Is de verhuis naar een andere woning achter de rug? In dat geval ben je in tegenstelling tot wat je mogelijks zou denken toch nog niet helemaal klaar. Het spreekt immers voor zich dat er in je nieuwe woning waarschijnlijk nog heel wat staat te gebeuren. De klusjes die na verhuizing dienen te worden uitgevoerd zijn erg belangrijk. Deze zo snel mogelijk uitvoeren zorgt er namelijk voor dat de leefbaarheid en het comfort van je nieuwe huis op korte termijn kan worden geoptimaliseerd. Ben jij ook benieuwd naar het soort klusjes welke er na verhuizing allemaal dienen te worden uitgevoerd en wil je graag ook een goed beeld krijgen van de kosten die aan deze klusjes verbonden zijn? In dat geval kan je op deze pagina alles van informatie terugvinden waar je naar op zoek bent!

Welke klusjes na verhuizing (laten) uitvoeren?

In eerste instantie zal je, je uiteraard de vraag stellen welke klusjes er na verhuizing precies moeten worden uitgevoerd. Dit zijn er heel wat. In eerste instantie is het voor veel mensen bijvoorbeeld een absolute vereiste om hun nieuwe huis zo snel mogelijk netjes te krijgen. Dat is alleen mogelijk wanneer je met name de gebruikte folie en / of verhuisdozen zo snel mogelijk kan wegwerken. Denk echter ook aan het comfort van jouw en je partner en mogelijke andere gezinsleden. Hoe dan ook zetten wij graag even de belangrijkste klusjes na verhuizing voor jou op een rijtje.

1.) Alle verhuismateriaal opbergen

In eerste instantie is er het opbergen van het verhuismateriaal. Het wordt sterk aangeraden om gestructureerd te werk te gaan op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om te verhuizen naar een andere woning. Dit betekent concreet dat je niet alleen de dozen stelselmatig moet opbergen, maar dit eveneens geldt voor bijvoorbeeld de gebruikte folie om zaken extra beschermd te kunnen verpakken. Geschikte locaties voor het opbergen van al het verhuismateriaal zijn niet alleen de zolder en een eventuele opbergruimte, maar ook een kelder. Hou er wel rekening mee dat alles netjes wordt opgeborgen wanneer je het materiaal graag bijvoorbeeld nog eens zou willen kunnen gebruiken bij een volgende verhuis.

2.) In elkaar zetten van de meubelen

Daar waar het merendeel van de meubelen vroeger in één stuk werden aangekocht is dat tegenwoordig wel even anders. Heb je er voor gekozen om enkele meubelstukken te kopen die je uit elkaar hebt moeten halen voor de verhuis? Zet deze dan zo snel mogelijk terug in elkaar. Het spreekt voor zich dat dit absoluut noodzakelijk is wanneer je spoedig wil kunnen genieten van het meest optimale comfort in je nieuwe woning.

3.) Op orde zetten van de tuin

Het is natuurlijk erg belangrijk om de vereiste aandacht te besteden aan het op orde zetten van het interieur, maar wat ook te denken van de tuin? Je kan ongetwijfeld pas ten volle genieten van je nieuwe woonst op het ogenblik dat ook je tuin in orde is. Zorg er dus voor dat het gazon er zo snel mogelijk netjes bij ligt en bekijk welke bloemen en planten je mogelijks in je tuin wil gaan integreren. Ook opgestapeld vuil uit de tuin weghalen is ongetwijfeld een karwei welke je mogelijks niet te lang zal willen uitstellen.

4.) Het poetsen van de woning

Het vierde klusje na verhuizing is er uiteraard eveneens eentje welke je bij voorkeur niet over het hoofd mag zien. Het is namelijk belangrijk om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk na afloop van de verhuizing kan genieten van hygiënische omstandigheden in je huis. Om dit te kunnen realiseren is het vanzelfsprekend dat een grondige poetsbeurt een absolute vereiste is.

Hoeveel bedragen de kosten klusjes na verhuizing?

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat er heel wat klusjes na verhuizing uitgevoerd dienen te worden. Ondanks het feit dat het zo snel mogelijk uitvoeren van deze klusjes eigenlijk altijd een vereiste is moet het gezegd dat lang niet iedereen hier zomaar voldoende tijd voor beschikbaar heeft. Wellicht heb jij bijvoorbeeld een drukke job waardoor je tijdens de dag geen tijd hebt om in je huis te werken. Na thuiskomst van een lange werkdag is het laatste wat je bovendien wil ook nog eens thuis aan de slag moeten gaan. Kan je, je hier in vinden? In dat geval is het voor jou de moeite waard om er voor te kiezen om de klusjes na verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Dit kan in principe voor alle aangehaalde klusjes.

Om zo efficiënt (en eigenlijk ook kostenbesparend) mogelijk te werk te kunnen gaan is het een goed idee om voor jezelf uit te maken welke klusjes na verhuizing je zelf voor je rekening zal nemen en welke je zal uitbesteden. Hou hierbij uiteraard rekening met de complexiteit van het klusje in kwestie. In principe kan iedereen wel poetsen, maar het in elkaar zetten van meubelen is toch net wat anders. Wil jij ook graag één of meerdere klusjes na verhuizing laten uitvoeren door een vakman? Hou dan rekening met de kosten zoals weergegeven in de hieronder aangegeven prijstabel.

Soort klusje na verhuizing Gemiddelde kostprijs
Het in elkaar zetten van meubelen Gemiddeld zo’n 40 euro per uur
Op orde zetten van de tuin Gemiddeld zo’n 35 euro per uur
Schoonmaken van de woning Gemiddeld zo’n 15 euro per uur

Wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat de kosten klusjes na verhuizing zoveel mogelijk binnen de perken kunnen worden gehouden? Kies er dan niet alleen voor om de klusjes die je zelf kan doen ook daadwerkelijk voor eigen rekening te nemen, maar ga ook altijd de kosten van verschillende vakmensen ten opzichte van elkaar vergelijken. Op deze manier kan je meteen een prima besparing realiseren op de kosten die moeten worden betaald voor het laten uitvoeren van klusjes na afloop van je verhuizing.