Vergelijk verhuizers

Organiseren van een housewarming

Het is een trend die is komen overwaaien uit Amerika. Steeds vaker komen de zo geheten house warming parties voor. Dit is voor iedereen op zijn eigen manier in te vullen en de insteek is om de vrienden en familie de nieuwe woning te laten zien. Na de stress die bij het verhuizen is komen kijken, is het heerlijk om dit te vieren met vrienden en/of familie. Vaak gebeurd dit nadat alles naar wens is afgewerkt en als een soort trotse pauw kan de woning aan iedereen worden geshowt.

Een housewarming geven is alles behalve een verplichting. Enkel is het wel een goede reden om een feestje te geven natuurlijk! Het heeft tevens ook nog diverse voordelen die we straks zullen benoemen. Nog meer redenen om toch de overweging te maken. Maak het niet te bond, want het zou zonde zijn dat er direct beschadigingen aan het huis ontstaan, dit zouden toch vervelende littekens zijn.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen die ervoor zorgen dat een housewarming steeds populairder wordt. In onze ogen zijn dat drie voordelen die we als volgt omschrijven:

  • Iedereen kan in 1 keer de woning komen bekijken. In plaats van het te verspreiden over vele avonden dat er telkens 1 of een aantal mensen langs komen. Zo is het efficient om iedereen tegelijkertijd te ontvangen en voor diegene die niet op de datum konden, is het altijd mogelijk om achteraf nog keer langs te komen.
  • Natuurlijk is het ook gewoon gezellig om met zijn allen een feestje te houden. Of vrienden en familie door elkaar zitten of dat ze apart een housewarming krijgen kan zelf worden besloten.
  • Het is gebruikelijk dat er cadeautjes worden gegeven, natuurlijk is het niet verplicht en kan dit onderling worden afgesproken. Maar vaak worden er kadootjes in de trend van een nieuwe woning gegeven. Handig op het moment dat je bijvoorbeeld nog een broodrooster of droogrek nodig heb.

Bij twijfels over het geven van de huis opwarming, kunnen de bovenstaande voordelen je mogelijk over de streep trekken.

Gezellig gezin zonder stress

Plannen van de housewarming

Het mooie is dat hierin alles mogelijk is en je hier geheel vrij in bent. We kunnen dus moeilijk lijstjes maken met verplichten punten die gedaan moeten worden. In plaats daarvan geven we enkele tips die houvast geven bij de organisatie.

  • Uitnodigen is een belangrijk onderdeel. Bedenk vooraf goed wie er welkom zijn en kijk vervolgens op welke manier de uitnodigingen worden uitgedeeld. Dit kan simpelweg door een berichtje of mailtje, maar ook via de traditionele kaart kan de uitnodiging worden verzonden.
  • Lekkere hapjes en drankjes. Afhankelijk van het aantal mensen, kan er inkopen worden gedaan. Hiermee kan aardig de toon worden gezet met het soort feest. Een groot feest met genoeg alcohol en vette happen of toch een degelijk feestje met wat meer rust in de tent?
  • Een tuin bij de woning? Maak hier optimaal gebruik van. Het meest ideale zou zijn een grote barbecue in de zomer, alleen zijn dit zeldzame dagen dat het mogelijk is. Maar misschien is er een andere overkapping of kan er een partytent worden opgezet. Dit vergroot in ieder geval de plek om familie en vrienden kwijt te kunnen.
  • De rondleiding door de woning. Laat je iedereen vrij rondlopen of begeleid je ze hierin. Vaak wordt dit in verschillende groepen gedaan om zo iedereen de aandacht te geven om het huis op de juiste manier te kunnen zien. Dit zal ook afhankelijk van de woning zelf zijn, hoe is de indeling van de woning en wat is hierin handig?

 

image_pdfDownload PDFimage_printPrint uit

Gerelateerd

Over:

Add Comment