Bespaar tot 30%  

Energiecontract tijdens verhuizen

In deze verhuisgids:

Verhuizen van nutsvoorzieningen

Het huidige contract wat er met het energiebedrijf is afgesloten, is gebonden aan het adres. Op het moment dat je gaat verhuizen, zal er dus actie ondernomen moeten worden. Hierbij kan er gekozen worden om het huidige contract op te zeggen en op het nieuwe adres een nieuw contract af te sluiten. Ook is het mogelijk om het huidige contract simpelweg te laten wijzigen, hierbij is het aangeven van de verhuizing vaak al voldoende.

Afsluiten van een nieuw contract

Soms is het noodzakelijk om over te stappen van leverancier, dit kan zijn doordat de huidige leverancier niet levert op het nieuwe adres. Ook kan het zijn dat het niet noodzakelijk is, maar dat hier toch over nagedacht kan worden. Er zitten een aantal voordelen aan het afsluiten van een nieuw contract. Hierbij kan er namelijk opnieuw worden vergeleken tussen de diverse aanbieders. Dit kan gemakkelijk via www.independer.nl (persoonlijk favoriet) gedaan worden en hier kunnen de prijsverschillen inzichtelijk worden. Veel leveranciers bieden namelijk een mooie aanbieding op het moment dat je overstapt, hier kan je natuurlijk gretig gebruik van maken.

Het afsluiten van de energieleverancier levert simpelweg financieel voordeel op. Let hierbij wel op de voorwaarden en kijk niet alleen naar de prijs.

Huidig contract aanhouden

Ben je tevreden over de huidige leverancier en zie je geen reden om over te stappen. Dan is het vaak heel eenvoudig te regelen. Een belletje is vaak voldoende om het nieuwe adres door te geven. Hierbij vragen ze vervolgens om de datum dat het in kan gaan en het is vervolgens allemaal geregeld.

Het grote voordeel is dan ook het papierwerk wat voorkomen word. De wijziging wordt in het systeem doorgevoerd en voor de rest zijn er geen verdere acties nodig.

Overgangsperiode zo kort mogelijk houden

De tijd tussen het afsluiten van de energie op het oude adres en het activeren van de leverancier op het nieuwe adres, noemt men de overgansperiode. Het is belangrijk om alles op tijd te regelen. In veel gevallen komt het voor dat er een overkoepeling plaats vind. Op dit moment is er zowel op het oude adres als nieuwe adres stroom en/of water nodig. Voor deze periode zullen er tijdig dubbel kosten zijn. Het is niet altijd te voorkomen en zal voor lief moeten worden genomen. Echter liggen deze extra kosten wel zo laag, dat dit amper wordt opgemerkt. Toch is het verstandig om deze periode van dubbele lasten zo kort mogelijk te houden. Daarom willen we je er toch even op wijze via deze route.

Join the discussion