Mogelijk vraag je af waarom het huren van een verhuiswagen onder het kopje ‘verhuistips’ terug te vinden is? Dit komt mede door de diverse voordelen die het huren van een eigen verhuiswagen kan hebben. Zo kan er fors op de kosten bespaard worden en dat willen we jullie niet onthouden. Daarnaast geeft het ook een hoop vrijheid en flexibiliteit om de verhuisdag zelf in te plannen.Voorbeeld van een verhuisbus die gehuurd kan worden

Bij de zoektocht naar een verhuiswagen kom je al snel bij de grotere partijen op de site. Denk aan een SIXT of een Europcar. Deze hebben een ruim aanbod, maar leer ook verder te kijken naar bijvoorbeeld lokale bedrijven.

We zullen hier ook een indicatie geven over wat de gangbare tarieven zijn. Zo kan er rekening worden gehouden met de totale kosten van het verhuizen. Een verhuiswagen huren is hier nou eenmaal onderdeel van. Anders moet er een verhuisbedrijf worden ingeschakeld, deze hebben een eigen wagenpark!

Mogelijkheden van transport

De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos en op basis van de inboedel zal hier het juiste formaat in gekozen worden. Zo zijn er kleine caddies die een aantal verhuisdozen en klein aantal meubels kunnen vervoeren. Dit kan in sommige gevalle al voldoende zijn op het moment dat het om een kleine inboedel gaat en/of de afstand zeer gering is.

Een stapje groter zijn de verhuisbussen, hier kan dan wat meer in qua hoeveelheid maar ook de wat langere meubels. Denk aan een kast of bank. Zo een verhuisbus is tevens ook nog te krijgen in verschillende formaten, maar het blijft een bus die dus ook makkelijk te besturen is.

Kies een verhuiswagen die het beste past voor zowel de hoeveelheid en de afstand. Soms kan het voordeliger zijn om een aantal keer extra te rijden met een iets kleiner voertuig.

De laatste stap in deze grofweg 3 fases zijn de echte verhuiswagens. Dit zijn eigenlijk kleine vrachtwagens die vooral om het volume draaien. Hierin is alles makkelijk te vervoeren. Het grote voordeel hiervan is dat er slechts een beperkt aantal keren (mogelijk 1) moet worden gereden.

Kosten van een verhuiswagen huren

Waarbij de kosten van een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf vaak nog per uur worden gerekend. Zal het huren van een verhuiswagen bij een verhuurbedrijf vaak per dagdeel worden verrekend.

Een verhuisbedrijf rekent in veel gevallen namelijk een uurtarief voor het inschakelen van een verhuiswagen in combinatie met een verhuizer. De kosten hiervoor zijn terug te vinden in de prijzen die verhuisbedrijven hanteren.

Grootte van de verhuiswagenPrijs per dag
Verhuisauto (4m3)€35 - €50
Verhuisbus (10m3)€60 - €95
Verhuiswagen (20m3)€100 - €150

De kosten zijn hierin opgenomen voor de verhuiswagen t/m 20 m3. Op het moment dat men op zoek is naar een grotere verhuiswagen, dan is het altijd interessant om gratis offertes aan te vragen bij een verhuisbedrijf. Deze kunnen hier tevens over adviseren wat er mogelijk is. Alleen 20m3 is al erg groot en hierin kan een gemiddelde verhuizing wel in plaats vinden, mogelijk dat er 2 keer heen en weer gereden dient te worden.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De nadelen van het huren is dat deze per dag(deel) betaald zal moeten worden. Hierdoor is het belangrijk dat er een goede planning wordt gemaakt.

Zeker tegenover het inzetten van een verhuizer, waarbij deze alle organisatie en uitvoering voor rekening neemt. Het is daarom een afweging tussen de kosten en het gemak.

Zelf een verhuizing uitvoeren is dus heel goed mogelijk, al zal dit niet gratis zijn, het scheelt wel een hoop verhuiskosten. Dit is dan ook direct het voornaamste voordeel van het zelf uitvoeren van de verhuizing. Alleen hier tegenover staat dat er meer tijd en inspanning wordt gevraagd.

Speciaal rijbewijs nodig?

We hebben bewust de grotere verhuiswagens buiten ons overzicht van de kosten gelaten. Zo is het in vrijwel alle gevallen mogelijk om een verhuiswagen tot 20m3 te besturen met een rijbewijs b.

Echter dit is niet afhankelijk van het aantal m3, daarom is het belangrijk om dit altijd goed te controleren.

Daarnaast kunnen er nog meer voorwaarden zijn die het verhuurbedrijf hanteert. Zo is er in veel gevallen een minimale leeftijd voor de bestuurder of minimaal aantal jaar het rijbewijs.

Voor de zekerheid kan dit bij de verhuurder altijd worden nagevraagd, hierdoor is er uitsluiting en ben je zeker van het antwoord.

Tips voor het huren van een verhuiswagen

  • Plan alles strak in om zo min mogelijk dagdelen de wagen te moeten huren.
  • Reserveer de verhuisbus op tijd, hierdoor is de beschikbaarheid het grootste. Last minute zullen veel bussen verhuurd zijn.
  • Lees duidelijk de voorwaarden door over de kilometervergoeding en overige bijkomende kosten. Vaak word er geadverteerd met een lage prijs en daarom kan dit verkeerd begrepen worden.