Dat verhuizen een behoorlijk dure aangelegenheid kan zijn is inmiddels wel algemeen bekend. Dit geldt in het bijzonder voor het ogenblik dat je er voor gaat kiezen om het verhuizen van je oude naar je nieuwe woning uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In dit geval kunnen de kosten afhankelijk van jouw situatie al snel oplopen waardoor je mogelijks enkele belangrijke aankopen voor je nieuwe woning moet gaan uitstellen. Het spreekt voor zich dat dit niet echt de bedoeling is. In de praktijk wordt echter al snel duidelijk dat er vaak sprake is van flinke prijsverschillen tussen verhuizers. Het uitvoeren van een vergelijking tussen verschillende verhuisbedrijven kan er dan ook al snel voor zorgen dat je een mooie korting kan verkrijgen. Wil jij ook graag meer te weten komen over de flinke prijsverschillen verhuizers? In dat geval is het altijd de moeite waard om de onderstaande informatie even door te nemen.

Hoe komen die grote prijsverschillen tot stand?

De kostprijs welke door een verhuisbedrijf in rekening wordt gebracht wordt steeds bepaald aan de hand van verschillende factoren. Dit is meteen de belangrijkste reden waarom er in de praktijk sprake kan zijn van zo’n aanzienlijke prijsverschillen. Op het ogenblik dat je de diensten en dus ook de kosten van verschillende verhuisbedrijven met elkaar gaat vergelijken is het wel steeds belangrijk om geen appelen met peren te vergelijken. Om er zeker van te zijn dat je dezelfde verhuisdiensten en mogelijkheden ten opzichte van elkaar gaat vergelijken is het steeds de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande factoren.

1.) Wat omvat de verhuisdienst die je gaat afsluiten precies?

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat verhuisbedrijven vaak met speciale pakketten werken. In principe is het ook wel mogelijk om een verhuisdienst op maat van je wensen af te sluiten, maar in de praktijk is dit altijd een stukje duurder. In ieder geval, wanneer je de pakketten bij verschillende verhuisbedrijven gaat vergelijken moet je goed naar de inhoud kijken. Zaken die steevast deel uitmaken van zo’n pakket zijn:

  1. De verhuiswagen waar gebruik van wordt gemaakt;
  2. Eén verhuizer die ook de bestuurder is van de verhuiswagen;

Bovenstaande is vaak het basispakket welke bij een verhuisbedrijf kan worden afgesloten. Echter spreekt het voor zich dat er op dit basispakket ook nog enkele varianten mogelijk zijn. Zo spreekt het voor zich dat de ene verhuiswagen de andere niet is (verschil tussen een kleine en een grote verhuiswagen) en is het mogelijk dat jij niet voldoende hebt aan één enkele verhuizer, maar je meerdere professionele verhuizers zal moeten inhuren. Deze extra verhuizers kosten uiteraard meer geld waardoor je verhuisdienst in één klap een stuk duurder zal uitvallen dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht.

Een ander punt om rekening mee te houden heeft betrekking tot de materialen die vereist zijn om te gebruiken tijdens het verhuizen. Indien je een beroep doet op een verhuisbedrijf en je met andere woorden de volledige verhuis uit handen geeft spreekt het voor zich dat je ook zal willen dat het verhuisbedrijf in kwestie zal zorgen voor alle vereiste materialen. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Verhuisdozen;
  • Folie om kostbare inboedel extra veilig in te pakken;
  • Een verhuisdeken voor het beschermen van je meubelen;
  • Tape om de verhuisdozen vast te tapen;

Al deze verschillende artikelen die verbruikt zullen worden tijdens je verhuis worden uiteraard ook in rekening gebracht. In principe wordt er hiervoor voorafgaand een soort van schatting gemaakt welke op de offerte wordt opgenomen. Hou er echter rekening mee dat er hiervoor gebruik wordt gemaakt van vermoedelijke hoeveelheden. De daadwerkelijke kosten die je zal moeten betalen zullen dus mogelijks nog een stukje hoger komen te liggen.

2.) Verhuisbedrijven met of zonder een keurmerk

Eveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden heeft betrekking tot het feit of een verhuisbedrijf al dan niet over een keurmerk beschikt. Een beroep doen op een bedrijf welke in het bezit is van één of meerdere keurmerken mag er dan wel voor zorgen dat je een hoger prijskaartje zal moeten betalen, daar staat tegenover dat je ook kan rekenen op heel wat meer zekerheden. Een verhuisbedrijf met een keurmerk biedt je namelijk vaak concrete garanties op vlak van veiligheid. Bovendien worden dergelijke bedrijven haast continue gecontroleerd waardoor ze vaak de best mogelijke service en expertise weten aan te bieden.

3.) Met welk eigen risico moet je rekening houden?

Eveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden is het eigen risico tijdens de verhuis van je inboedel. Op het ogenblik dat er schade ontstaat aan je inboedel is het mogelijk om deze schade te laten vergoeden door de verzekering die je voor de verhuis hebt afgesloten. Echter is het wel zo dat je in dit geval eerst zelf het eigen risico moet ophoesten. Hou er rekening mee dat het eigen risico in de praktijk zomaar kan oplopen tot een bedrag van 750 euro of nog meer. Hoe hoger het eigen risico van je verhuisverzekering is gelegen, des te lager uiteraard de kosten voor de verhuis zelf zullen uitvallen. Is er echter op een bepaald ogenblik sprake van schade aan een deel van je inboedel? Dan moet je dus eerst zelf een significant bedrag betalen vooraleer de verzekeraar in de rest van de kosten zal willen tussenkomen.

Vergelijken door flinke prijsverschillen verhuizers

De flinke prijsverschillen waarvan sprake kan zijn tussen de verschillende verhuizers zorgt er voor dat je er altijd goed aan doet om een objectieve vergelijking uit te voeren. Je kan dit op verschillende manieren doen, maar het interessantst is om offertes op te vragen voor een specifiek aantal diensten en mogelijkheden bij verschillende verhuisbedrijven. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je geen appelen met peren gaat vergelijken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil jij de flinke prijsverschillen verhuizers het hoofd kunnen bieden? In dat geval is vergelijken absoluut de boodschap! Zo kan je in de praktijk met een beetje geluk tot wel 30 procent (of meer) besparen op de factuur voor jouw verhuis!