Ga je verhuizen van of naar een hoger gelegen verdieping? In dat geval is het altijd de moeite waard om er rekening mee te houden dat je voor je verhuizing waarschijnlijk een verhuislift zal moeten huren. Het huren van een dergelijke verhuislift brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee en verder moet je, je ook de vraag stellen of je de lift zelf gaat bedienen of je dit gaat uitbesteden aan het bedrijf dat de lift levert. In ieder geval, heb jij voor het uitvoeren van jouw verhuizing nood aan een verhuislift, maar zou je graag allereerst een duidelijk beeld willen hebben van de gemiddelde kosten waar je wat dit betreft rekening mee moet houden? In dat geval is het zeker de moeite waard om de informatie op deze pagina even door te nemen!

Waarom een verhuislift huren?

Laat ons in eerste instantie misschien even dieper ingaan op de vraag waarom je er nu precies voor zou moeten kiezen om een verhuislift te huren. Hier kunnen meerdere goede redenen voor aan te halen zijn. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Je kan besparen op je verhuizing door de efficiëntie van een verhuislift;
  • Je kan spullen op een veilige manier van of naar een hoger verdiep brengen;
  • Het is mogelijk om een verhuislift te gebruiken voor losse meubelstukken;

 

Veel mensen proberen bij een verhuizing grote, zware meubelstukken gewoon langs de trap naar beneden te brengen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een goed idee, maar in de praktijk wil dat wel eens tegenvallen. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat dergelijke stukken vaak helemaal niet in het trapgat passen of er bijvoorbeeld schade wordt aangebracht aan de muren. Er voor kiezen om een verhuislift te huren is dan vaak een veel interessantere optie.

Hoeveel bedragen de kosten voor een verhuislift huren?

Moet jij een verhuislift huren voor het uitvoeren van je verhuizing? In dat geval zal je er uiteraard rekening mee moeten houden dat dit bepaalde kosten met zich meebrengt. De kostprijs die je precies moet betalen voor het huren van je verhuislift is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder meer aan de volgende punten:

 

  1. Hoelang heb je de verhuislift precies nodig?
  2. Ga je de verhuislift zelf bedienen of niet?
  3. Heb je bijvoorbeeld ook nood aan extra verhuizers of andere diensten?

 

In principe wordt er vaak een prijs afgesproken voor het huren van een verhuislift die per uur in rekening wordt gebracht. Belangrijk detail hierbij is om er rekening mee te houden dat het bedienen van een verhuislift in de praktijk niet zo eenvoudig is als het mogelijks op het eerste zicht lijkt. Omwille van deze reden kiezen de meeste mensen er dan ook voor om een verhuislift te huren inclusief bediening. Wat dit betreft kan je vaak rekening houden met de kosten zoals aangegeven in de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Verhuislift huren zonder bediening Tussen 50 & 150 euro per dag
Verhuislift huren inclusief bediening Gemiddeld zo’n 55 à 60 euro per uur

 

Zoals bovenstaande prijstabel duidelijk maakt is het altijd financieel interessanter om er voor te kiezen om een verhuislift te huren zonder bediening. Echter moet het gezegd dat veel mensen er van schrikken hoe complex het bedienen van een dergelijke verhuislift in de praktijk wel niet is. Omdat je natuurlijk wel wil dat de bediening van je verhuislift steeds op een zo veilige manier kan gebeuren is het altijd een must om even op voorhand na te denken of jij dit wel kan doen of niet. Is dat niet het geval? Neem dan zeker geen risico’s en doe een beroep op een betrouwbare partij met kennis van zaken! Zo voorkom je vervelende verrassingen op het ogenblik dat je de verhuizing met behulp van een verhuislift aan het uitvoeren bent.

Verhuislift huren als onderdeel van een groter geheel

In de praktijk is het mogelijk dat er op verschillende manieren voor wordt gekozen om een verhuislift te huren. Zo kan er sprake zijn van een losse lift die wordt gehuurd, maar is het ook mogelijk dat de verhuislift wordt gehuurd als onderdeel van een groter geheel. Dit laatste is uiteraard vooral het geval op het ogenblik dat je er voor kiest om voor je verhuizing een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In dit geval zal je namelijk niet alleen de verhuislift huren, daarnaast krijg je waarschijnlijk van het verhuisbedrijf ook nog eens de nodige hulpkrachten ter beschikking gesteld. In principe is het huren van een verhuislift op deze manier financieel natuurlijk veruit het interessantst, maar het uiteindelijke totale kostenplaatje zal uiteraard wel hoger komen te liggen. Dit als vanzelfsprekend omdat er meerdere verschillende diensten in één keer worden afgesloten.

Verhuislift huren kosten vergelijken

De informatie op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat de kosten die in rekening worden gebracht voor een verhuislift huren in de praktijk vaak behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om eerst even een offerte aan te vragen bij verschillende partijen waarna je deze met elkaar gaat vergelijken. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking zal je steeds kunnen vaststellen dat je uiteindelijk altijd bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor het huren van jouw verhuislift. In de praktijk is het op deze manier uiteindelijk vaak mogelijk om een besparing te realiseren die zonder al teveel problemen kan oplopen tot wel 30 procent of meer! Het mag dan ook duidelijk zijn, voordat je een verhuislift gaat huren is het opvragen van meerdere offertes en deze tegenover elkaar afwegen altijd een interessante keuze!