Mensen met kinderen die van plan zijn om te verhuizen geven er vaak de voorkeur aan om een kinderopvang te regelen voor de dag van verhuizing zelf. Dat is een bewuste keuze. Op deze manier heeft men op de dag van verhuizing geen omkijken naar de kinderen, iets wat de efficiëntie van de verhuizing en ook de veiligheid er van eigenlijk alleen maar ten goede kan komen. Bovendien is het regelen van  een kinderopvang tijdens de verhuizing ook voor kinderen zelf altijd de beste keuze. Op deze manier zal je kind namelijk heel wat minder stress ervaren. Bovendien is het ook eens leuk om tijdens deze dag te kunnen verblijven bij bijvoorbeeld vrienden of familie. In ieder geval, wil jij ook graag een kinderopvang regelen voor verhuizing? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie!

Opties kinderopvang regelen verhuizing

Ouders van kinderen beschikken over verschillende mogelijkheden om tijdens hun verhuizing een bepaalde opvang te regelen. De opties die overwogen kunnen worden of het meest aanleunen bij de situatie zijn natuurlijk sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van de kinderen, maar ook de persoonlijke voorkeur speelt een rol. Het spreekt namelijk voor zich dat jij je er als ouder wel goed bij moet voelen op het ogenblik dat je een bepaalde opvang hebt gekozen. In ieder geval, ben jij benieuwd over welke verschillende mogelijkheden op vlak van opvang jij voor jouw kinderen beschikt? In dat geval zal het onderstaande overzicht daar al snel duidelijkheid in brengen.

Optie 1: Opvang regelen bij bekenden

Veel kinderen hebben wel een favoriete tante of bijvoorbeeld iemand uit de vriendenkring waar ze graag tijd mee doorbrengen. In dat geval kan je deze personen altijd vragen of je kinderen er één of meerdere nachten mogen blijven slapen. Is dat het geval? Regel dan bij voorkeur dat de kinderen reeds de avond voor de dag van verhuizing naar daar gebracht kunnen worden. Zo zal je op de verhuisdag zelf geen tijd verliezen. Kinderen geven er in ieder geval steeds de voorkeur aan om te logeren bij mensen die ze leuk vinden en in een vertrouwde omgeving. Voor veel kinderen zal deze eerste optie dan ook wellicht ruimschoots de voorkeur hebben.

Optie 2: Bij de kinderopvang

Is je kindje al ingeschreven bij een bepaalde kinderopvang? In dat geval spreekt het voor zich dat je hem of haar uiteraard ook daarheen kan brengen. Tijdelijke opvang behoort eveneens tot de mogelijkheden, althans wanneer jij je daar als ouder in kan vinden uiteraard. Je kind naar de opvang brengen is vooral leuk omdat hij of zij op deze manier de mogelijkheid heeft om samen met andere kinderen te spelen. Bovendien beschikken kinderen in een opvang over een goede begeleiding door bekwaam personeel. Het nadeel is natuurlijk  wel dat je kind in de opvang niet kan overnachten. Dat is een beperking om rekening mee te houden.

Optie 3: Het regelen van een oppas

Een derde mogelijkheid is natuurlijk dat je er voor kiest om een oppas te regelen voor de verhuisdag. Deze kan je kind vermaken, er een wandeling mee doen evenals er voor zorgen dat hij of zij in zekere zin wat wordt afgeschermd van de verhuizing. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat deze optie niet altijd de meest ideale is. Anderzijds biedt ze ook heel wat interessante voordelen. Voedt jij je baby bijvoorbeeld nog met de borst? Dan behoort dat in deze situatie nog steeds tot de mogelijkheden. Dat is bij andere vormen van opvang wellicht heel wat minder voor de hand liggend.

Optie 4: Laat je kind naar school gaan

Is het voor jou geen probleem dat je kinderen de nacht voor en na de verhuizing gewoon thuis slapen, maar zou je het fijner en veiliger vinden wanneer ze tijdens de dag ergens heen kunnen? Wanneer je op een doordeweekse dag gaat verhuizen is het mogelijk om je kind gewoon naar school te laten gaan. Op het moment dat hij of zij terug thuis zal komen zal een groot deel van de verhuizing reeds achter de rug zijn!

Waarom opvang voorzien voor je kind tijdens de verhuizing?

In de praktijk vinden veel mensen het een beetje een vervelend gevoel dat ze hun kinderen naar een bepaalde opvang moeten brengen. Het spreekt voor zich dat we dit begrijpen, maar toch blijkt altijd dat dit veruit de beste keuze is. Het regelen van een opvang voor je kind tijdens de verhuizing brengt dan ook een groot aantal interessante voordelen met zich mee. Welke voordelen dit nu precies zijn vertellen we je graag middels het volgende overzicht:

  1. Het komt de veiligheid alleen maar ten goede

Op vlak van veiligheid is het eigenlijk voor de hand liggend om een opvang te voorzien voor je kind tijdens de verhuizing. Dit niet alleen omdat de woning er tijdens deze periode natuurlijk alles behalve veilig bij zal liggen, maar ook omdat de kans groot is dat je, je kind niet continue in het oog zal kunnen houden op de dag van verhuizing. Er voor kiezen om een opvang te voorzien voor je kind tijdens de verhuizing zorgt er dan ook altijd voor dat je bent verzekerd van niet alleen een optimale veiligheid voor je kind, maar ook van de meest optimale gemoedsrust voor jezelf als ouder.

  1. Je kind krijgt niet te maken met verhuisstress

Verhuizen brengt altijd bijzonder veel stress met zich mee. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Door opvang te voorzien voor je kinderen kan er voor worden gezorgd dat deze aan een groot deel van de stress worden onttrokken.

  1. Tijd ontbreekt tijdens de verhuizing om voor je kinderen te zorgen

Op de dag van verhuizing zijn er honderd en één taken die je moet zien uit te voeren. Het merendeel van de ouders hebben dan ook absoluut niet de tijd over om ook nog eens hun kinderen in het oog te houden. Echter kan één moment van onoplettendheid voldoende zijn om een gevaarlijke situatie plaats te laten vinden. Gun jezelf ook een momentje ademruimte op de dag van verhuizing en kies er voor om opvang te voorzien.