Bespaar tot 30%  

Verhuizers

Om hulp te krijgen bij een verhuizing zijn er verhuizers in het leven geroepen. Specialisten die dagelijks bezig zijn met het vervoeren van inboedels van locatie a naar locatie b. Een algemene term die staat voor de medewerkers van verhuisbedrijven, het gaat hier dus daadwerkelijk om de personen. Ze maken het verhuizen zelf een stuk gemakkelijker door puur het fysieke werk te verrichten. Niet iedereen is hier nog toe in staat om het zelf te doen. Daarnaast hebben verhuizers uiteraard speciale technieken waardoor het allemaal net iets sneller en veiliger gaat.

Diverse diensten

Het gaat niet allemaal om het vervoeren van de inboedel. Zo zijn er verschillende stappen waarbij de verhuizer kan worden ingeschakeld. Aan jezelf de keuze of het nodig is uiteraard. Het is mogelijk om alles uit te besteden, maar hier hangt dan wel een prijskaartje aan. Zometeen meer over de kosten, nu eerst de opties bekijken:

Inpakken van de inboedel

Afhankelijk van de hoeveelheid wat er mee genomen gaat worden, zullen er een aantal verhuisdozen worden ingepakt. Het is mogelijk om alles op het laatste moment door een verhuisbedrijf te laten doen. Hier gaat wel vrij veel tijd in zitten, dus laat het tijdig weten zodat hier rekening kan worden gehouden met de planning.Een verhuizer laadt de bus in

Inladen van verhuiswagen

Dit is wel vrij standaard op de verhuisdag zelf en wordt dit vaak door een team uitgevoerd. Perfect op elkaar in gespeeld waardoor het snel en foutloos zal verlopen. Zelf een handje helpen is mogelijk, maar let op dat je niet in de weg gaat lopen. Er past vaak meer in een verhuiswagen dan vooraf word gedacht.

Verhuislift bedienen

Moeten er spullen vanaf hoogtes worden gehaald en is de trap geen optie? Dit kan zijn door de afmetingen of het gevaar wat er gelopen word. Een verhuislift is dan de makkelijkste oplossing. Het is dan mogelijk om er zelf 1 te huren, enkel moet deze nog wel bediend worden. Hiervoor zal vaak een verhuizer mee geleverd worden die de lift zal bedienen.

Handyman service

Vaak zijn er klusjes die gedaan moeten worden, zowel in de oude als nieuwe woning. Denk hierbij aan het ophangen van lampen, vervangen van sloten en andere klusjes. Voor mensen met twee linkerhanden is het handig dat hiervoor iemand even de tijd neemt. Het zal hier gaan om de kleine maar noodzakelijke klusjes. De grotere klussen zoals schilderen of grote reparaties, kan je beter aan de specialistische vakman over laten.

Demonteren en monteren van meubels

In de woning zijn er altijd wel meubels die binnenshuis in elkaar gezet zijn. Vaak zorgt dit ervoor dat ze met de afmetingen niet meer door de deur passen en daardoor zullen ze uit elkaar gehaald moeten worden. Dit kan zeer uiteenlopen van eenvoudig demonteren tot een behoorlijke klus. Uiteindelijk op de nieuwe locatie zal deze weer in elkaar gezet kunnen worden. Helaas hoort het er allemaal bij wanneer er verhuist word, maar hulp is nabij.  Een verhuizer heeft hier de juiste ervaring in en neemt het gereedschap mee wat nodig is.

Hoe worden de kosten berekend?

Er zijn meerdere manieren waardoor een prijs tot stand kan komen. Over het algemeen worden de kosten van een verhuizer berekend op basis van een uurtarief. Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de €25,- en €35 per uur per verhuizer. Afhankelijk van het aantal uren zal er een totale prijs tot stand komen. Voor een complete verhuizing komen hier nog extra kosten bij zoals de verhuiswagen en eventueel andere materialen zoals verhuisdozen, dekens en een verhuislift.

Ook wordt er vaak een vaste prijs afgesproken. Deze prijs zal gebaseerd zijn op de gekozen diensten in combinatie met de moeilijkheidsgraad en grootte van de verhuizing. In dit pakket zitten vervolgens een vast aantal uren voor de verhuizers. Door alles bij 1 verhuisbedrijf weg te zetten is het mogelijk om korting te krijgen op de totale kosten.

Verhuizers gezocht?

Bij de zoektocht naar geschikte verhuizers zal er misschien eerst in de telefoonlijst gezocht worden. Het is natuurlijk een optie om vrienden in te schakelen, alleen het kan natuurlijk wel professioneler. Door het zoeken naar een verhuisbedrijf is er meer garantie. Zo worden de afspraken na gekomen en is de verhuizing beter verzekerd. Voor nog meer garanties zijn de Erkende Verhuizers een overweging, het is een soort branche organisatie onder de verhuisbedrijven.

Om in contact te komen met de juiste bedrijven, raden wij aan een gratis vergelijking aan te vragen. Hierdoor komen de mogelijkheden en hierbij behorende kosten naar boven. Zo is het een stuk makkelijker om een keuze te maken. Tevens zal er fors bespaard worden op basis van de gratis vergelijking.