Op het ogenblik dat je van plan bent om te verhuizen dien je er rekening mee te houden dat je niet zomaar alle spullen uit je woning kan oppikken en mee kan verhuizen naar je nieuwe locatie. Het mooiste voorbeeld hiervan is natuurlijk de brandkast. Een brandkast is dan ook gemaakt om waardevolle spullen te beschermen tegen bijvoorbeeld een inbraak en diefstal. Het spreekt dan ook voor zich dat je deze niet zomaar in één, twee, drie even mee zal kunnen nemen naar je nieuwe woning. Toch willen veel mensen hun huidige brandkast verhuizen, waarschijnlijk omdat ze er een stevig prijskaartje voor hebben moeten betalen. Wil jij ook graag je brandkast verhuizen en zou je graag te weten willen komen hoe je dat nu precies het beste kan doen en waar je rekening mee moet houden? In dat geval is het absoluut de moeite waard om even de informatie door te nemen welke is terug te vinden op deze pagina!

Een specialist inhuren voor brandkast verhuizen

Je brandkast verhuizen is dus in de praktijk lang niet zo eenvoudig als je wellicht in eerste instantie zou verwachten. Gelukkig zijn er op de markt verschillende bedrijven terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. Heel wat ondernemingen hebben er dan ook voor gekozen om zich te specialiseren in het intern en extern verhuizen van brandkasten. Hier zijn uitstekende redenen voor aan te halen waardoor het wellicht voor jou niet meteen interessant te noemen is om zelf je brandkast te gaan verhuizen. Wij hebben alvast even de voordelen van je brandkast verhuizen uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf voor jou op een rijtje gezet.

 

  1. Verankerde kluizen kunnen perfect worden verhuisd

Het merendeel van de mensen kiest er voor om hun brandkast te laten verankeren. Op deze manier wordt er natuurlijk een extra veiligheid gecreëerd omdat dieven de brandkast bijvoorbeeld niet zomaar mee kunnen nemen. Verhuisbedrijven die zijn gespecialiseerd in het verhuizen van brandkasten weten exact hoe ze de geplaatste verankering kunnen losmaken zonder dat ze daarvoor schade moeten toebrengen aan de brandkast. Dit betekent meteen dat je de brandkast op de meest optimale wijze kan laten verhuizen naar je nieuwe woonst!

 

  1. Het vaak aanzienlijke gewicht vormt geen probleem

Brandkasten zijn in de praktijk vaak bijzonder zwaar en daardoor ook erg moeilijk te hanteren. Ook dit draagt in eerste instantie natuurlijk bij aan de veiligheid van de brandkast, maar dat maakt ze wel extra lastig te verhuizen. Het is dan ook niet alleen van belang om er voor te zorgen dat een brandkast op een veilige, maar bovendien ook op een verantwoorde manier kan worden verhuisd. Een specialist beschikt over de juiste middelen om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien weet hij ook precies hoe om te gaan met het aanzienlijke gewicht zonder dat er beschadigingen zullen ontstaan aan de kluis in kwestie.

 

  1. Gespecialiseerde verhuisbedrijven beschikken over hulpmiddelen

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat je niet zomaar een brandkast kan oppikken en mee kan nemen. Om dit te kunnen realiseren zijn er dan ook vaak speciale hulpmiddelen vereist. Het gaat hierbij niet alleen om karretjes, maar ook om bijvoorbeeld een trappenlift, een verhuislift evenals verankeringsbanden. Een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verhuizen van brandkasten heeft al deze hulpmiddelen uiteraard perfect voor handen. Zo hoef je, je hier geen zorgen om te maken!

 

  1. Uitkiezen van de meest optimale, nieuwe plaats voor de brandkast

Een beroep doen op een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in een brandkast verhuizen betekent ook dat er je precies kan worden aangegeven waar je in je nieuwe huis de brandkast moet plaatsen. Bovendien kan het bedrijf er ook direct voor kiezen om deze in je nieuwe huis te verankeren. Wanneer je dit zelf gaat doen is de kans altijd bestaande dat het verankeren niet helemaal correct is gebeurd. Hierdoor is het voor dieven waarschijnlijk alsnog mogelijk om de brandkast gewoon mee te nemen. Wil je, je spullen dus met andere woorden optimaal kunnen (blijven) beschermen door middel van je brandkast? Dan is een beroep doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf voor je brandkast verhuizen altijd een aanrader te noemen!

Hoeveel kost je brandkast verhuizen?

Je brandkast verhuizen uitbesteden is in de praktijk dus vaak een zeer goed idee. Echter spreekt het voor zich dat je in deze situatie wel rekening zal moeten houden met een bepaald prijskaartje. De kostprijs die je voor een brandkast verhuizen zal betalen is altijd afhankelijk van meerdere factoren. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld worden gekeken naar het soort kluis, maar wat bovendien ook te denken van het gewicht waarover ze beschikt evenals de situatie ter plaatse? Ook de afstand die de brandkast moet afleggen is van invloed op het prijskaartje dat moet worden betaald. Wil jij graag alvast een bepaald beeld hebben van hoeveel een brandkast verhuizen in de praktijk nu precies moet kosten? In dat geval is het de moeite waard om even de onderstaande prijstabel grondig te bekijken.

 

Type uitgave voor brandkast verhuizen Gemiddelde kostprijs
De voorrijkosten die je moet betalen Tussen 0,50 & 1,00 euro per kilometer
Uurtarief voor één gespecialiseerde verhuizer Gemiddeld tussen 80 & 90 euro per uur
Spoed- of weekendtarief Gemiddeld tussen 135 & 150 euro per uur
Verankeren van brandkast Gemiddeld 75 euro per brandkast
Ophalen van brandkast Gemiddeld 150 euro + 0,50 euro per kilo
Verschrootbewijs Gemiddeld 40 euro per bewijs
Endoscopisch onderzoek Gemiddeld 75 euro per onderzoek

Brandkast verhuizen uitbesteden? Vergelijk offertes!

Wil je graag je brandkast verhuizen uitbesteden aan een gespecialiseerde partij? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om offertes aan te vragen bij meerdere partijen. Het vergelijken van deze offertes zal er uiteindelijk niet alleen voor zorgen dat je een beroep doet op de meest betrouwbare partij voor je brandkast verhuizen, daarnaast kan je ook nog eens rekenen op de scherpst mogelijke prijs. Wil jij dus met andere woorden ook jouw brandkast verhuizen uitbesteden? Voer dan zeker en vast eerst even een vergelijking uit voordat je deze opdracht aan een bepaalde partij toezegd!