Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning is dat een belangrijke gebeurtenis die bijgevolg ook heel wat stress met zich mee kan brengen. Niet alleen gaat een verhuis namelijk altijd gepaard met een bepaalde deadline, daarnaast is het ook nog eens zo dat er behoorlijk wat mee mis kan gaan. Spullen kunnen namelijk tijdens de verhuis verloren of stuk gaan. Om er voor te zorgen dat de stress voor jou zoveel mogelijk binnen de perken kan worden gehouden kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om een beroep te doen op een zogenaamde ‘erkende verhuizer’. Een dergelijke verhuizer beschikt over alle nodige kennis en ervaring om er voor te zorgen dat jouw verhuis in goede banen kan worden geleid. Wil jij ook graag een erkende verhuizer inschakelen voor jouw verhuis, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de gemiddelde kosten die daarvoor aangerekend kunnen worden? Je komt er alles over te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Waarom kiezen voor een erkende verhuizer?

Wanneer je de verhuis van je woning gaat uitbesteden beschik je in principe over drie verschillende mogelijkheden. Je kan er in eerste instantie voor kiezen om de verhuis zelf te doen, maar daarnaast kan je de opdracht ook uitbesteden aan een gespecialiseerde verhuizer. Wat dit laatste betreft moet er nog eens een extra keuze worden gemaakt. Zo is het namelijk mogelijk om een beroep te doen op de diensten van een gewone verhuizer, maar kan je tevens een erkende verhuizer onder de arm nemen. Waarom zou je er nu precies voor moeten kiezen om een erkende verhuizer in te schakelen? Wel, omwille van de volgende voordelen:

  1. Je kan er absoluut zeker van zijn dat de verhuis gebeurt door personeel welke goed is opgeleid en dus over alle vereiste kennis beschikt.
  2. Er wordt altijd een passende verzekering aangeboden waarbij de nodige garanties worden aangeboden aan de persoon die gaat verhuizen.
  3. De algemene voorwaarden beschikken over een meer sluitend karakter in vergelijking met de voorwaarden die worden gehanteerd door andere verhuisbedrijven.

Hoeveel bedragen de kosten van een erkende verhuizer?

De kosten die door een erkende verhuizer in rekening worden gebracht zijn steeds afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te kijken naar de omvang van de verhuis in kwestie. Hoeveel erkende verhuizers zijn er bijvoorbeeld vereist om de verhuis in goede banen te leiden, welke en hoeveel verhuiswagens moeten er worden gehuurd, etc. Om een precies beeld te krijgen van de gemiddelde kosten die erkende verhuizers in rekening kunnen brengen is het de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven punten.

1.) Het aantal erkende verhuizers die worden ingehuurd

Standaard wordt er voor een verhuis slechts één erkende verhuizer voorzien. Wanneer dit voldoende is moet je er rekening mee houden dat de erkende verhuizer in kwestie meteen ook de persoon is die de verhuiswagen zal besturen. Wanneer je van plan bent om te verhuizen van of naar een grotere woning is het mogelijk dat je daarvoor niet voldoende zal hebben aan één erkende verhuizer. In dat geval zullen er één of meerdere extra erkende verhuizers ingehuurd moeten worden. De kosten die daarvoor aangerekend kunnen worden, worden meteen duidelijk door middel van de hieronder aangegeven prijstabel.

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Inhuren extra erkende verhuizer Gemiddeld 35 euro per uur

2.) De verhuiswagen(s) waar gebruik van wordt gemaakt

Wanneer je een beroep doet op een erkende verhuizer is het in principe altijd zo dat er niet alleen een erkende verhuizer wordt ingehuurd, maar er ook gebruik wordt gemaakt van een speciale verhuiswagen. De omvang van deze verhuiswagen is steeds afhankelijk van de grootte van de inboedel die moet worden verhuisd. Wat dit betreft maken we algemeen gezien een onderscheid tussen:

  • Een verhuiswagen van 20 kubieke meter;
  • Een verhuiswagen van 50 kubieke meter;

Om de kostprijs te kunnen drukken kiezen veel mensen er voor om reeds enkele keren met hun eigen auto heen en weer te rijden tussen de beide adressen en zo reeds de nodige, kleine spullen te kunnen verhuizen. Dat kan misschien interessant lijken omdat je op deze manier slechts een minder grote verhuiswagen dient te huren, maar daar tegenover staat dat je wel geconfronteerd zal worden met veel grotere brandstofkosten. Bereken dus altijd even voor jezelf wat voor jou nu uiteindelijk echt het voordeligst en tevens ook het meest praktisch is.

3.) De vervoerskosten die in rekening worden gebracht

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is terug te vinden in het feit dat de daadwerkelijke transportkost doorgaans niet is inbegrepen in de huurprijs van een verhuiswagen, ook niet wanneer je daarvoor een beroep doet op een erkend verhuisbedrijf. Dit betekent dat je voor de verplaatsingen welke dienen te gebeuren dus nog altijd rekening zal moeten houden met een bepaalde meerprijs. Deze meerprijs wordt duidelijk door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel. Let wel, de eerste 20 kilometer worden door een erkend verhuisbedrijf doorgaans niet in rekening gebracht.

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Vervoerskosten per kilometer Gemiddeld tussen 0,50 & 1 euro per kilometer

Heb je er voor gekozen om een beroep te doen op een erkend verhuisbedrijf welke op landelijke basis opereert? In dat geval is het zo dat niet alleen de eerste 20, maar mogelijks de eerste 50 tot wel 100 kilometer niet in rekening worden gebracht. Het spreekt voor zich dat dit op het einde van de rit een niet onbelangrijk verschil kan uitmaken op de totale factuur.

4.) Mogelijke extra opties

Indien je een beroep doet op de diensten van een erkende verhuizer is het steeds mogelijk om nog gebruik te maken van één of meerdere opties. Deze opties zijn dan wel niet verplicht, dit neemt niet weg dat ze wel erg interessant kunnen zijn in bepaalde situaties. In ieder geval, de exacte opties die je kan afsluiten evenals hun gemiddelde kosten worden meteen duidelijk door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

Soort optie Gemiddelde kostprijs
Opslaan van de inboedel (30 kubieke meter) Gemiddeld 100 euro per opslagbox
Lift assistentie Gemiddeld 70 à 75 euro per uur
Handyman service Gemiddeld 40 à 45 euro per uur

In ieder geval mag het duidelijk zijn, wil je graag een echt zorgeloze verhuis kunnen beleven? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor een beroep te doen op de diensten die worden aangeboden door een erkende verhuizer.