Meubels verhuizen hoeft op het eerste zicht helemaal geen probleem te zijn, in tegendeel. Dit neemt evenwel niet weg dat veel mensen er van schrikken hoeveel er hier in de praktijk bij komt kijken. Meubels verhuizen is namelijk iets dat je niet zomaar even doet zonder dat je daarvoor bepaalde voorbereidingen, hebt getroffen, in tegendeel. Je moet jezelf bovendien ook steeds de vraag stellen of je, je meubels in één stuk gaat verhuizen of je ze (gedeeltelijk) uit elkaar kan halen. Wil jij er zeker van zijn dat jouw meubels verhuizen steeds op de meest optimale wijze kan gebeuren? In dat geval is het steeds een aanrader om even de informatie op deze pagina nadrukkelijk door te nemen. Zo zullen ook jouw meubels verhuisd kunnen worden zonder dat je geconfronteerd zal worden met vervelende verrassingen!

Meubels verhuizen, zelf doen of uitbesteden?

De eerste vraag die je, je bij meubels verhuizen moet stellen is of je de verhuizing zelf gaat doen of je deze gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Meubels verhuizen hoeft op zich niet zoveel voeten in de aarde te hebben, alleen is niet iedereen bijvoorbeeld even handig met het uit elkaar halen van meubels. Geldt dat ook voor jou? In dat geval moet je voorzichtig zijn dat je bijvoorbeeld de meubels weliswaar uit elkaar kan halen, maar ze misschien niet terug in elkaar kan zetten. Bedenk voor jezelf altijd hoe goed (of hoe slecht) je bent met het assembleren van meubels. Bij twijfels is het wellicht toch interessanter om een vakman onder de arm te nemen. De kostprijs die je dan moet betalen voor de verhuizing weegt immers in het merendeel van de gevallen niet op tegen de kostprijs die je moet betalen wanneer je één of meerdere meubels terug opnieuw zal moeten kopen.

 

Niet alleen het praktisch, maar ook het financiële aspect speelt natuurlijk een niet onbelangrijke rol bij het bepalen van de manier waarop je meubels zullen worden verhuisd. Indien je er voor kiest om daarvoor een beroep te doen op een vakman spreekt het namelijk voor zich dat je rekening zal moeten houden met het betalen van een bepaald prijskaartje. Lang niet iedereen heeft hier echter zomaar voldoende budget voor beschikbaar, in tegendeel. Vooraleer een beroep te doen op een gespecialiseerde verhuizer voor wat het verhuizen van je meubels betreft doe je er dan ook steeds goed aan om even na te gaan welk budget je daarvoor mogelijks kan voorzien. Zo voorkom je alvast vervelende, financiële verrassingen.

Meubels verhuizen? Eerst opmeten!

Vooraleer je meubels kan verhuizen is het altijd belangrijk om even de omvang van de meubels te bepalen. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is de omvang van je meubels bepalen niet alleen van belang voor het boeken van de verhuiswagen, wat bovendien ook te denken van de ruimte die ze in beslag zullen nemen in je nieuwe woning? Eveneens een niet onbelangrijk praktisch detail is terug te vinden in het feit dat je natuurlijk ook de meubels door de deuropening of door het raam moet zien te krijgen van je huidige woning. In ieder geval maken al deze verschillende zaken duidelijk dat je er altijd goed aan doet om uitgebreid de verschillende meubels die je gaat verhuizen op te meten vooraleer deze te verhuizen naar je nieuwe woonst. Dit geldt uiteraard niet in het minst voor meubels die niet uit elkaar gehaald kunnen worden en bijgevolg in één geheel dienen te worden verhuisd.

Geschikt transport voor meubels verhuizen

Meubels verhuizen betekent natuurlijk ook dat je geschikt transport dient te voorzien. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit verschillende opties. Een belangrijke vraag die je eerst aan jezelf moet stellen heeft uiteraard te maken met het feit of je er voor kiest om de meubels zelf te vervoeren naar hun nieuwe bestemming of je dit gaat uitbesteden aan een derde partij. In dit laatste geval zal je niet alleen de beschikking krijgen over een bepaald type van transport voor het vervoeren van je meubels, daarnaast zal er meteen ook een verhuizer zijn inbegrepen die fungeert als bestuurder. Op deze manier hoef je niet zelf achter het stuur te kruipen terwijl je ook nog eens over twee extra helpende handen beschikt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Interessante tips voor meubels verhuizen

Bovenstaande informatie heeft alvast duidelijk gemaakt dat meubels verhuizen absoluut niet iets is dat je zomaar even kan doen zonder dat je daarvoor de nodige voorbereidingen moet treffen, in tegendeel. Ondanks het feit dat je met deze informatie reeds een heel eind komt zijn er nog verschillende interessante tips aan te halen die er voor kunnen zorgen dat jouw meubels verhuizen pas echt kan gebeuren zonder stress en zonder onverwachte problemen. Het spreekt voor zich dat we ook deze tips even uitgebreid voor jou op een rijtje hebben gezet.

 

  1. Wacht niet te lang met de voorbereidingen

Het merendeel van de meubels die tegenwoordig moeten worden verhuisd kunnen uit elkaar worden gehaald. Dat is interessant, want op deze manier nemen ze minder plaats in om te verhuizen en passen ze ook door nagenoeg elke deuropening. Anderzijds is het belangrijk om tijdig te beginnen met het demonteren van je meubels. Dit niet in het minst wanneer er een groot aantal verschillende exemplaren dienen gedemonteerd te worden. Alleen op deze manier wordt immers voorkomen dat je uiteindelijk te chaotisch te werk zal gaan waardoor bijvoorbeeld bepaalde onderdelen van het ene meubel tussen de onderdelen van het andere meubel zullen belanden.

 

  1. Ga op overzichtelijke wijze te werk

Het demonteren van meubels betekent dat je altijd zorgvuldig te werk moet gaan. Concreet wil dit zeggen dat je bijvoorbeeld altijd zakjes maakt per meubel die je uit elkaar hebt gehaald. Label deze zakjes ook zodat er op je nieuwe verblijfplaats geen verwarring kan ontstaan. Alleen  door op overzichtelijke wijze te werk te gaan zal je kunnen vaststellen dat het demonteren en monteren van je meubels zonder enig probleem zal kunnen verlopen.

 

  1. Doe een beroep op een vakman indien nodig

Is het duidelijk dat het demonteren en het terug monteren van een meubel eigenlijk helemaal niet jouw ding is? In dat geval is het altijd de moeite waard om even een beroep te doen op een echte vakman. Het heeft absoluut geen zin om zelf te proberen je meubels uit elkaar te halen of ze terug in elkaar te zetten wanneer je hier helemaal geen kennis van hebt. Vergeet bovendien ook niet om altijd op voorhand te controleren of je de handleiding nog ter beschikking hebt. Dit lijkt voor de hand liggend, maar dat is het in de praktijk niet. Veel mensen zien dit immers over het hoofd met alle toch wel vervelende gevolgen van dien.