Ga je binnenkort verhuizen en beschik je over een serre? In dat geval zal je er natuurlijk voor willen kiezen om de volledige inhoud van deze serre mee te verhuizen. Dit is eveneens het geval op het ogenblik dat je er bijvoorbeeld voor kiest om je serre te verkopen. Een serre verhuizing hoeft niet zoveel problemen met zich mee te brengen, maar toch zijn er vaak veel meer spullen in terug te vinden dan menig aantal mensen denken. Een serre verhuizing dient omwille van deze reden dan ook op voorhand goed te worden gepland. Wil jij er ook zeker van kunnen zijn dat jouw serre verhuizing op de meest optimale wijze zal kunnen verlopen? Aarzel dan niet langer en ontdek snel alles met betrekking tot het uitvoeren van een serre verhuizing op deze pagina. Zo laat je helemaal niets aan het toeval over!

Voordelen serre verhuizing zelf doen

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om hun serre verhuizing zelf te doen. Dat is in het bijzonder het geval omdat men op deze manier behoorlijk wat kosten kan besparen. Ondanks het feit dat een serre over een behoorlijke inboedel kan beschikken moet het gezegd dat het doorgaans niet zoveel voeten in de aarde heeft om zelf de verhuizing voor je rekening te nemen. Denk jij er ook aan om je serre verhuizing zelf te doen? In dat geval kan je meer dan waarschijnlijk rekenen op de hieronder opgelijste voordelen:

 

  1. Je zal heel wat minder kosten moeten betalen in vergelijking met wanneer je er voor kiest om je serre verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

 

  1. Je hebt alles in eigen hand. Dit betekent dat je de serre verhuizing zal uitvoeren op het moment dat dit jou het beste uitkomt.

 

  1. Je kan er perfect voor kiezen om de hulp in te schakelen van vrienden of familieleden om je te helpen bij het uitvoeren van je verhuizing. Zo hoef je, je serre verhuizing toch niet alleen uit te voeren.

 

Het mag duidelijk zijn dat zelf je serre verhuizing doen heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Deze voordelen hebben dan uiteraard betrekking tot het financiële aspect. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat een serre verhuizing zelf doen steeds een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan tijd in beslag neemt. Wanneer je dit kan inplannen in het weekend zal je waarschijnlijk toch ongeveer één volledige dag moeten voorzien.

Waarom je serre verhuizing uitbesteden?

Lang niet iedereen zal er om staan springen om diens serre verhuizing zelf te doen. Wanneer dit ook geldt voor jou is het altijd nog een optie om deze uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In dat geval zal je echter graag willen weten met welke gemiddelde kosten je daarvoor rekening dient te houden. Wat dit betreft is het dan ook zeker de moeite waard om even de hieronder terug te vinden prijstabel te raadplegen.

 

Serre verhuizing met verhuisbedrijf Gemiddelde kostprijs
Verhuiswagen van 20 kubieke meter samen met één verhuizer Gemiddeld 60 à 65 euro per uur
Extra verhuizer om te helpen bij je serre verhuizing Gemiddeld 30 à 35 euro per uur

 

Je moet er rekening mee houden dat de bovenstaande prijzen gelden voor een verhuizing die tijdens de week wordt uitgevoerd. Ben je dus met andere woorden van plan om je verhuizing in het weekend te organiseren? In dat geval zullen de kosten heel wat hoger komen te liggen. Voor een serre verhuizing op zaterdag kan je rekenen op een meerprijs van 25 procent ten opzichte van bovenstaande kosten. Ga je, je serre verhuizing op zondag laten plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat deze dringend moet gebeuren? Hou dan rekening met een meerprijs die kan oplopen tot zomaar even 100 procent op de standaard kostprijs zoals aangegeven.

Extra kosten bij een serre verhuizing

De bovenstaande kosten waarmee je wordt geconfronteerd bij het laten uitvoeren van een serre verhuizing vormen eigenlijk slechts de basiskosten. In de praktijk zal je dan ook meer dan waarschijnlijk nog rekening moeten houden met heel wat extra kosten. Denk op dit vlak niet alleen aan de kilometervergoeding die je per kilometer moet betalen, maar wat bovendien ook te denken van het aanvragen van een parkeervergunning evenals de mogelijke huur van een verhuiskarretje? Bovendien is het ook altijd interessant om jezelf af te vragen of je bijvoorbeeld nood hebt aan tijdelijke opslag voor je spullen of niet. Is dat het geval? Dan zijn ook dit natuurlijk kosten die je mee in overweging zal moeten nemen. We hebben de gemiddelde extra kosten bij een serre verhuizing alvast ook even voor jou op een rijtje gezet door middel van de tweede prijstabel die je hieronder terug kan vinden.

 

Extra kosten bij serre verhuizing Gemiddelde kostprijs
Kilometervergoeding per kilometer Tussen de 0,50 & 1 euro per kilometer
Regelen van parkeervergunning Tussen 25 & 40 euro per vergunning
Huren van een verhuiskarretje Gemiddeld zo’n 5 euro per dag
Eventuele tijdelijke opslag voor je spullen Gemiddeld zo’n 30 à 35 euro per maand

Hoe besparen op de kosten van een serre verhuizing?

Wil je graag jouw serre verhuizing kunnen laten uitvoeren tegen de best mogelijke prijs? In dat geval zijn er verschillende, interessante bespaartips waar je rekening mee kan houden. Wij hebben de meest interessante van deze tips alvast even voor jou op een rijtje gezet:

 

  1. Doe je serre verhuizing zelf

De interessantste tip die we je kunnen geven is natuurlijk om je serre verhuizing zelf te doen. Met een beetje hulp van vrienden of familie is het perfect mogelijk om deze verhuizing binnen één enkele dag af te ronden. Zo bespaar je toch al snel enkele honderden euro’s. Bovendien kan je op deze manier ook je serre verhuizing precies inplannen op het moment dat jou het beste uitkomt. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap en ben je altijd verzekerd van de meest optimale serre verhuizing!

 

  1. Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Wil je toch je serre verhuizing uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf? Dat is natuurlijk perfect mogelijk, al moet je dan wel rekening houden met hogere kosten. Je kan deze kosten enigszins drukken door er voor te kiezen om offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Zo haal je er probleemloos de prijs-kwaliteit beste partner voor je serre verhuizing tussenuit!