Op het ogenblik dat er een volledige school moet worden verhuisd is het belangrijk om rekening te houden met verschillende potentiële pijnpunten. In eerste instantie brengt een dergelijke verhuizing altijd logistieke problemen met zich mee waar je aandachtig voor zal willen zijn. Daarnaast is het bovendien ook nog eens zo dat een schoolverhuizing zo efficiënt mogelijk dient te gebeuren, want de kinderen mogen uiteraard bij voorkeur geen enkele lesdag missen. Daarnaast moet er ook zo weinig mogelijk overlast worden veroorzaakt door de verhuizing, want anders kunnen de studenten zich tijdens de lesdag niet concentreren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, in het geval van een schoolverhuizing zijn er heel wat verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Wij hebben ze speciaal voor jou verzameld en op deze pagina voor je op een rijtje gezet!

Hoe verloopt een goede schoolverhuizing?

Ben jij de eigenaar van een school? In dat geval spreekt het voor zich dat je er zeker van zal willen zijn dat de verhuizing van je school zo weinig mogelijk onrust zal veroorzaken. Omwille van deze reden is het van het grootste belang dat een schoolverhuizing steeds aan bepaalde criteria weet te voldoen. Welke criteria dit precies zijn wordt meteen duidelijk door het raadplegen van het overzicht dat hieronder is terug te vinden.

1.) Plan de verhuizing in buiten de lesuren

Het moment om je school te verhuizen vindt natuurlijk plaats buiten de lesuren. Dit betekent concreet dat je eigenlijk over drie verschillende mogelijkheden beschikt voor wat het uitvoeren van een schoolverhuizing betreft. In eerste instantie kan deze bijvoorbeeld plaatsvinden in het weekend, maar wat ook te denken van ‘s avonds evenals tijdens de vakantie? Slaag je er in om de verhuizing aan te vatten na afloop van een lesdag en deze af te ronden vooraleer de volgende zich aandient? In dat geval is je schoolverhuizing absoluut geslaagd te noemen!

2.) Zorg voor een goed uitgekiende planning

De bovenstaande reden zorgt er voor dat een schoolverhuizing zo mogelijk nog beter moet worden gepland in vergelijking met een gewone verhuizing. Alles dient dan ook binnen een zo kort mogelijke termijn te worden uitgevoerd. Een draaiboek voorzien is voor een schoolverhuizing in principe essentieel. Bovendien kan deze eveneens worden gebruikt om ouders op de hoogte te brengen van de exacte plannen die de school heeft.

3.) Een optimale communicatie

Tot slot spreekt het voor zich dat een schoolverhuizing ten allen tijde goed gecommuniceerd dient te worden. Dit als vanzelfsprekend aan alle partijen die bij de verhuizing betrokken zijn. De leerlingen dienen bijvoorbeeld exact te weten wat ze wanneer moeten doen en wanneer ze geacht worden om op te dagen. Bovendien is het belangrijk dat de ouders steeds op de hoogte worden gehouden van de actuele stand van zaken. Tot slot spreekt het voor zich dat ook de leraars die in de school werken precies zullen willen weten wanneer ze op de nieuwe locatie aan de slag moeten gaan.

Wat kan een professioneel verhuisbedrijf voor jou betekenen?

Het zelf uitvoeren van een schoolverhuizing kan in de praktijk een behoorlijke opdracht blijken te zijn. Het is dan ook niet voor niets dat er door het merendeel van de scholen voor wordt gekozen om deze verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij zijn immers als geen ander geschikt om voor jou een dergelijke, specifieke verhuizing uit te voeren. Deze bedrijven weten precies wat de behoeftes zijn van onderwijsinstellingen en kunnen daar dan ook op de meest optimale wijze op inspelen. Daarnaast zullen zij uiteraard als geen ander begrijpen dat de verhuizing een zo beperkt mogelijke impact moet hebben op het uurrooster van de leerlingen. Een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van een schoolverhuizing kan je op deze manier op de meest optimale wijze bijstaan en dat van begin tot eind. Dit geldt bovendien zowel voor interne als externe schoolverhuizingen.

 

  • Op het ogenblik dat je er voor kiest om je schoolverhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf zal je kunnen vaststellen dat er doorgaans altijd een verhuismanager zal worden aangesteld. Deze manager staat ten allen tijde tot je beschikking om je op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot je verhuizing. Zo beschik je over één enkele contactpersoon waar je alle vragen en wensen bij neer kan leggen.

 

  • Indien je er voor hebt gekozen om een beroep te doen op een verhuisbedrijf met een zogenaamde handyman-service zal deze perfect in staat zijn om al het meubilair in de school op voorhand te demonteren en ter plaatse in de nieuwe school terug te monteren. Dit uiteraard alleen wanneer je dat zelf wil.

 

  • Is er meubilair in de oude school terug te vinden welke je niet wenst mee te verhuizen naar het nieuwe adres? In dat geval spreekt het voor zich dat dit meubilair op een correcte manier dient te worden afgevoerd. In principe zal het verhuisbedrijf waar je een beroep op hebt gedaan steeds deze optie aanbieden. Bovendien wordt er ook doorgaans de optie aangeboden om een deel van de inboedel van de school tijdelijk op te slaan in een opslagruimte.

Schoolverhuizing uitbesteden? Vergelijk verschillende offertes!

Wil jij ook graag je aankomende schoolverhuizing uitbesteden? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Wanneer je dit doet zal je steeds kunnen vaststellen dat er onderling tussen de verschillende verhuisbedrijven steeds sprake is van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Enkel en alleen door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan je er dan ook echt zeker van zijn dat je er uiteindelijk voor kiest om je schoolverhuizing uit te besteden aan dat ene verhuisbedrijf dat je de best mogelijke prijs voor de meest optimale dienstverlening zal weten aan te bieden. Zo weet je de kostprijs van jouw schoolverhuizing alsnog zoveel mogelijk binnen de perken te houden.