Op het ogenblik dat je meubels gaat  verhuizen is het altijd belangrijk om rekening te houden met verschillende zaken. Van belang is bijvoorbeeld niet alleen het gewicht waar de meubels over beschikken, wat bovendien ook te denken van de omvang waar de stukken over beschikken? Grote meubels verhuizen lijkt op het eerste zicht dan misschien wel kinderspel, in de praktijk is het dat vaak helemaal niet, in tegendeel. Een belangrijke vraag die je, je onder meer moet stellen heeft bijvoorbeeld betrekking tot het feit of je de grote meubels uit elkaar kan halen of niet. Is dat het geval? Dan is deze meubels verhuizen natuurlijk heel wat eenvoudiger dan wanneer je er voor moet kiezen om ze in hun geheel te verplaatsen. Wil jij graag alles te weten komen over grote meubels verhuizen? Dat kan op deze pagina!

Hoe grote meubels verhuizen?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven dien je, je steeds de vraag te stellen welke meubels die je wenst te verhuizen je uit elkaar kan halen en welke niet. Het loont de moeite om de meubels die je uit elkaar kan halen ook daadwerkelijk in stukken te vervoeren. Dit niet alleen omdat het eenvoudiger is om op deze manier door de deuren heen te werken, maar ook omdat dit vaak heel wat compacter werkt in de verhuiswagen die je hebt gehuurd. Voordat je grote meubels uit elkaar gaat halen spreekt het echter voor zich dat je zal willen controleren of je van deze meubels nog de handleiding voor handen hebt of niet. Is dat niet het geval? Dan is het wellicht toch interessanter om te kijken of je de meubels in kwestie toch niet in één stuk kan verhuizen. Het laatste wat je namelijk wil is dat je niet meer over de mogelijkheid beschikt om je meubels na de verhuizing terug in elkaar te zetten.

 

Op het ogenblik dat je grote meubels in huis hebt staan die je niet uit elkaar kan halen zal je deze dus in één stuk moeten verhuizen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het spreekt voor zich dat dit in de praktijk veelal wel net wat meer voeten in de aarde heeft. Indien je grote meubels gaat verhuizen die niet uit elkaar gehaald kunnen worden zal je jezelf in eerste instantie altijd de vraag moeten stellen hoe je deze precies buiten je woning zal krijgen. In het merendeel van de gevallen gebeurt dat dan door het venster, maar daarvoor moet er wel een voldoende opening beschikbaar zijn. Bovendien spreekt het voor zich dat ook het huren van een verhuislift hiervoor een vereiste kan zijn. Deze laatste brengt ook extra kosten met zich mee waar je ongetwijfeld rekening mee zal willen houden.

Grote meubels verhuizen transport

Het spreekt voor zich dat je voor het verhuizen van grote meubels ook steeds over aangepast transport dient te beschikken. Heel wat mensen mogen dan wel over een grote wagen beschikken, wanneer je een stevig uit de kluiten gewassen kast moet transporteren spreekt het voor zich dat je daarvoor steeds over een speciale verhuiswagen zal moeten beschikken. Op dit vlak kan je er voor kiezen om gewoon zelf een verhuiswagen te huren, maar daarnaast is het ook mogelijk om een verhuiswagen inclusief verhuizer in te huren. Voor welke van beide opties je uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten? Deze ontdek je in de volgende prijstabel:

 

Type grote meubels transport Gemiddelde kostprijs
Verhuiswagen 20 kubieke meter met verhuizer Gemiddeld 60 à 65 euro per uur
Verhuiswagen 50 kubieke meter met verhuizer Gemiddeld 70 à 75 euro per uur
Verhuiswagen huren zonder verhuizer Gemiddeld tussen 100 & 150 euro per dag

 

Kies je er voor om gewoon een verhuiswagen te huren voor wat het transporteren van je grote meubels betreft? In dat geval dien je er niet alleen rekening mee te houden dat je deze zelf zal moeten besturen, daarnaast kan je ook standaard niet op hulp rekenen. In het bijzonder wanneer je grote meubels moet gaan verhuizen is het in de praktijk werkelijk onmogelijk om dit alleen te doen. Wees er dan ook zeker van dat je een beroep doet op bijvoorbeeld vrienden of familie. Alleen zo zal het verhuizen van je grote meubels op de meest optimale wijze kunnen verlopen en dat bovendien ook zonder dat je het risico loopt om schade te veroorzaken.

Hoe besparen op grote meubels verhuizen?

Je kan er bij een verhuizing vaak niet om heen om ook grote meubels te verhuizen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar het spreekt voor zich dat grote meubels vaak net wat minder eenvoudig te verhuizen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld allerhande kleine inboedel. Omwille van deze reden wordt er door veel mensen voor gekozen om voor grote meubels verhuizen een beroep te doen op een gespecialiseerde verhuizer. Dat is natuurlijk praktisch erg interessant, maar het gaat ook gepaard met niet onaanzienlijke kosten. Door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips kan je echter alsnog besparen op het verhuizen van je grote meubels.

 

  • Verhuizing je grote meubels tijdens de week

Een belangrijk aandachtspunt wanneer je een verhuisbedrijf onder de arm gaat nemen voor het verhuizen van je grote meubels is om de verhuizing te doen in de week. Indien je er voor kiest om de verhuizing plaats te laten vinden op een zaterdag moet je immers al snel rekening houden met een extra kostprijs van 25 procent. Plan je de verhuizing in op een zondag? Dan kan de meerprijs zomaar tot 100 procent bedragen. Je verhuizing inplannen tijdens de week is dus altijd financieel het interessantst!

 

  • Beperk het aantal verhuizers die je inhuurt

Ook wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt voor je grote meubels verhuizing spreekt het voor zich dat je nog steeds zelf de handen uit de mouwen kan steken. Kies er bovendien zeker voor om ook de hulp in te roepen van vrienden en familieleden. Op deze manier hou je niet alleen het aantal verhuizers beperkt, maar ook de kostprijs die je voor het inhuren van deze mensen dient te betalen.