Veel mensen dromen er van om te verhuizen naar het buitenland. Iedereen heeft daar bovendien wel zijn of haar eigen reden(en) voor. Misschien wil je bijvoorbeeld wel graag in het buitenland gaan werken of wie weet wil je er wel gaan studeren? Welke reden jij ook mag hebben om je geluk te gaan beproeven in het buitenland, het spreekt voor zich dat je altijd rekening zal willen houden met het kostenplaatje dat er aan dit avontuur verbonden is. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om te verhuizen naar één van  de toplanden die op deze planeet zijn terug te vinden kunnen de kosten in de praktijk al snel behoorlijk oplopen. Wil jij hier graag meer over te weten komen zodat je geen (financiële) sprong in het diepe waagt met jouw internationale verhuizing? Dan ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres!

Hoeveel kost een internationale verhuizing naar een topland?

Elk land dat er op de wereldbol is terug te vinden beschikt over diens eigen specifieke troeven en voordelen. Elk jaar opnieuw verhuizen dan ook heel wat mensen naar de meest uiteenlopende landen. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat een aantal landen met kop en schouders boven de massa uitsteken. Deze landen worden in de praktijk vaak verkozen omwille van hun uitstekende infrastructuur, hun prima gezondheidszorg en hun opportuniteiten op professioneel vlak. Verhuizen naar één van de verschillende toplanden in de wereld lijkt op het eerste zicht bijzonder interessant, maar er zijn altijd net wat hogere kosten aan verbonden dan wanneer je naar een ander land gaat verhuizen. De kosten die je precies zal moeten betalen zijn in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 

  1. Het land waar je naartoe gaat verhuizen;
  2. Hoeveel inboedel je precies mee zal nemen;
  3. Hoe snel je wil dat je inboedel op je nieuwe woonplaats zal arriveren;
  4. Door wie de verhuizing wordt uitgevoerd;

 

Bovenstaande punten zorgen er voor dat je in principe als persoon die gaat verhuizen altijd een beetje zelf kan bepalen hoe hoog of hoe laag de kosten voor je internationale verhuizing precies zullen uitvallen. Wil jij in ieder geval graag een gemiddelde kostprijs kunnen achterhalen voor een verhuizing naar één van  de verschillende toplanden die er in de wereld bestaan? In dat geval kan de hieronder terug te vinden prijstabel je daar zeker bij helpen.

 

Topland om naar te verhuizen Gemiddelde kostprijs
België Gemiddeld zo’n 1.800 à 2.000 euro
Duitsland Gemiddeld zo’n 3.000 à 3.250 euro
Groot-Brittannië Gemiddeld zo’n 3.800 à 4.000 euro
Frankrijk Gemiddeld zo’n 4.300 à 4.500 euro
Spanje Gemiddeld zo’n 4.800 à 5.000 euro
Singapore Gemiddeld zo’n 6.250 à 6.500 euro
Zuid-Afrika Gemiddeld zo’n 6.250 à 6.500 euro
Canada Gemiddeld zo’n 7.250 à 7.500 euro
Verenigde Staten Gemiddeld zo’n 7.750 à 8.000 euro
Australië Gemiddeld zo’n 8.750 à 9.000 euro

Hoe wordt de prijs van een internationale verhuizing berekend?

De bovenstaande gemiddelde kosten zijn uiteraard interessant om te weten, maar hoe zijn deze nu precies ontstaan? Je dient er rekening mee te houden dat de grootste kost is terug te vinden in het transport. Dit geldt niet alleen voor jouw eigen transport als persoon (zoals bijvoorbeeld het boeken van een vliegticket bij een verhuizing naar Australië of de Verenigde Staten), maar ook voor je inboedel. De transportkosten nemen dan ook ruim 40 procent in beslag van de totale kostprijs die voor je internationale verhuizing naar een topland in rekening zal worden gebracht. 25 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het laden van de inboedel terwijl nog eens 25 procent gaat naar het lossen van de inboedel. De resterende 10 procent dekt de overige kosten in die nog moeten worden betaald voor je verhuizing.

Hoe besparen op je internationale verhuizing naar een topland?

De inhoud van de hierboven geplaatste prijstabel geeft duidelijk aan dat verhuizen naar een topland in de praktijk alles behalve voordelig is. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat veel natuurlijk ook afhangt van het land waar je heen wenst te verhuizen. Een verhuizing naar België of Duitsland is bijvoorbeeld vrij betaalbaar, maar voor een verhuizing naar verder gelegen landen zoals de Verenigde Staten of Australië lopen de kosten al snel behoorlijk hoog op. Gelukkig zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kan houden om de kostprijs van jouw internationale verhuizing naar een topland toch enigszins te drukken, namelijk:

 

  • Neem zo weinig mogelijk spullen mee naar het buitenland

Het klinkt misschien vreemd, maar jezelf als persoon naar het buitenland verhuizen hoeft absoluut niet veel geld te kosten. In het slechtste geval heb je nood aan een relatief duur vliegticket naar Australië, maar daar blijft het dan ook bij. Een enorm groot deel van de kosten die gepaard gaan met een verhuizing naar een topland zijn dan ook te wijten aan de inboedel die moet worden verhuisd. In het bijzonder mensen die een grote hoeveelheid aan inboedel mee willen nemen naar het buitenland maken zich maar beter klaar voor een behoorlijk stevig prijskaartje.

 

  • Probeer zoveel mogelijk zelf te regelen

Een internationale verhuizing regelen brengt nog meer spanning met zich mee dan het regelen van een gewone verhuizing naar een andere locatie binnen hetzelfde land. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je door zelf je internationale verhuizing te regelen steeds kan rekenen op een zeer toegankelijk prijskaartje. Op deze manier wordt zelfs een internationale verhuizing naar een topland zoals Canada, de VS of Australië in één klap een flink stuk betaalbaarder. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat hier bijzonder veel tijd in gaat zitten, zeker wanneer je het echt goed wil doen!

 

  • Vergelijk offertes van internationale verhuisbedrijven

Is het voor jou toch niet mogelijk om je internationale verhuizing naar een topland zelf te regelen of wil je er gewoon liever voor kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf met kennis van zaken? In dat geval is het steeds een aanrader om offertes te vergelijken tussen verschillende, internationale verhuisbedrijven. Het uitvoeren van een dergelijke objectieve vergelijking zorgt er voor dat je uiteindelijk altijd kiest voor dat ene bedrijf die je de beste verhuizing tegen de scherpste prijs zal weten aan te bieden. Zo verloopt jouw internationale verhuizing pas echt zonder zorgen!