Bespaar tot 30%  

Overnemen van de vloer

Het overnemen van de vloer

Wanneer je de woning moet verlaten, zijn er een aantal dingen die de nieuwe bewoner eventueel kan overnemen. De vloer is er hier 1 van en is vaak onduidelijk wat hier voor gevraagd kan worden. We zullen uitleggen waardoor de prijs tot stand zal komen. We gaan er hier vanuit dat de vloer zelf aangeschaft is en dat deze er nog minimaal redelijk uit ziet.

Bepalen van de vraagprijs

Veel mensen hebben geen idee wat ze nou kunnen vragen voor de vloer. Hier zijn dan ook geen vaste regels voor en zal in overleg gaan met de nieuwe bewoner. Wel kunnen we zeggen dat de prijs een stuk lager zal liggen dan de aanschafprijs, ook op het moment dat deze er nog maar pas in ligt. Wanneer de vloer natuurlijk al oud en versleten is, dan kan het verstandig zijn om hier heel laag voor in te zetten. Er zijn een aantal redenen dat er niet veel voor gevraagd kan worden.

  • Ze zijn niet verplicht het over te nemen
  • Vaak is het niet 100% de smaak van de nieuwe eigenaar
  • De vloer is al gebruikt
  • Er zijn weinig andere opties om het te verkopen

Zo kan de onderlinge prijs gerust op een 1/4 of 1/5 liggen van de oorspronkelijk prijs. Alleen nogmaals zal dit van meerdere factoren afhankelijk zijn en vooral of de nieuwe bewoner de vloer bevalt.

Wat is het alternatief?

Op het moment dat er namelijk niet overeenkomen kan worden met de prijs. Dan kan het zelfs geld of tijd gaan kosten. Heb je de vloer zelf aangelegd, dan is er namelijk de mogelijkheid om de vloer eruit te halen en mogelijk nogmaals te gebruiken of ergens anders te verkopen. Dit zal altijd wel tijd kosten, het verwijderen van het laminaat en de ondervloer is vrij intensief.

Zeker als de vloer niet gebruikt hoef te worden in het nieuwe huis, dan kan deze vaak weg gegooid worden. Op deze manier ontvang je helemaal niks er voor. Hierdoor is het verstandig om niet al te hoog in te zetten qua prijs. In sommige gevallen kan het dan beter zijn om de vloer voor 0,00 euro te laten liggen in plaats van deze eruit te moeten halen.

Conclusie

Ga het gesprek aan met de nieuwe bewoner. Peil of er serieuze interesse is in de vloer en oordeel zelf ook of de vloer waard is om overgenomen te worden. Alleen probeer niet al te hoog in te zetten, want voor je het weet eisen ze dat de vloer verwijderd moet worden. Dit zal niemand verder helpen en kost alleen maar moeite.

Nu lijkt het erop dat je hierdoor veel verlies maakt op de vloer die mogelijk best prijzig was. Het voordeel kan zijn dat het nieuwe huis ook reeds een mooie vloer heeft. Als koper ben je dan hier in het voordeel. Het is gewoon duidelijk dat de nieuwe eigenaar de macht heeft en hierdoor de vraagprijs kan bepalen.

 

 

Join the discussion

2 comments
  • Wij zouden ook graag een huis willen huren, maar weten niet of we de vloer ook willen overnemen. Goed om te weten dat dit geen verplichting is. Ik ga in ieder geval navraag doen over de extra kosten.

  • Wij denken er ook over na om de vloer over te nemen van de vorige bewoners van het huurhuis. Dit ligt er nog niet zo lang in en een nieuwe vloer laten plaatsen kost veel geld. Wellicht kunnen we nog onderhandelen over de prijs!