Vergelijk verhuizers

Een budget bepalen

Een budget vast stellen

Bij een verhuizing komt er veel kijken en er zal van alles geregeld moeten worden. Alleen de mate waarin je alles laat regelen of zelf doet, zal grotendeels afhangen van de kosten die hierbij komen kijken. Zeker wanneer het verhuizen ruim van te voren is aangekondigd, kan er rekening worden gehouden met een budget.

Hierbij is de grote vraag, hoeveel budget is er beschikbaar voor het verhuizen? Dit gaat direct gepaard met, hoeveel vind je het waard om de verhuizing uit handen te geven?

Er moet dus gekeken worden wat er mogelijk is in de financiële situatie. Soms is het budget nou eenmaal niet hoger en zal er moeten worden gekeken naar alternatieven. Gelukkig zijn er veel verhuistips en bespaartips die hierin kunnen ondersteunen. Daarom zijn wij er van overtuigd dat er voor ieder budget kan worden verhuist.

Soms kan het zijn dat de financiële middelen er wel zijn. Alleen dat je het zelf niet erg vind om de handen uit de mouwen te steken en zelf een deel van de verhuizing op je te nemen. Hierbij kan de vraag dus zijn, hoe kostbaar is jouw tijd?

Beredeneren vanuit de wensen.

In plaats van een vast budget, kan er ook een wensenpakket worden samengesteld. Hierin kan staan wat je wel en wat je niet zelf wil en/of kan regelen. Eigenlijk kijk je hier al naar de mate waarin de verhuisservice geregeld gaat worden. In het extreme geval kan je alles aan een verhuizer overlaten. Een zo gehete turn-key service. Alles zal worden geregeld en na afloop hoef je alleen nog maar de sleutel in het slot te steken en alle spullen staan in de nieuwe woning direct op zijn plaats.

Er zijn een aantal taken waarbij een keuze is om dit zelf te doen of uit te laten voeren. Denk hierbij aan onderstaande services:

  • Inpakservice
  • (de)Monteerservice
  • Verhuislift.
  • Handyman service
  • Speciaal transport
  • Inboedelopslag

Hierbij hebben we het transport niet meegerekend. Dit zal een verhuisbedrijf altijd regelen en is ook het voordeligst. Ze willen namelijk dit zelf in handen houden en de wagens staat altijd tot de beschikking.

Welke services zullen er worden afgenomen? Na het kiezen van de services, zal er worden gezocht naar de kostprijs hiervoor. De verhuiskosten worden in dit geval bepaald door de prijs die een verhuisbedrijf rekent voor het pakket.

Hoe groot moet het budget zijn

Er is geen minimaal vereist budget, alleen je krijgt vaak waarvoor je betaald. Met een budget van 100 euro, hoef je niet bij een verhuisbedrijf aan te kloppen. Dan zal het werk voornamelijk worden verzet door mensen in de nabije kringen. Om een vakman in te schakelen moet er rekening gehouden worden dat een verhuizer per uur minimaal al 25 a 30 euro kost. Reken hierbij nog de materialen die worden gebruikt van het bedrijf, zoals het transport of bijvoorbeeld verhuisdozen.

Om dan een middelgrote verhuizing in zijn geheel aan een verhuizer uit te besteden, kan je rekenen op een prijs tussen de €1.250 en €1.750. Terwijl deze zelfde verhuizing mogelijk goedkoper is uit te voeren op het moment dat alles zelf geregeld word. In plaats van dat het meer geld kost, zal het daarom meer tijd kosten. Helaas gaat het zelf verrichten van een verhuizing vaak ook in combinatie met extra stress.

image_pdfDownload PDFimage_printPrint uit

Gerelateerd

Over:

Add Comment