Bespaar tot 30%  

Alternatieven voor verhuisdozen

In deze verhuisgids:

Alternatieven voor traditionele verhuisdozen

Dat de inboedel ingepakt moet worden is niet onderuit te komen. Natuurlijk kan het inpakken worden uitbesteed, door gebruik te maken van een inpakservice. Enkel zijn ook in die situatie verhuisdozen nodig. Bij veel verhuizingen worden er verhuisdozen gebruikt. Deze kunnen worden gehuurd of worden aangeschaft. Een tip die geld kan besparen en ook nog eens praktisch een stuk kan helpen bij het verhuizen. Voor meer verhuistips, bekijk onze pagina met 30 tips op een rij!

Gelukkig zijn er ook andere oplossingen, die vaak goedkoper uitpakken of in ieder geval meer praktisch zijn ingesteld. Grofweg is dit in te delen in twee soorten opties. Lees snel verder wat voor vervangende mogelijkheden er zijn voor de toch vrij dure verhuisdoos.

Duurzame bakken

Er zijn in diverse winkels diverse opberg bakken te krijgen, bijvoorbeeld bij de ikea in verschillende maten. Dit kan een optie zijn om deels in te pakken. Nadat een aantal bakken naar de nieuwe woning zjin gebracht, kunnen deze worden geleegd en nogmaals worden gebruikt. Het grote voordeel is dat een deel van de inboedel in deze boxen opgeslagen kan worden. Bijvoorbeeld op een zolder of ergens achter de deur. Zulke boxen zijn bijvoorbeeld heel makkelijk om het speelgoed van de kinderen in mee te nemen.

Qua kosten zal het echter niet goedkoper zijn dan het kopen van normale verhuisdozen. Tevens kunnen verhuisdozen die zijn gekocht, ook worden gebruikt om deel van de inboedel op te slaan op zolder. Ze staan alleen niet zo fraai in het zicht.

Dozen halen bij de supermarkt

In plaats van het huren of kopen van de verhuisdozen is het in veel supermarkten mogelijk om gratis dozen mee te nemen. Achter de kassa is er vaak een verzameling van dozen die door iedereen meegenomen kunnen worden. Hierin veel variatie qua formaten en het zal niet makkelijk zijn om 20 dezelfde dozen te vinden. Maar wanneer hier ruim van te voren op gelet word, zitten er mogelijk leuke dozen tussen. Let hierbij niet alleen op het formaat, maar ook op de stevigheid natuurlijk. Het zou zonde zijn als een verhuisdoos vol met spullen, halverwege gaat scheuren.

50/50 als beste keuze

Wat wij zelf hebben ervaren tijdens het verhuizen, is dat een combinatie hiervan het beste werkt. Zo hebben wij een aantal plastic boxen gebruikt, voor een aantal simpele spullen hebben we een aantal gratis dozen gebruikt. Alleen we hebben voor het grootste gedeelte van de inboedel wel gewoon verhuisdozen aangeschaft. Dit is toch ook een stuk makkelijker tillen en door hetzelfde formaat, is het toch wat tactischer in te delen in een verhuiswagen. Hierbij is het voor iedere situatie natuurlijk een eigen keuze. Het is alleen goed om op de hoogte te zijn van de opties.

Join the discussion

3 comments
  • […] Dit kunnen verhuisdozen zijn en speciale dozen voor de garderobe. Natuurlijk kunnen er ook alternatieven opties worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een koffer voor de […]

  • Gewoon goed beschreven tips. Ik kan niet anders stellen dat dit een efficiënte manier is van verhuizen. Voor mijn eerste verhuizing heb ik ook gebruik gemaakt van dozen van de plaatselijke Albert Heijn. Een rolletje tape erbij en je bent al een aardig eind op weg!

  • Er zijn inderdaad veel alternatieven voor verhuisdozen te vinden. Ik vraag zelf altijd eerst in mijn omgeving na of men nog dozen heeft die ik kan gebruiken. Het is overigens een goede tip om naar de supermarkt te gaan om daar dozen te halen!