Bespaar tot 30%  

Organisatie van snoeren

Snoeren zorgen voor irritatieElektronica mee verhuizen

Bij het verhuizen zijn er altijd een aantal irritatiepunten. Dit is mogelijk nog zacht uitgedrukt op het moment dat we over de snoeren gaan praten. Bij iedere verhuizing ontkom je er niet aan om ook alle elektronica mee te moeten verhuizen. Zeker in het hoekje van de tv en modem is het vaak echt een grote rotzooi en was het nu allemaal nog wel redelijk weg gewerkt. Alleen alle draden komen in beeld op het moment dat de spullen worden ingeladen. Hier kan men van schrikken en het kan frustraties opleveren.

Wij willen jullie hier graag het positieve van in laten zien en tips geven om het een stuk gemakkelijker te maken. Wat kan er verwacht worden:

  • Tips voor het verhuizen van elektronica
  • De situatie in de nieuwe woning verbeteren

Tips bij elektronica verhuizen

Wij hebben in de loop der jaren flink wat ervaring opgebouwd en zijn veel situaties tegen gekomen. Want bij het verhuizen scheelt is dat alles geordend en veilig ingepakt is. Op het moment dat we bij een verhuizing betrokken waren, zagen we verschillende type mensen. Sommige zetten alles simpelweg in een verhuisdoos en willen het verplaatsen. Andere gingen iets zorgvuldiger te werk. De laatste categorie willen we graag aanmoedigen. Zo waren er slimme mensen die de verpakkingsdozen van de elektronica nog hadden bewaard + de inhoud hiervan. Voornamelijk de inhoud van deze dozen zijn belangrijk, deze hebben tevens ook de producten beschermt bij de verkoop.

De tips is daarom om zoveel mogelijk de oorspronkelijke dozen weer te hergebruiken. De elektronica past hier als het goed is weer netjes terug in en het is ook direct duidelijk wat er in de doos zit.

Een ander opvallend punt was het labellen wat door sommige mensen werden gedaan. Door heet kleine label aan de kabel te hangen, was duidelijk waar deze bij hoorde. Natuurlijk kan je de kabels direct verpakken bij het juiste product, maar dan nog kunnen er connecties verloren gaan. Het kan dan een hele puzzel zijn om uit te vinden welk snoer waarbij hoort. Vooral bij de installatie zal je blij zijn wanneer elke kabel apart benoemd is.

Reoganiseren bij verhuizen

Vaak wordt de organisatie van de snoeren alleen maar slechter, doordat er telkens nieuwe apparaten bij komen. Deze worden dan niet telkens gereoganiseerd. Bij het verhuizen is dit daarom de ultieme kans om alles in 1 keer goed aan te leggen. In sommige situaties kan er ook gelijk worden gekeken of er mogelijk bespaard kan worden op draden. Zo zal er een nieuwe tv aansluiting moeten komen. Hierbij kan rekening worden gehouden dat er veel mogelijk is met digitale televisie. Ook bij het uitkiezen van eventuele nieuwe meubels kan er hier meer ruimte voor worden berekend. Door de meubels af te stemmen op de elektronica, is de kans groot dat alles weg gewerkt kan worden.

Zie het verhuizen daarom als een uitdaging om in de nieuwe woning het cable management beter te regelen. Deze afwerking zal veel voldoening geven en zal vragen oproepen bij vrienden en familie. Hoe kan het dat je zo weinig kabels ziet? Je kan ze dan altijd het geheim vertellen. Zoek maar eens op draadloze oplossing voor hetgeen waar nu nog een draad aan zit!

 

Join the discussion