Planten mee verhuizen?

Wel of niet je planten mee verhuizen

Een liefhebber van planten in de kamer of in de tuin? Dan zullen er in de nieuwe woning ook ongetwijfeld planten komen te staan. Enkel is het dan verstandig om deze mee te verhuizen of misschien toch maar nieuw aanschaffen…

De grootste afweging zal het gemak zijn om de plant op een veilige manier mee te kunnen nemen. We zullen dan ook diverse tips meegeven hoe je deze eventueel goed in kan pakken. Door ze goed in te pakken word het geen rotzooi in de verhuiswagen en blijven de planten ook intact.

Kamerplanten VS tuin planten

Het meenemen van kamerplanten tijdens een verhuizing is vaak vrij eenvoudig. Doordat ze in potten zitten is het geen probleem om ze in het nieuwe huis neer te zetten. Erg handig om direct wat meer sfeer in het nieuwe huis te krijgen.

[su_quote]TIP: Pak alle kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Grote planten en potten zullen los vervoerd moeten worden, zet deze wel goed vast tijdens transport.[/su_quote]

Daar tegenover is alles wat in de tuin geplant is een stuk moeilijker om over te zetten. Naast het meerwerk, is er ook een groter risico dat het natuurlijk niet succesvol wordt over gezet. De beste maanden om planten te verhuizen ligt tussen oktober en maart. Het is belangrijk om goed research te doen naar de specifieke planten en wat voor extra zorg hierbij komt kijken. Het is ook altijd mogelijk om zaden of stekjes mee te nemen.

Informeer de nieuwe eigenaar

Om achteraf misverstanden te voorkomen is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is. Laat desnoods opnemen bij de notaris wat er in de tuin blijft staan. Wanneer de tuin heel mooi erbij ligt bij de verkoop van de tuin en achteraf is alles leeg gehaald, dan zal de koper hier enigszins verbaasd op reageren. Bij kamerplanten is dit vaak geen probleem, hoe het huis wordt opgeleverd geeft vaak aan of de planten mee kunnen.