Bespaar tot 30%  

Creatief inpakken

Het inpakken van alle spullen is een belangrijk onderdeel. Niet kost het alleen heel veel tijd om alles in de dozen te doen (+ al het voorwerk wat bij het organiseren van de spullen komt). Het zal tevens gaan bepalen hoe makkelijk het uitpakken zal verlopen. Door een goede strategie te gebruiken, kan dit daarom een hoop tijd gaan besparen. De tijd die tijdens een verhuizing vaak toch al heel schaars is.

Een ander voordeel van een slim inpakken is natuurlijk om de schade zo klein mogelijk te houden. Er kan veel mis gaan tijdens een verhuizing. Hierbij is het breken van iets een onderdeel. Waarbij het erg knap is als er tijdens de gehele verhuizing niks sneuvelt. Door het juist in pakken van een verhuisdoos zullen ook breekbare spullen veilig in de nieuwe woning aankomen.

Bekijk onze 4 tips die we iedereen willen meegeven bij het inpakken van de dozen. Onthoud goed, begin tijdig met het inpakken om stress te voorkomen!

1. Maak de dozen niet te zwaar

Het kan soms verleidelijk zijn om een doos helemaal vol te proppen. Zo zijn er minder verhuisdozen nodig en lijkt het allemaal een stuk minder. Maar niks is minder waar, het zal namelijk voor veel overlast zorgen. Allereerst is het tillen van een zware doos al niet heel slim voor het lichaam. Ten tweede is de kans dat een verhuisdoos kapot scheurt aanwezig. Hierbij ben je nog verder van huis en moet alles weer opnieuw worden ingepakt. Maak het jezelf makkelijk en houdt een maximum aan van circa 10 a 15 kilo. Natuurlijk kan dit voor iedereen verschillen, alleen schat het niet te hoog in.

2. Wees niet zuinig met bescherming

Het is veel beter om teveel vulmateriaal te gebruiken dan te weinig. Dit is een kleine moeite en voorkomt frustraties bij het uitpakken. Het is toch zonde als de inboedel met krassen of geheel in scherven aan komt. Zo kan er natuurlijk gebruikt worden gemaakt van papier om op te vullen. Maar denk ook aan de juiste combinaties en gebruik handdoeken om het servies te beschermen. Wanneer de kleren niet vies kunnen worden is het ook mogelijk om de kleren in te schakelen. Het gebruik van de juiste combinaties scheelt vervolgens vulmateriaal en beschadigingen.

3. Nummer de dozen

Bij aankomst in de nieuwe woning is het belangrijk dat de dozen direct over de kamers worden verdeeld. Om te voorkomen dat de dozen telkens verplaatst moeten worden, raden wij om elke kamer een nummer te geven. Door bijvoorbeeld een papier op de deur te plakken met het nummer. Vervolgens moeten de verhuisdozen ook genummerd worden. Zo weet iedereen, ook de verhuizers, waar de verhuisdozen neergezet kunnen worden.

4. Weet wat er in de dozen zit

Dit geldt voornamelijk voor de spullen die dagelijks worden gebruikt. Zo kan er de dag van aankomst in de juiste dozen worden gezocht naar bijvoorbeeld het wc papier. Zet de dozen dan ook op de pak, minder belangrijke dozen kunnen altijd later nog worden uitgepakt.

5. Pak je koffer in alsof je op vakantie gaat

Een hele handige tip is om een koffer in te pakken maar hierin de basis behoefte. Door net te doen alsof je voor 1 a 2 weken op vakantie gaat, zijn alle benodigdheden bij de hand. Pak zodoende genoeg kleren in, de toilettas en andere basis producten die sowieso de eerste dagen gebruikt zullen worden.

 

 

 

Join the discussion

3 comments
  • Hoi Davey,

    Inpakken en verhuizen: het blijf altijd een klus. Leuk om te zien dat je de belangrijkste zaken meepakt in het verhuisproces, dat ziet er prima uit 🙂
    Liefs, Maaike

  • Tijdens mijn laatste verhuizing heb ik extra veel papier en bubbeltjesfolie gebruikt om mijn breekbare spullen mee in te pakken. Op deze manier wist ik zeker dat mijn servies en accessoires heel bleven. Tijdens verhuizingen sneuvelen er vaak veel borden heb ik eerder gemerkt!

  • Inderdaad verstandig om een koffer in te pakken waarin je al je spullen terug kan vinden die je de eerste week nodig hebt. Niets vervelender dan al je dozen te moeten uitpakken omdat je je shampoo zoekt. Ik raad iedereen aan om dit te doen!