Eén van de belangrijkste artikelen waar je gebruik van dient te maken bij een verhuis zijn uiteraard verhuisdozen. Er wordt in de praktijk nog steeds vaak voor gekozen om gewone, standaard dozen te kopen, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet zijn gemaakt voor het verhuizen van grote hoeveelheden (zware) artikelen. Het gebeurt in de praktijk dan ook niet zelden dat de inhoud van een dergelijke doos door de bodem schiet met alle gevolgen van dien. Wil je er zeker van zijn dat je jouw inboedel op een echt veilige en bovendien efficiënte manier kan verhuizen van je oude woning naar de nieuwe? Dan is speciale verhuisdozen kopen het beste wat je kan doen. Waar je precies rekening mee dient te houden op dit vlak en welke kosten er aan verbonden zijn lees je op deze pagina!

Hoeveel verhuisdozen kopen voor je verhuis?

De eerste vraag die je, je ongetwijfeld zal stellen heeft betrekking tot het aantal verhuisdozen die je moet kopen voor je verhuis. Veel mensen onderschatten dit waardoor ze uiteindelijk te weinig verhuisdozen kopen. Wanneer je alleen woont in een kleine woning bestaande uit één of twee kamers zal je wellicht voldoende hebben aan 20 verhuisdozen. Heb je een klein gezin en wil je verhuizen? In deze situatie zijn er al snel tussen de 40 & 60 verhuisdozen vereist. Dit lijkt een behoorlijke hoeveelheid, maar geloof ons maar als we zeggen dat dit in de praktijk zeker een realistische inschatting zal blijken te zijn. Sterker nog, verhuis je van een riante woning naar een ander groot huis en telt je gezin vijf gezinsleden of meer? Dan is het zomaar mogelijk dat je richting de 100 verhuisdozen zal moeten kijken. Veel hangt uiteraard wel af van de mate aan verzamelwoede die er heerst binnen het gezin.

Waar rekening mee houden bij verhuisdozen kopen?

Er zijn bij verhuisdozen kopen tal van verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Veel mensen kopen de foute verhuisdozen waardoor ze niet alleen hun inboedel beschadigd zien worden, maar ook alles behalve efficiënt te werk kunnen gaan tijdens de verhuis. Wil jij deze problemen kunnen voorkomen? Dan is het eigenlijk steeds interessant om rekening te houden met de hieronder aangegeven aandachtspunten voor verhuisdozen kopen.

1.) Keuze tussen autolock & Amerikaanse vouwbodem

Een belangrijk verschil in verhuisdozen heeft betrekking tot de autolock of Amerikaanse vouwbodem. Kiezen voor autolock verhuisdozen betekent dat je ze kan gebruiken zonder tape. Ze zijn bovendien in één enkele beweging op te zetten. Over het algemeen wordt er door heel wat mensen de voorkeur gegeven aan een dergelijk type verhuisdoos. Wil jij dit ook doen? Hou er dan wel rekening mee dat een autolock verhuisdoos duurder is in aankoop in vergelijking met een vouwexemplaar. Deze laatste moet dan ook worden dicht gekleefd met behulp van tape.

2.) De kwaliteit van het gebruikte karton

Op het eerste zicht lijkt het er misschien niet zo naar uit te zien, maar er zijn op de markt wel degelijk verschillende soorten kwaliteit van karton verkrijgbaar. Kraft kwaliteit is de beste kwaliteit van karton. Kiezen voor dit type van karton zorgt er niet alleen voor dat er meer gewicht kan worden gedragen door de verhuisdoos, daarnaast zal ze ook veel minder snel gaan scheuren. De kwaliteit van het karton herken je altijd aan de kleur. Kraft kwaliteit kenmerkt zich dan ook door een echte, volle, bruine kleur.

3.) Koop voldoende ‘zware spullen verhuisdozen’

Er zijn op de markt verschillende verhuisdozen verkrijgbaar die specifiek in het leven zijn geroepen om zware spullen mee te verhuizen. Het gaat hierbij dan niet alleen om zware, maar ook om (zeer) breekbare spullen zoals bijvoorbeeld bestek, servies, porselein evenals boeken. Voorzie voldoende van deze speciale, zware spullen verhuisdozen. In de praktijk zal je ze voor veel meer zaken gaan gebruiken dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht.

Hoeveel bedragen de kosten voor verhuisdozen kopen?

Nu je weet waar je precies rekening mee moet houden bij verhuisdozen kopen is het eveneens belangrijk om te kijken naar de kostprijs die er aan verbonden is. In de praktijk wordt er je vaak de mogelijkheid aangeboden op verhuisdozen op verschillende manieren te kopen. Dit betekent concreet dat je er voor kan kiezen om:

  1. Verhuisdozen gewoon per stuk te kopen;
  2. Verhuisdozen in een verpakking van tien stuks kunnen worden aangekocht;

Het is spreekt voor zich dat het altijd interessanter is om er voor te kiezen om je verhuisdozen in iets grotere aantallen te kopen. Waarom? Omdat je op deze manier kan genieten van een kwantumkorting die al snel een behoorlijk verschil kan uitmaken op de eindfactuur. Hoeveel je nu precies voor verhuisdozen kopen dient te betalen wordt meteen duidelijk wanneer je de hieronder geplaatste prijstabel gaat raadplegen.

Type verhuisdoos Gemiddelde kostprijs
Verhuisdoos draagkracht 30 kg (per stuk) Gemiddeld 1,50 euro per stuk
Verhuisdoos draagkracht 50 kg (per stuk) Gemiddeld 1,90 euro per stuk
Verhuisdozen draagkracht 30 kg (per 10 stuks) Gemiddeld 14 euro per 10 stuks
Verhuisdozen draagkracht 50 kg (per 10 stuks) Gemiddeld 18 euro per 10 stuks

Wil je liever geen verhuisdozen kopen en gebruikmaken van bijvoorbeeld de bekende bananendozen? Dat zou in principe een optie kunnen zijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat er hier door de jaren heen reeds heel wat ongelukken mee zijn gebeurd. Heel wat mensen zagen hun waardevolle bezit zomaar door de doos heen schieten waardoor alles gebroken achter bleef. Het is inderdaad zo dat verhuisdozen kopen een vrij dure aangelegenheid kan zijn, maar in de praktijk is het toch altijd beter om deze te kopen. Zo kan je er namelijk pas echt zeker van zijn dat al jouw inboedel op de meest veilige wijze kan worden verhuisd tussen je oude en je nieuwe adres.

Tweedehandse verhuisdozen kopen

Wil je graag verhuisdozen kopen voor jouw aankomende verhuis, maar ben je op zoek naar een mogelijkheid om te besparen op de kostprijs die daarvoor dient te worden betaald? Dat kan! Heel wat mensen kiezen er namelijk voor om de door hun gebruikte verhuisdozen te verkopen nadat de verhuis is afgelopen. Verhuisdozen kopen op een website met tweedehands artikelen kan interessant zijn omdat je op deze manier kan genieten van de beste verhuisdozen op de markt tegen een veel scherper prijskaartje. Hou hier dus zeker en vast even de ogen voor open en haal jouw verhuisdozen extra voordelig in huis!