Ben je van plan om de slaapkamer in je huis te renoveren en wil je daarom graag een aantal artikelen verhuizen naar een andere ruimte in huis? Of ben je van plan om je intrek te nemen in een nieuwe woonst en moet bijgevolg ook de volledige slaapkamer worden verhuisd? In dat geval is het altijd interessant om te weten hoe je hiervoor het best te werk kan gaan. Veel mensen zijn van mening dat een slaapkamer verhuizen maar weinig voeten in de aarde heeft, maar in de praktijk wil dat wel eens anders uitpakken. Wil jij ook graag je slaapkamer verhuizen en wil je er absoluut zeker van zijn dat je niets over het hoofd zal zien? Wacht dan niet langer en lees op deze pagina alles over het verhuizen van je slaapkamer!

Hoe je slaapkamer verhuizen?

Op het moment dat je, je slaapkamer gaat verhuizen spreekt het voor zich dat je daarvoor over meerdere mogelijkheden beschikt. In eerste instantie kan je er voor kiezen om de verhuizing zelf uit te voeren. In deze situatie moet je er natuurlijk wel de nodige tijd in investeren, maar daar staat tegenover dat er geen hoge kosten aan verbonden zijn. Wil je, je slaapkamer verhuizen toch liever uitbesteden aan een professionele partij met kennis van zaken? In dat geval hoef je er zelf geen tijd voor te voorzien, maar zal je wel rekening dienen te houden met een bepaald prijskaartje. Welke van de beide opties voor jou nu precies het interessantst is, is uiteraard sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Waar rekening mee houden bij je slaapkamer verhuizen?

Net zoals bij elke kamer in je huis het geval is spreekt het voor zich dat er ook in de slaapkamer steeds enkele specifieke meubelstukken zijn terug te vinden. Kenmerkend voor een slaapkamer is ook dat deze stukken vaak behoorlijk groot uitvallen. Het gaat hier namelijk niet alleen om het bed dat reeds behoorlijk groot kan zijn, want wat bovendien ook te denken van de kleerkast? In het bijzonder wanneer het gaat om een slaapkamer voor meerdere personen zal je kunnen vaststellen dat de meubels vaak niet zomaar meegenomen kunnen worden. Een belangrijke vraag die je, je dan ook steeds moet stellen heeft betrekking tot het feit of je er bijvoorbeeld voor kan kiezen om de meubelstukken uit elkaar te halen of niet. Is dat niet het geval? Dan is de kans zeer groot dat je ze door het raam naar buiten moet doen.

 

Een tweede punt waar je altijd rekening mee dient te houden bij een slaapkamer verhuizen heeft betrekking tot het feit dat je de slaapkamer natuurlijk tot op het laatste zal willen kunnen blijven gebruiken. Dit betekent concreet dat je vaak het bed pas op de laatste dag voor verhuizing uit elkaar zal halen. Wil je toch niets aan het toeval over laten en je slaapkamer sneller leegmaken? In dat geval kan je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om gewoon even op de matras te slapen. Het is misschien een stuk minder comfortabel dan wanneer je echt in een bed kan liggen, maar het biedt wel een prima oplossing, althans voor even. Even op een matras slapen kan er in ieder geval voor zorgen dat je slaapkamer verhuizen heel wat gestructureerder kan verlopen dan anders het geval zou zijn.

Hoeveel kost een slaapkamer verhuizen uitbesteden?

Ben jij iemand die er uiteindelijk toch de voorkeur aan geeft om zijn of haar slaapkamer verhuizen uit te besteden? In dat geval zijn er meerdere kosten waar je rekening mee zal willen houden. Uiteraard is er bijvoorbeeld de kostprijs van het transport, maar wat bovendien ook te denken van het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het gebruik van eventuele verhuisdozen en / of verhuisdekens? Daarnaast moet je, je de vraag stellen of er nog enkele extra hulpmiddelen zijn vereist zoals bijvoorbeeld een verhuiskarretje of iets dergelijks. Een extra aandachtspunt is terug te vinden onder de vorm van een eventuele handyman-service. Ben je bijvoorbeeld in staat om zelf de meubels in je slaapkamer uit elkaar te halen en vooral terug in elkaar te zetten of niet? In ieder geval kan de onderstaande prijstabel je reeds helpen bij het bepalen van de kosten waar je bij een slaapkamer verhuizen mee kan worden geconfronteerd.

 

Type kost slaapkamer verhuizen Gemiddelde kostprijs
Huren van een verhuisbusje incl. verhuizer (bij capaciteit van 10 kubieke meter) Gemiddeld tussen 55 & 75 euro per dag
Huren van een verhuisbusje incl. verhuizer (bij capaciteit van 20 kubieke meter) Gemiddeld tussen 125 & 150 euro per dag
Huren van een aanhangwagen Gemiddeld 30 euro per dag
Extra verhuizer Gemiddeld zo’n 30 à 35 euro per uur

 

Hoe besparen op je slaapkamer verhuizen?

Je slaapkamer verhuizen uitbesteden aan een gespecialiseerde partij is natuurlijk op praktisch vlak bijzonder interessant te noemen. Echter, wat met het financiële aspect? Op dit vlak zijn er heel wat verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden die het totale prijskaartje uiteindelijk behoorlijk kunnen doen oplopen. Gelukkig bestaan er ook verschillende manieren om te besparen op je slaapkamer verhuizen. We hebben dan ook enkele bijzonder interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet die de kosten sterk kunnen drukken.

 

  • Probeer zelf je slaapkamer te verhuizen

De bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat er logischerwijs heel wat meer kosten zijn verbonden aan het uitbesteden van je slaapkamer verhuizing dan wanneer je dit zelf zou doen. De eerste bespaartip laat zich dan ook eigenlijk reeds raden. Wil je er voor zorgen dat je slaapkamer verhuizen steeds kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs? Waarom zou je dan nog langer aarzelen? Zelf je slaapkamer verhuizen met behulp van enkele vrienden of familieleden is dan immers altijd het interessantst.

 

  • Vergelijk offertes van verschillende verhuisbedrijven

Is het voor jou geen optie om je slaapkamer verhuizing zelf te doen? Wil je er dan ook voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf onder de arm te nemen? In dat geval is het altijd de moeite waard om niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Vraag offertes op bij meerdere verhuisbedrijven bij jou uit de buurt en bepaal op basis van jouw vergelijking welk bedrijf jou de financieel interessantste verhuizing weet aan te bieden. Ook op deze manier blijft jouw slaapkamer verhuizen steeds zeer betaalbaar!