Bij elke verhuizing dient er steeds gebruik te worden gemaakt van bepaalde hulpmiddelen. Specifiek voor het verhuizen van bijvoorbeeld een kantoor, een archief of een magazijn geldt dat gebruikmaken van zogenaamde meterbakken in principe een absolute must is. Dit hoeft bovendien niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat je dergelijke meterbakken meteen dient aan te kopen. Ben je bijvoorbeeld van plan om slechts één keer je onderneming te verhuizen naar een nieuw adres? In dat geval is het vaak interessanter om er voor te kiezen om je meterbakken te huren dan deze aan te kopen. Hoe dan ook, ben jij er ook in geïnteresseerd om gebruik te maken van meterbakken voor het uitvoeren van je aankomende (bedrijfs)verhuizing? Lees dan snel verder en kom op deze pagina te weten waarom je nu gebruik moet maken van dergelijke bakken en welke kosten er doorgaans aan verbonden zijn!

Wat zijn meterbakken precies?

In principe laat de naam van deze bakken reeds enigszins vermoeden wat ze zijn. Het betreft hier dan ook bakken die beschikken over een lengte van 1 meter en een variërende breedte. In principe zijn deze meterbakken in het bijzonder gemaakt voor het verhuizen van papierwerk. Dit heeft alles te maken met het feit dat de inhoud van een standaard archief la exact in een meterbak kan worden geplaatst. Dit betekent concreet dat je over de mogelijkheid beschikt om niet alleen papieren, maar ook multomappen, dossiers evenals boeken te vervoeren in deze meterbakken. Het spreekt evenwel voor zich dat je in de praktijk ook nog heel wat andere spullen in deze bakken kan verhuizen. De bakken kunnen eenvoudig opgestapeld worden en kunnen indien gewenst ook worden afgesloten evenals verzegeld. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat je de inboedel met behulp van een meterbak altijd op de meest optimale wijze kan verhuizen naar de nieuwe locatie die in gebruik wordt genomen.

Welke voordelen zijn er verbonden aan meterbakken?

De prijstabel verder op deze pagina zal duidelijk maken dat je voor het aanschaffen van meterbakken behoorlijk wat geld kwijt kan zijn. In de praktijk is het dan ook uitsluitend interessant om deze aan te kopen op het ogenblik dat je er veelvuldig gebruik van zal maken. In principe is het in nagenoeg alle situaties aangeraden om deze meterbakken te huren in plaats van ze aan te kopen. Je dient er in dat geval uiteraard wel rekening mee te houden dat ze na afloop van de verhuizing terug ingeleverd dienen te worden. Voor het huren van een meterbak kan je er in principe rekening mee houden dat je een kostprijs zal moeten betalen van ongeveer 0,50 euro per stuk. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk welke voordelen het gebruik van meterbakken nu precies met zich meebrengt? Wij hebben de verschillende voordelen alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Ze maken het mogelijk om je inboedel snel in en uit te pakken;
  • Het is mogelijk om meterbakken af te sluiten;
  • Meterbakken kunnen op een eenvoudige manier worden gestapeld;
  • Het is mogelijk om meterbakken op eenvoudige wijze naar de verhuiswagen te rollen met een karretje;
  • Eén meterbak beschikt exact over de inhoud van één lade in de archiefkast;
  • Het is mogelijk om de volgorde van je archief tijdens en na de verhuizing aan te houden;

Hoeveel kosten meterbakken?

De kostprijs die je moet betalen voor het kopen van een meterbak is steeds afhankelijk van het aantal exemplaren welke je gaat kopen. Het is bovendien niet alleen mogelijk om meterbakken nieuw te kopen, daarnaast kan je ze ook tweedehands kopen en is het mogelijk om ze bijvoorbeeld voor een bepaalde periode te huren. Bedrijven die zijn gespecialiseerd in bepaalde specifieke vormen van verhuizen zoals bijvoorbeeld bibliotheek- en archiefverhuizingen werken doorgaans altijd met meterbakken die ze zelf voorzien. Wil jij graag meterbakken aanschaffen, maar denk je dat je ze in de toekomst niet zoveel gaat gebruiken? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kijken in de richting van tweedehandse exemplaren. Zo kan je best wat besparen op de kostprijs van je meterbakken.

 

Type oplossing voor meterbakken Gemiddelde kostprijs
Een nieuwe meterbak kopen Gemiddeld 55 euro per meterbak
Een tweedehandse meterbak kopen Gemiddeld 35 euro per meterbak
Een meterbak huren Gemiddeld 0,50 euro per bak
Meterbak laten leveren door verhuisbedrijf Inbegrepen in de prijs van de verhuizing

 

Op het ogenblik dat je er voor kiest om meterbakken te huren moet je er rekening mee houden dat er niet alleen een bepaalde huurprijs zal worden aangerekend, daarnaast zal je ook één globale waarborg moeten betalen voor de afgesproken huurperiode. Deze waarborg kan in principe afhankelijk zijn van het aantal meterbakken welke je beslist om te huren, maar in de praktijk is ze eigenlijk altijd gelegen rond de 25 euro. Het spreekt voor zich dat je deze waarborg na afloop van de huurperiode terug zal krijgen, uiteraard op voorwaarde dat alle meterbakken worden terugbezorgd aan het verhuisbedrijf zonder dat ze zijn beschadigd.