Het is perfect mogelijk dat je in een situatie terecht komt waardoor je veel sneller dan normaal moet verhuizen. In de praktijk is het een zogenaamde spoedverhuizing perfect mogelijk, maar eigenlijk helemaal niet interessant. Dit heeft alles te maken met het feit dat je geen tijd om enkele zaken praktisch voor te bereiden, maar daarnaast is er ook het financiële aspect. In de praktijk is een spoedverhuizing dan ook altijd aanzienlijk duurder ten opzichte van een gewone verhuizing. Dit geldt uiteraard in het bijzonder wanneer je er voor kiest om je verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Hoe dan ook, ben jij genoodzaakt om snel te verhuizen en wil je graag te weten komen waar je op dit vlak precies allemaal rekening mee dient te houden, ook op vlak van kosten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over snel verhuizen door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Wanneer is snel verhuizen een must?

Veel mensen gaan er zomaar vanuit dat zij nooit geconfronteerd zullen worden met een snelle verhuizing. Het is echter niet interessant om daar zomaar vanuit te gaan, in tegendeel. Het is namelijk zo dat in bepaalde gevallen snel moeten verhuizen zeer onverwacht kan komen. Misschien moet je bijvoorbeeld wel hals over kop verhuizen naar een andere locatie omdat je van je baas op een nieuwe locatie aan de slag moet? Of misschien loopt je huurcontract wel af en wil de huisbaas deze niet verlengen waardoor je snel moet verhuizen? Het zijn slechts twee voorbeelden van situaties waarin snel verhuizen zich opdringt. Het mag dan ook duidelijk zijn, denk zeker niet dat een snelle verhuizing voor jou nooit een must kan zijn,  want de praktijk kan je zomaar het tegenovergestelde leren.

Hoeveel kost snel verhuizen?

Wil je graag snel verhuizen? Dan dien je altijd rekening te houden met een (aanzienlijk) hoger prijskaartje dan wanneer je een verhuizing op een normaal tempo kan uitvoeren. Dit geldt in het bijzonder wanneer je er voor kiest om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Dat is eigenlijk ook vrij normaal, want deze bedrijven moeten dan hals over kop allerhande zaken voor je gaan regelen zoals bijvoorbeeld (extra) verhuiswagens, werkkrachten evenals hulpmiddelen. Omwille van deze reden wordt er voor een snelle verhuizing altijd een bepaalde toeslag in rekening gebracht. Hoeveel deze toeslag precies zal bedragen is niet honderd procent duidelijk. Op een doordeweekse dag zou je echter rekening kunnen houden met een toeslag van 25 procent bovenop de standaard prijs terwijl de toeslag in het weekend zomaar tot 100 procent kan bedragen. Het bekijken van de onderstaande prijstabel zal je in ieder geval de nodige duidelijkheid verstrekken over de meerprijs die voor snel verhuizen in rekening kan worden gebracht.

 

Regeling bij snelle verhuizing Gemiddelde kostprijs
Huren van een busje inclusief verhuisartikelen Gemiddeld tussen 75 & 150 euro per dag
Inhuren 1 verhuizer zonder extra diensten Gemiddeld tussen 400 & 1.450 euro
Inhuren 2 verhuizers + inpakhulp Gemiddeld tussen 800 & 1.750 euro
Extra verhuizer bij snelle verhuizing Gemiddeld tussen 35 & 60 euro per uur

Hoe besparen op de kosten van snel verhuizen?

Bovenstaande prijstabel maakt duidelijk dat snel verhuizen in de praktijk altijd gepaard gaat met een bepaalde meerprijs ten opzichte van een gewone, standaard verhuizing. Betekent dit dat je altijd genoegen dient  te nemen met een significant hoger prijskaartje? Toch niet. Je zal voor een snelle verhuizing weliswaar altijd meer betalen dan voor een gewone verhuizing, maar dit neemt niet weg dat je ook op verschillende manieren kan besparen. Hoe dat nu precies mogelijk is vertellen we je graag op deze pagina!

Tip 1: Plan je snelle verhuizing in tijdens de week

De eerste tip is meteen een zeer belangrijke. In principe is elke werkgever wel geneigd om diens werknemers één of meerdere vrije dagen te geven wanneer dit is om een verhuizing te regelen. Geldt dat ook voor jou? Kies er dan bij voorkeur altijd voor om je verhuizing tijdens de week plaats te laten vinden. Op deze manier kan je rekenen op een veel lagere toeslag dan in het weekend waardoor je reeds heel wat kan besparen. Bovendien heb je dan ook meteen nog het aankomende weekend vrij om bijvoorbeeld je inboedel een mooi plaatsje te geven.

Tip 2: Doe je snelle verhuizing zelf

Het is tegenwoordig natuurlijk erg aanlokkelijk om er voor te kiezen om je verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dit gezegd zijnde is het in de praktijk wel financieel veel interessanter wanneer je een snelle verhuis zelf uitvoert. Hou er bovendien rekening mee dat er voor bepaalde zaken geen toeslag wordt aangerekend in het weekend. Denk hierbij bijvoorbeeld voor het huren van een verhuisbusje. Wanneer je dan toch van plan bent om de verhuizing zelf te doen kan ook dit een prima situatie zijn om te overwegen. Is jouw inboedel niet echt groot? Dan heb je waarschijnlijk ook geen verhuisbedrijf nodig. Rij zelf enkele keren heen en weer tussen je oude en je nieuwe woning of schakel vrienden en familie in om je te helpen. Op deze manier kan een snelle verhuizing financieel heel wat interessanter worden gemaakt.

Tip 3: Breng je spullen onder in een tijdelijke opslag

Vaak kan het zowel financieel als praktisch interessant zijn om tijdelijk bij iemand in te trekken en de spullen even in de opslag te plaatsen. De verhuizing zal in dit geval dan ook in twee verschillende etappes gebeuren in plaats van hals over kop. Op deze manier wordt jouw snelle verhuizing een stuk minder stressvol. Dit gezegd zijnde spreekt het natuurlijk wel voor zich dat je bij iemand terecht moet kunnen en dat ook de kosten voor het huren van de opslagruimte niet de spuigaten uit mogen lopen. Anders wordt deze optie natuurlijk weer een flink stuk minder interessant.

Probeer snel verhuizen te vermijden!

Alles bij elkaar gezien blijft het zo dat je er eigenlijk in de praktijk altijd goed aan doet om een snelle verhuizing te proberen vermijden. Weet je dat je binnenkort zal moeten verhuizen? Begin dan tijdig met de voorbereidingen. Op deze manier kan je altijd voorkomen dat je wordt geconfronteerd met (veel) extra kosten waar uiteraard helemaal niemand op zit te wachten. Kan je echt niet anders omdat je verhuizing toch een beetje uit de lucht komt vallen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de hierboven aangegeven tips je alsnog kunnen helpen om het prijskaartje van je snelle verhuizing enigszins binnen de perken te houden.