Bespaar tot 30%  

Erkende verhuizers

Erkende Verhuizers, wat houdt dat in?

De naam Erkende Verhuizers mag gedragen worden door de verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de gelijknamige (branche) organisatie. Deze organisatie waarborgt de kwaliteit en doet dit door middel van garanties en keurmerken. Wat dit precies in houdt zullen we verder toelichten op basis van de speerpunten waar de Erkende Verhuizers aan moeten voldoen. Tijdens de zoektocht naar een verhuisbedrijf is dit zeker nuttige informatie en kan de keuze verder beïnvloeden.

Zorgeloos verhuizen | Geschillencommissie | Kosten erkende verhuizers

erkende verhuizers met slogan

Zorgeloos verhuizen

Het uitgangspunt is om de verhuizing geheel zorgeloos te laten verlopen. Niet bang zijn voor eventuele schades of andere onjuistheden. De gehele organisatie staat in het teken van de particulier. Door het kiezen van een aangesloten verhuizer, zijn de volgende vier punten van toepassing:

1. Duidelijke algemene voorwaarden

Ieder bedrijf zal zijn algemene voorwaarden hebben, vaak worden deze niet eens door gelezen. Terwijl ze toch heel belangrijk kunnen zijn. Bij een Erkende Verhuizer zijn de algemene voorwaarden vastgesteld en in overleg met de consumentenbond tot stand gekomen. Hier is dan ook duidelijk in terug te lezen wat de rechten en plichten zijn. Hierop is verder te vertrouwen dat ze tevens in het belang van de consument zijn opgesteld.

2. Geniet van de Garanties

De deelnemers zullen een Garantiecertificaat moeten hebben. Mogelijk zegt het certificaat je zelf niks, maar het is wel erg goed om te weten dat iedere Erkende Verhuizer deze op zak heeft. De volgende garanties zijn namelijk van toepassing:

  • Een uitgebreide verhuisverzekering voor de particuliere inboedel tot wel €100.000 verzekerd op basis van de nieuwwaarde
  • De verhuizing wordt gegarandeerd uitgevoerd, indien nodig zal een andere Erkende Verhuizer deze overnemen, bij bijvoorbeeld faillissement
  • Mede door het Garantiecertificaat staat men garant voor een aanbetaling van max 25% of €1.000,- van de totale verhuiskosten

3. CO2-neutraal

Het is niet te voorkomen dat er bij een verhuizing, waarbij verhuiswagens worden gebruikt, er co2 wordt uitgestoten. In een wereld waar het milieu meer aandacht verdiend, wordt dit bij een Erkende Verhuizer gelukkig gecompenseerd. Met behulp van een Cookstoveproject in Ghana worden de uitgestoten co2 gecompenseert. Naast het goed doen voor het milieu worden er tegelijkertijd ook mensen gesteund die het hard kunnen gebruiken.


waarom verhuizen met een erkende verhuizer?

4. Geschillencommissie

Gelukkig een voordeel wat nauwelijks is gebruikt tijdens ons bestaan. Enkel waar mensen zijn kunnen altijd fouten worden gemaakt. Lukt het niet om hier onderling uit te komen en/of een oplossing voor te verzinnen? Dan is dit vervelend en kan het een wellus/nietus spelletje worden. Om te zorgen voor een zo vriendelijk mogelijke oplossing, is er de beschikking over een geschillen commissie. Zo kan de zaak door onafhankelijke juristen worden beoordeeld en een officiële uitspraak zal volgen.

Kosten van Erkende Verhuizers

Met al deze voordelen zal er wel gedacht worden dat dit ook direct de duurdere verhuizers zijn. Dit is zeker niet het geval. Er zijn vele Erkende Verhuizers in Nederland en die kunnen zeker meedoen met concurrerende prijzen. Het verhuizen met dergelijke verhuizers hoeft niet altijd duur te zijn. Tijdens het vergelijken van offertes is het daarom goed mogelijk dat er ook een aantal EV’ers tussen zitten. Neem hierbij in het achterhoofd dat dit zeker een aantal goede voordelen heeft en dat de verhuizing gegarandeerd en zorgeloos zal verlopen. De kosten Erkende Verhuizer zullen nagenoeg gelijk zijn aan andere verhuisbedrijven in de regio, maar een vergelijking zal de feiten op tafel leggen. Mogelijk dat de prijzen zo een 10%  a 20% hoger zullen liggen, in ruil hiervoor krijgt u meer organisatie en zekerheid terug.

Vergeleken met andere Verhuizers

Naast verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij deze branche organisatie, is het grotendeels hier niet bij aangesloten. Daarom willen we deze groep absoluut niet uitsluiten. Het is namelijk een keuze van het verhuisbedrijf om hier niet lid van te zijn. Maar alsnog kan men de zelfde voorwaarden garanderen en heeft u 100% garantie dat de verhuizing wordt uitgevoerd.

Lees meer over verhuizers in het algemeen!

Dus in plaats blind te staren op Erkende Verhuizers, kan het interessant zijn om meer open te staan voor andere bedrijven. Hierbij is en blijft het altijd belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Vraag naar het verzekerde bedrag en alle andere voorwaardes die wenselijk zijn. Ieder verhuisbedrijf zal zijn eigen voorwaarden hebben en het is slim om ze altijd even door te lezen.