Op het ogenblik dat je er voor kiest om een flat te gaan huren spreekt het voor zich dat je ten allen tijde rekening dient te houden met een vrij beperkte ruimte die je ter beschikking krijgt. In ieder geval is het zo dat je in een flat heel wat minder kwijt kan dan in bijvoorbeeld een volwaardige woning. Om dit enigszins te compenseren wordt er vaak voor gekozen om een berging te voorzien bij een flat. Deze berging maakt het dan mogelijk om verschillende spullen in op te bergen die je niet in je flat zelf kwijt kan. Dat is natuurlijk best interessant, maar wat op het moment dat je wil verhuizen? In dat geval zal natuurlijk ook de berging leeggemaakt moeten worden. Wil jij graag meer te weten komen over berging flat verhuizing evenals de kosten die dit doorgaans met zich meebrengt? Ontdek dan snel de informatie welke is terug te vinden op deze pagina! Zo kan ook jouw berging flat verhuizing steeds gebeuren zonder dat je rekening dient te houden met vervelende verrassingen.

Hoeveel kost een berging flat verhuizing?

Eén van de belangrijkste factoren waar je bij een verhuizing rekening mee dient te houden heeft betrekking tot de hoeveelheid aan inboedel waarover je beschikt. Hoe groter de inboedel is, des te hoger ook alle kosten zullen oplopen en des te meer tijd er bovendien ook geïnvesteerd zal moeten worden in een verhuizing. Gelukkig is het zo dat de berging van een flat doorgaans slechts over een beperkte oppervlakte beschikt waardoor je de verhuizing veelal kan uitvoeren door gebruik te maken van relatief voordelige hulpmiddelen en vervoersmiddelen. Het gaat hierbij dan om een aanhangwagen of een bakfiets.

 

Een tweede bepalende factor voor de kostprijs van een berging flat verhuizing heeft natuurlijk betrekking tot het feit of je de verhuizing zelf gaat doen of je deze gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Wanneer dit laatste je voorkeur wegdraagt zal je natuurlijk rekening moeten houden met iets hogere kosten in vergelijking met wanneer je de verhuizing zelf gaat doen. Anderzijds staat daar wel tegenover dat je zelf heel wat minder stress zal ervaren en je er uiteraard ook niet zoveel tijd voor hoeft te voorzien. Aan jou om de twee mogelijkheden tegenover elkaar af te wegen en te bepalen welke optie voor jou nu precies de interessantste is. Wil je graag alvast een indicatie krijgen van de kosten die zijn verbonden aan een berging flat verhuizing? Dan kan de onderstaande prijstabel je daarbij helpen!

 

Type kost berging flat verhuizing Gemiddelde kostprijs
Busje huren inclusief verhuisartikel (10 m3) Gemiddeld zo’n 65 à 70 euro per dag
Huren van een aanhangwagen Gemiddeld 20 euro per dag excl. brandstof
Huren van een bakfiets Gemiddeld 25 euro per dag
Busje huren incl. één verhuizer Gemiddeld 50 à 55 euro per uur
Extra sjouwer Gemiddeld 25 à 30 euro per uur

Waar rekening mee houden bij een berging flat verhuizing?

In eerste instantie kan het er naar uit zien dat een berging flat verhuizing uitvoeren een koud kunstje is. In de praktijk wil dat echter wel eens sterk tegenvallen. Dit niet in het minst omdat je vaak continue van de berg een groot aantal trappen moet doen om in een hoger gelegen deel van het pand te komen waar je de spullen naar buiten kan dragen. Wil jij graag precies weten komen waar je allemaal bijzondere aandacht aan dient te schenken bij het verhuizen van jou berging flat verhuizing? Bekijk dan zeker eens nauwkeurig het onderstaande overzicht.

1.) Het huren van bepaalde hulpmiddelen

In eerste instantie moet je er altijd rekening mee houden dat verhuizen een behoorlijk zwaar karwei is. Dit niet in het minst wanneer het gaat om bijvoorbeeld de berging van een flat. Je dient er bijvoorbeeld bij stil te blijven staan dat je, je vaak een weg moet banen doorheen smalle hangen en een groot aantal trappen. Omwille van deze reden kan het de moeite zijn om één of meerdere hulpmiddelen te huren. Je kan wat dat betreft denken aan:

 

  • Een verhuiskarretje;
  • Een traploper;

 

Het is bovendien vaak ook aan te raden om op voorhand enkele verhuisdozen op te halen en de inboedel in de berging in de dozen te stoppen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je bij het verplaatsen van de inboedel geen schade zal aanrichten. Heb je niet alleen kleine stukken inboedel die moeten worden verhuisd, maar ook grotere stukken zoals meubels? In dat geval wordt het aangeraden om daarvoor gebruik te maken van speciale verhuisdekens. Zo zijn deze meubelstukken ten allen tijde optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld valschade.

2.) Meet je spullen op voorhand even op

Heb je die ene kast die je in de berging van je flat hebt gezet in stukken naar binnen gebracht, maar vervolgens terug in elkaar gezet? In dat geval is het altijd de moeite waard om op voorhand even te berekenen of je deze kast terug uit elkaar moet halen of niet voordat je ze uit de berging kan halen. Misschien past de kast op vlak van afmetingen wel net tussen de deuropening en vormt ook het trapgat geen probleem. Is dat niet het geval en is de kast te groot? Dan zal er natuurlijk niets anders opzitten om ze terug uit elkaar te halen. Dit ruim op voorhand controleren zal er in ieder geval steeds voor zorgen dat je op de dag waarop de verhuizing van de berging van je flat moet worden uitgevoerd niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Meet niet alleen kasten op, maar ook alle andere grote stukken die mogelijks zijn terug te vinden in de berging waar je flat over beschikt.

3.) Gebruikmaken van een bakfiets of een aanhangwagen?

Ga je tot slot gebruikmaken van een bakfiets of een aanhangwagen? In dat geval is het wellicht de moeite waard om op voorhand alvast even te oefenen. Hou er bovendien rekening mee dat je voor een aanhangwagen ook over een speciaal rijbewijs dient te beschikken. Omwille van deze reden wordt het steeds aangeraden om eerst even een kleine route te rijden zonder dat er spullen in de bak zijn terug te vinden. Op deze manier weet je precies waar je rekening mee dient te houden onderweg en voorkom je mogelijke schade aan je inboedel. Voor mensen die reeds over de nodige ervaring beschikken met een bakfiets en / of een aanhangwangen is dit uiteraard geen echte vereiste.