Wanneer je er vandaag de dag voor kiest om met jouw bedrijf te verhuizen naar een andere locatie is het meer dan ooit van belang om daarbij rekening te houden met de ICT-omgeving waarover je beschikt. Vroeger was dit niet meteen een groot probleem, maar tegenwoordig valt of staat een bedrijf met haar ICT-infrastructuur. Het zo efficiënt mogelijk kunnen loskoppelen, verhuizen en terug kunnen gebruiken van deze apparaten is dan ook een absolute must. In de praktijk blijkt dat echter lang niet altijd even eenvoudig te zijn, in tegendeel. Stel jij je ook de vraag hoe jouw ICT verhuizing op de meest optimale wijze uit te voeren? Aarzel dan niet langer en ontdek er snel alles over door het doornemen van de onderstaande informatie!

Hoe je ICT verhuizing laten uitvoeren?

De inleiding van deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat het bijzonder belangrijk is dat je ICT verhuizing op de meest optimale wijze kan plaatsvinden. Op dit vlak zal je in de praktijk dan ook steeds een keuze moeten maken uit de verschillende mogelijkheden die worden aangeboden. Je kan er op vlak van een ICT verhuizing namelijk voor kiezen om:

  1. Een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf;
  2. De verhuizing van je ICT omgeving zelf te doen;

In principe brengen beide opties concrete voordelen met zich mee. Kies je er voor om je ICT verhuizing zelf te doen? Dan spaar je uiteraard de kosten uit die je anders zou moeten betalen aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Anderzijds zorgt een beroep doen op een specialist er voor dat je ICT verhuizing op de meest optimale wijze kan gebeuren waardoor er geen tijd verloren zal gaan. Voor welke van beide opties je voor jouw ICT verhuizing uiteindelijk zal kiezen zal steeds gebaseerd zijn op een combinatie van je persoonlijke voorkeur evenals uiteraard ook het budget dat je voor de verhuizing ter beschikking kan stellen.

Voordelen van jouw ICT verhuizing uitbesteden

In de praktijk wordt er vandaag de dag toch bijzonder vaak door bedrijven voor gekozen om hun ICT verhuizing uit te besteden. Deze keuze is natuurlijk nog maar één ding, want je moet jezelf bijkomend ook de vraag stellen aan wie je de verhuizing van je ICT-infrastructuur precies zal uitbesteden. Kies je er bijvoorbeeld voor om dit te doen aan een gewoon verhuisbedrijf of neem je een specialist onder de arm? Wanneer je er dan toch voor kiest om de verhuizing van je ICT-infrastructuur uit te besteden is het in principe altijd het interessantst om een echte specialist onder de arm te nemen. Waarom dat het geval is wordt duidelijk door het raadplegen van het overzicht dat hieronder is terug te vinden.

  • Een gespecialiseerd bedrijf in ICT verhuizing beschikt over alle vereiste kennis en ervaring om er voor te zorgen dat jouw verhuizing op de meest optimale wijze kan worden gerealiseerd. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Niet alleen kan de overlast op deze manier immers tot een minimum worden beperkt, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat je snel terug aan het werk kan waardoor er zo weinig mogelijk verloren uren genoteerd zullen moeten worden.
  • Een gespecialiseerde verhuizer in ICT verhuizingen beschikt altijd over een groot aantal verschillende hulpmiddelen die het uitvoeren van je ICT verhuizing een aanzienlijk stuk efficiënter kunnen maken. Het gaat hierbij om de meest uiteenlopende artikelen. Een bekend voorbeeld van een dergelijk hulpmiddel is bijvoorbeeld een flatscreenhoes. Lang niet iedereen heeft deze zomaar liggen, maar ze is eigenlijk onmisbaar op het ogenblik dat je van plan bent om beeldschermen van computers te verhuizen.
  • Tot slot is het zo dat je bij het uitbesteden van je ICT verhuizing aan een expert steeds bent verzekerd van een optimale, gestructureerde aanpak. Een gespecialiseerde verhuizer zorgt dan ook niet alleen voor het verhuizen van je apparaten, daarnaast wordt je volledige ICT-infrastructuur in kaart gebracht en worden alle kabels op de meest optimale en overzichtelijke wijze aangesloten.

Waarom je ICT verhuizing zelf doen?

De belangrijkste reden waarom veel mensen er in de praktijk toch nog steeds voor kiezen om hun ICT verhuizing zelf te doen is terug te vinden in de kostprijs die ze op deze manier kunnen uitsparen. Het spreekt namelijk voor zich dat je ICT verhuizing uitbesteden aan een expert er steeds voor zal zorgen dat je met een bepaalde hoeveelheid aan kosten wordt geconfronteerd. Concreet betekent dit in de praktijk vaak dat je rekening kan houden met een kostprijs per uur van gemiddeld 60 euro. Daarvoor beschik je niet alleen over transport, maar ook over één gespecialiseerde verhuizer. Heb je dus met andere woorden slechts een beperkt budget voor handen en ben je van mening dat je in principe perfect in staat bent om je ICT verhuizing zelf te doen? In dat geval kan je altijd overwegen om gewoon zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo kan je altijd rekenen op een zeer aantrekkelijke besparing op de verhuiskosten!