Veel mensen hebben, in het bijzonder wanneer ze er voor hebben gekozen om een oude woning te kopen ook een schuur waar heel wat spullen in zijn terug te vinden. Een schuur verhuizen neemt vaak extra tijd in beslag omdat er ook heel wat schoonmaakwerk aan te pas kan komen. Veel hangt bij een schuur verhuizen natuurlijk ook af van de spullen die allemaal in de schuur zijn terug te vinden. Gaat het bijvoorbeeld gewoon om wat materiaal of hulpmiddelen welke je gebruikt in de tuin? In dat geval zal een schuur verhuizen niet zoveel voeten in de aarde hebben. Er zijn echter ook heel wat mensen die er voor kiezen om hun schuur te gebruiken als opslagruimte en dan kan het natuurlijk wel eens compleet anders uit gaan pakken. In ieder geval, wil jij graag een schuur verhuizen? Dan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de informatie die je terug kan vinden op deze pagina!

Hoe een schuur verhuizen?

Voordat je van start gaat met je schuur verhuizen is het altijd belangrijk om even stil te blijven staan bij de precieze inhoud van de schuur. Hoe meer spullen er in de schuur zijn terug te vinden, des te meer tijd de verhuizing in beslag zal nemen en moeite ze uiteraard zal kosten. Op basis deze gegevens moet je jezelf vooral de vraag stellen of je:

 

  1. Er voor gaat kiezen om de verhuizing van je schuur zelf te doen;
  2. Of je de verhuizing van je schuur gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf;

 

Beide mogelijkheden brengen steeds hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Het voordeel van zelf je schuur te verhuizen is terug te vinden in het feit dat je rekening dient te houden met veel minder kosten dan wanneer je de verhuizing gaat uitbesteden. Anderzijds moet het gezegd dat er op deze manier wel een groter budget moet worden voorzien. Ook dit speelt dan ook logischerwijs altijd mee in de uiteindelijke keuze die mensen zullen maken voor wat het verhuizen van hun schuur betreft.

Hoeveel kost een schuur verhuizen?

Bovenstaande brengt ons natuurlijk bij de kostprijs die je zal moeten betalen voor wat het verhuizen van je schuur betreft. Zoals reeds aangegeven liggen de kosten natuurlijk een flink pak lager wanneer je de verhuizing zelf gaat doen (of bijvoorbeeld samen met vrienden en familie) dan wanneer je deze gaat uitbesteden en dus een beroep doet op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In dit laatste geval wordt je namelijk niet alleen geconfronteerd met de kosten voor bijvoorbeeld het huren van een verhuiswagen, maar moet je ook nog eens rekening houden met het uurtarief van de verhuizers. Ben jij benieuwd welke van de twee opties voor jou nu precies het interessantst zal zijn voor wat het verhuizen van je schuur betreft? In dat geval zal de onderstaande informatie daar ongetwijfeld duidelijkheid in brengen.

1.) Zelf je schuur verhuizen

Heb je zelf wel wat tijd beschikbaar en wil je er daarom graag voor kiezen om zelf je schuur te verhuizen? In dat geval zal je uiteraard kunnen rekenen op de laagste kosten. Voordat je voor deze optie kiest is het wel altijd belangrijk om voor jezelf uit te maken op hoeveel hulp je precies zal kunnen rekenen. Kan je bijvoorbeeld een beroep doen op een aantal vrienden of familieleden of niet? Je volledig schuur op je eentje verhuizen is in principe bijna niet doenbaar. Dit natuurlijk zeker niet wanneer er een aantal zware stukken zijn die je moet gaan verhuizen. In dat geval is het altijd belangrijk om ten minste met twee te zijn wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Is er voldoende hulp aanwezig? Denk dan ook aan het transport.

 

Zelf je schuur verhuizen betekent namelijk niet dat je met geen enkele kost zal worden geconfronteerd. Het spreekt namelijk voor zich dat je nog altijd eventuele verhuisdozen zal moeten kopen en wat bovendien ook te denken van het huren van een speciale verhuiswagen? Veel mensen staan hier niet bij stil, maar ook dit gaat natuurlijk gepaard met een bepaald kostenplaatje. In principe kan je er rekening mee houden dat je hiervoor ongeveer per dag tussen de 75 & 150 euro kwijt bent. De precieze prijs die je zal betalen is uiteraard afhankelijk van de grootte waar de verhuiswagen over beschikt.

2.) Je schuur verhuizen uitbesteden

Ben jij iemand die niet zoveel tijd voor handen heeft, bijvoorbeeld door aanzienlijke professionele verplichtingen? In dat geval is je schuur verhuizen uitbesteden wellicht een veel interessantere keuze. Ondanks het feit dat je in deze situatie uiteraard niet veel tijd zal verliezen moet er wel rekening mee worden gehouden dat hier iets hogere kosten aan verbonden zijn dan wanneer je, je schuur zelf gaat verhuizen. Bij het uitbesteden van de verhuizing van je schuur moet je in ieder geval rekening houden met de volgende kosten:

 

  1. De verhuiswagen waar gebruik van wordt gemaakt;
  2. Het aantal verhuizers die je gaat inschakelen voor de verhuizing van je schuur;
  3. Of er al dan niet een parkeervergunning dient te worden geregeld;
  4. Of de spullen van je schuur tijden moeten worden opgeslagen of niet;
  5. Of er al dan niet een verhuiskarretje dient te worden gehuurd;

 

Ook bovenstaande zaken zijn natuurlijk steeds afhankelijk van de exacte inhoud van je schuur. Op het ogenblik dat er in je schuur slechts enkele artikelen zijn opgeslagen zullen deze punten uiteraard niet zo’n groot probleem vormen. Staat je schuur echter vol met inboedel? Dan kan alle hulp welkom zijn, ook wanneer deze bijvoorbeeld wordt verstrekt door een verhuiskarretje. De eerste stukken die je uit je schuur gaat verhuizen mogen dan misschien niet echt zwaar wegen, de kans is groot dat, dat na een paar uur wel degelijk het geval is. Nogmaals, je schuur verhuizen uitbesteden kan interessant zijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je op de hoogte bent van de exacte kostprijs die daarvoor wordt aangerekend.