zijn om jouw archiefverhuizing voor diens rekening te nemen.