Bespaar tot 30%  

Duurzaam verhuizen

Tegenwoordig is er voor elk onderwerp wel een duurzame variant. Zo ook bij verhuizen. Het is namelijk mogelijk om rekening te houden met het milieu op het moment dat men de inboedel van a naar b wilt brengen. Natuurlijk is transport altijd wel slecht voor het milieu, enkel kan dit wel fors beperkt worden door het goed aan te pakken.

Duurzaam transport regelen

Op de weg zijn al een groot aantal elektrische auto’s aanwezig en ook in het openbaar vervoer komt dit steeds vaker terug. Nu zijn er ook steeds meer verhuisbedrijven die kiezen voor een elektrische verhuisbus. Dit scheelt een hoop co2 uitstoot, wat toch een zware last is tijdens een verhuizing.

Het nadeel is enkel dat de capaciteit van zo een elektromotor nog niet al te hoog is en de reikwijdte daarom beperkt is. Dit zorgt ervoor dat ze in de randstad al wel regelmatig zijn terug te vinden. Maar voor de langere afstanden word het toch lastiger om duurzaam vervoer te regelen voor een verhuizing.

Gebruik duurzame verpakkingen

Hierbij gaat het vooral om de kartonnen verhuisdozen. Deze worden nog te vaak gebruikt en uiteindelijk worden ze weg gegooid. Omdat deze na een aantal keer te gebruiken, simpelweg zijn versleten. Een goede oplossing hiervoor is door gebruik te maken van een kunststof verhuisdoos. Deze gaat vele malen langer mee en kan hierdoor telkens worden gerecycled. Dit scheelt jaarlijks miljoenen verhuisdozen die anders op de afval hoop verdwijnen.

Naast de dozen is er ook vaak het vulmateriaal wat weg gegooid word. Hiervoor is er een geniale oplossing bedacht, dit is vulmateriaal wat te hergebruiken is. Zo kan er na afloop het materiaal worden ingeleverd en opnieuw worden gebruikt bij een andere verhuizing.

Verhuisbedrijf kiezen op basis van duurzaamheid

Op bovenstaande aspecten kan er dan ook een verhuisbedrijf worden gekozen. Het is nou eenmaal belangrijk om goed om te gaan met de kansen die er zijn en het milieu kunnen sparen. Zo zijn er een aantal verhuisbedrijven die rekening houden met deze wens. Het is altijd mogelijk om bij verhuizers te informeren naar de mogelijkheden.

Naast de grote aspecten van hierboven, is het ook mogelijk om te kiezen voor bedrijven die over het algemeen rekening houden met het milieu. Hiervoor geldt een ISO14001 Keurmerk. Wanneer een bedrijf is van een ISO 14001 Certificaat, betekend dat ze bewust omgaan met stroom, water en papierverbruik. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, maar over de gehele bedrijfsvoering word het milieu als een aandachtspunt gezien.

Het is logisch dat de kosten voor een specifieke dienst hoger zullen liggen. Dit is dan ook direct de afweging die gemaakt dient te worden. De keuze tussen dergelijke verhuisbedrijven zal nou eenmaal kleiner zijn dan op het moment dat deze wensen er niet liggen.

 

Join the discussion