Bespaar tot 30%  

Verhuisservice

Het is een bewuste keuze om extra service te vragen. Zo kan het een hoop tijd besparen en in sommige gevallen is de tijd redelijk schaars. Ook het comfort en gemak spelen hierin een grote rol. Alleen wat kan je nou precies van een verhuisservice verwachten en waar vraag je zoiets aan? Het aanvragen kan het beste bij een verhuisbedrijf zelf worden gedaan. In hoeverre zij een service aanbieden kan heel erg verschillen. Maar ook mede op basis van deze wensen kan er een geschikt verhuisbedrijf in de regio worden gezocht uiteraard. Op verhuizeninfo.nl helpen we daarom graag met het vinden van een geschikte verhuisservice.

In deze verhuisgids:

Verhuisservice meer dan alleen verhuizen

Waarbij de meeste verhuisbedrijven enkel een grote rol spelen op de verhuisdag zelf, oftewel het vervoer van de inboedel inclusief het in- en uitladen. Zo zijn er ook uitgebreidere mogelijkheden die een verhuisbedrijf voor je kan regelen. Wanneer de nieuwe woning in word getrokken liggen er altijd klusjes te wachten, hieronder een aantal voorbeelden:

  • Uitpakken van de verhuisdozen
  • Het geheel inrichten van de woning
  • Schoonmaken van het nieuwe huis
  • Ophangen van lampen

Een verhuisservice gaat dus een stapje verder en zorgt dat alles naar wens word gedaan. Hierbij is het een kwestie van aangeven hoe je bij aankomst de nieuwe woning wilt aantreffen. Zo weet een verhuizer exact wat hij nog moet regelen.

Makkelijk regelen van adreswijziging

Druk aan het maken over het doorvoeren van de adreswijziging. Welke instanties moeten hier allemaal van op de hoogte worden gebracht en hoe ga je dit managen? Hiervoor bestaat er ook een soort van verhuisservice, dit is echter online heel gemakkelijk op te lossen. Het meest belangrijke is om aan de gemeente de adreswijziging door te geven. Vervolgens zullen veel instanties vanuit deze wijziging al het nieuwe adres oppakken.

Alles over het doorgeven van een adreswijziging –>

Diverse soorten services

Turn key service

Een bekende term die aan verhuisservice wordt gekoppeld is de zogenaamde Turn Key Service. Dit komt eigenlijk neer op een all-in pakket. Hierbij wordt alles voor je gedaan en krijg je zelf uiteindelijk amper iets mee van de verhuizing, sowieso niet van de stress die hier veelal bij komt kijken. De nieuwe woning wordt namelijk zo opgeleverd, dat alleen de sleutel moet worden omgedraaid, om te kunnen genieten van het nieuwe stulpje. Hierbij heeft een verhuisbedrijf zorg gedragen voor het schoonmaken en inrichten van de gehele woning. De oude meubels zijn zoals gewenst dan geplaatst en hier hoeft zelf niks meer aan gedaan te worden.

Ook wel het ultieme gemak voor mensen die wel de voordelen van het verhuizen willen meemaken (wonen in een nieuw huis), maar de nadelen van het harde werken overlaten aan de experts. Hiervoor is een verhuisbedrijf natuurlijk wel langer bezig en er zit dan ook zeker een prijskaartje. Belangrijk om hier vooraf afspraken over te maken, om zo beide op dezelfde lijn te zitten qua kosten en verwachtingen.

Samenstellen van uw wensen

Doordat iedere verhuizing op zichzelf staat en ook de financiële situatie de mogelijkheden bepaald, is het slim om uw wensen centraal te stellen. Op basis van deze wensen is het mogelijk om de geschikte service te kiezen. Bij een laag budget zullen er mogelijk een aantal opties komen te vervallen en zal er zelf meer worden opgepakt. Terwijl als juist tijd schaars is en het budget is ruimer, dan kan het beter zijn om de gehele verhuizing uit te besteden.

Het communiceren naar de verhuizer is daarom extra belangrijk. Breng ze op de hoogte van de situatie en kaart de wensen aan. Een verhuisbedrijf kan hier dan makkelijk omheen werken en zal hierin adviseren. Het voor beide partijen niet handig als er geen duidelijkheid is vanaf het begin.

Meerdere diensten tegelijk is relatief goedkoper

Het inhuren van een verhuisbedrijf hoeft dan ook niet direct hoge kosten met zich mee te brengen. Er zal alleen betaald worden voor de diensten die nodig zijn. Een verhuiswagen is vaak onmisbaar en in sommige gevallen zal er een verhuislift en/of opslagruimte nodig zijn.

Op het moment dat de verhuizing in zijn geheel wordt uitbesteed, zullen de prijzen wat scherper liggen. Omdat een verhuizer al op locatie aan het werk is, kan deze met hetzelfde gemak de verhuislift bedienen. Op het moment dat de verhuiswagen gehuurd wordt, kan er vaak voor voordeliger tarief 1 of meerdere verhuizers worden meegestuurd. Daarom is het goed om te informeren naar de diverse kosten en vervolgens op basis van de wensen, een keuze hierin te maken.