Ben jij een klant van de provider Tele2 en sta je op het punt om te verhuizen naar een andere woning? In dat geval is dit het meest optimale moment om even te bekijken of je huidige abonnement(en) bij Tele2 nog voldoende zijn of niet. Bovendien is het in deze situatie ook steeds interessant om jezelf de vraag te stellen of je mogelijks geen interessanter aanbod van een andere provider kan krijgen. Denk jij er ook aan om te verhuizen van of naar Tele2 en wil je graag te weten komen met welke verschillende zaken je dan precies rekening dient te houden? In dat geval is de informatie op deze pagina voor jou het overlopen meer dan waard!

Je huidige contract van Tele2 meeverhuizen

De eerste optie waarover je beschikt is natuurlijk je huidige contract dat je bij Tele2 hebt lopen mee te verhuizen naar je nieuwe adres. Dit kan zeer eenvoudig. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is in principe even contact opnemen met de klantendienst. Dit kan je doen door te bellen, door even een e-mail te sturen of bijvoorbeeld door dit te regelen in je online klantomgeving. Het kan de moeite waard zijn om je bestaand contract aan te houden op je nieuwe adres omdat je op deze manier vaak kan genieten van een interessant verhuisvoordeel dat door de provider in kwestie (in dit geval dus Tele2) wordt toegekend. Bovendien hoef je ook geen rekening te houden met het (vroegtijdig) opzeggen van je contract waardoor je ook niet hoeft te vrezen voor onverwachte, extra kosten.

Je abonnementen bij Tele2 stopzetten

In het bijzonder wanneer je reeds een geruime tijd klant bent van de provider Tele2 is het de moeite waard om bij een verhuizing even te bekijken of je er niet goed aan doet om je bestaande contracten op te zeggen en eventueel over te stappen naar een andere provider. Wanneer je dit doet kan je namelijk rekenen op verschillende voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Je hebt de mogelijkheid om een nieuw contract af te sluiten bij een andere provider die mogelijks veel beter aansluit op je veranderde situatie;
  • Je kan er voor kiezen om in te tekenen op een actuele aanbieding die wordt uitgeschreven door een bepaalde provider waardoor je extra voordeel kan doen;
  • Door je pakket te verkleinen en er bijvoorbeeld alles uit te halen wat je niet meer nodig hebt is het mogelijk om je maandelijkse lasten te verlagen;

Ben je ook van plan om je bestaande abonnement(en) bij Tele2 op te zeggen en een nieuw contract af te sluiten? Hou er dan wel altijd rekening mee dat hier behoorlijk wat tijd en energie in gaat zitten. Het maken van deze keuze is bovendien uitsluitend interessant wanneer je een objectieve vergelijking van alle mogelijkheden op de markt uitvoert. Alleen op deze manier ben je namelijk verzekerd van de beste prijs voor al jouw digitale diensten.

Het verhuizen van je contract bij Tele2

Tele2 zorgt er voor dat je aansluiting op eenvoudige wijze wordt verhuisd naar je nieuwe adres. Je kan de verhuizing in werking laten treden door bijvoorbeeld even te bellen naar de klantendienst van Tele2, maar daarnaast is het ook mogelijk om dit zelf door te geven door middel van je ‘MijnTele2’. Het wordt wel sterk aangeraden om dit zeker 3 weken voor de aanvang van de verhuizing te doen. Alleen op deze manier heeft de provider voldoende tijd om alles netjes voor je te verhuizen waardoor je niet tijdelijk zonder bijvoorbeeld telefonie, internet of televisie komt te zitten. Je dient er wel rekening mee te houden dat er door Tele2 steeds 25 euro aan aansluitkosten in rekening worden gebracht. De apparatuur kan je zelf verhuizen van je oude naar je nieuwe adres. Je dient ze hier ook zelf aan te sluiten. Wanneer je hier toch niet in slaagt is het mogelijk om telefonische ondersteuning te krijgen of kan je er voor kiezen om een installateur te laten langskomen.

Het opzeggen van je contract bij Tele2

Is het voor jou geen optie om je bestaande contract van Tele2 mee te nemen naar je nieuwe adres? In dat geval kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om je huidige contract op te zeggen. Dit hoeft in de praktijk ook geen probleem te zijn omdat de zogenaamde verhuisvoordelen die door Tele2 worden aangeboden sowieso niet echt fantastisch zijn, in tegendeel. Dit kan dan ook zeker een reden zijn om over te stappen naar een andere partij. Het is bovendien in de praktijk zo dat je lang niet bij alle providers geconfronteerd zal worden met een nieuwe aansluitkost. Daarnaast is het ook vaak zo dat er automatisch een monteur langskomt om de aansluiting te doen voor jou. In de praktijk gebeurt er dan vaak ook meteen een wificheck waardoor je er zeker van kan zijn dat je eender in welke ruimte in huis kan genieten van snel en kwalitatief internet. Wil je jouw contract bij Tele2 ook graag opzeggen? Hou dan zeker en vast rekening met de volgende punten:

  1. Maak voor jezelf duidelijk wat je nu precies wil

In eerste instantie is het altijd de moeite waard om even voor jezelf uit te maken naar welk pakket je nu precies op zoek bent. Over welke inhoud moet jouw contract nu exact beschikken en met welke prijs kan je vrede nemen? Op basis daarvan kan je jouw zoektocht starten op de markt. Een objectieve vergelijking uitvoeren zal al snel duidelijk maken welke provider het beste tegemoet kan komen aan jouw verwachtingen.

  1. Hou rekening met tijdelijke aanbiedingen van providers

Tot slot kunnen bepaalde voorstellen die je ontvangt van providers op het eerste zicht interessant lijken, maar de kans is groot dat het hierbij slechts gaat om een tijdelijke promotie. Het is daarom altijd van belang om niet alleen rekening te houden met de prijs voor de eerste periode, maar ook met het prijskaartje dat je zal moeten betalen wanneer de actie is afgelopen. Op deze manier voorkom je vervelende verrassingen.

Gerelateerd: smarpthone tele 2