Hulp bij internationaal verhuizen

Staat er een internationale verhuizing op de planning? Dit is een grote stap, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is daarom cruciaal om alles vooraf goed voor te bereiden en te organiseren. Voor iedere landen zijn er weer andere regeltjes en er zal dus veel tijd zitten op het moment dat je alles zelf moest uitzoeken. Om hierin tegemoet te komen gaan we een aantal opties doornemen en zijn er diverse tips die het een stuk overzichtelijker maken.

Populaire bestemmingen

Internationaal verhuizen kan over de hele wereld plaats vinden. Er zijn wel een aantal terugkerende bestemmingen die blijkbaar erg populair zijn onder de Nederlanders. Deze zullen we allereerst onder verdelen tussen wel en geen EU bestemmingen. Door de regelgeving is het een stuk makkelijker geworden om binnen de Europese Unie goederen te vervoeren. Dat is nou net hetgeen wat er tijdens een verhuizing gebeurd.

Verhuizen binnen de EU

Vele voordelen om binnen de EU te blijven, maar toch nog veel vrijheid door de grote variatie aan landen. Een aantal voordelen zijn het klimaat waar je mogelijk al gewend aan bent, het is gemakkelijker om even Nederland te bezoeken en daarnaast is het verhuizen een stuk minder ingewikkeld.

 • Frankrijk
 • Belgie
 • Duitsland
 • Spanje
 • Zweden

Verhuizen buiten de EU

De wereld heeft buiten de Europese Unie nog veel meer te bieden. Mogelijk op vakantie geweest naar een land en verliefd geworden (op het land of persoon). Dan hoeft niks je tegen te houden om te verhuizen naar deze droombestemming, laat je ondersteunen door een verhuisbedrijf.

 • Amerika
 • Australië
 • Nieuw Zeeland
 • Thailand
 • Canada

Hoe zit het met verzekeren?

Een belangrijk punt om de verzekering goed te controleren. De inboedel is vaak langere tijd onderweg en daarom is er meer risico. Bekijk de huidige verzekeringsvoorwaarden, hierin zal staan of het gedekt wordt. Natuurlijk is het altijd verstandig om contact op te nemen en deze vraag voor te leggen bij de verzekeringsmaatschappij. Een andere optie is om de verzekering via het verhuisbedrijf te laten lopen. Zo is er 1 aanspreekpunt op het moment dat er iets mis gaat. De kosten die hiervoor worden berekend liggen rond de 1% van de totale waarde van de inboedel. Afhankelijk van de reis en het risico wat er gelopen wordt. [et_social_share_media]inladen van inboedel na verscheping[/et_social_share_media]

Kosten internationaal verhuizen

De prijs zal afhangen van voornamelijk de bestemming. Hierbij heeft iedere bestemming zijn eigen regels en speelt de afstand ook een grote rol. Waar een verhuizing naar België of Frankrijk nog makkelijk met een verhuiswagen kan worden uitgevoerd, is dit een ander verhaal bij Australië. De langere afstand betekend duurdere vervoerskosten, zo zal een container op een schip een groot deel van de kosten bepalen. Een indicatie van de kosten kunnen we wel geven. Zit de bestemming er niet tussen dan is het verstandig om naar een vergelijkbaar land te kijken. Voor exacte prijzen voor het internationaal verhuizen, is het aanvragen van een vergelijking de beste optie.

BestemmingKosten
Binnen de EU€3.500,- tot €6.000,-
Amerika (per schip)€7.000,- tot 10.000,-
Australië (per schip)€8.000,- tot 11.000,-

Tips voor de verhuizing

 • Goede selectie. Heel belangrijk om geen overbodige spullen mee te nemen, de ruimte is kostbaar en sms is het verstandiger om spullen op de bestemming zelf aan te schaffen.
 • Zoek mede emigranten: Je bent niet de enige emigrant, vele zijn al voor gegaan en hebben dus de benodigde ervaring. Op verschillende fora worden deze onderwerpen besproken, aanmelden is vaak gratis en de informatie is heel waardevol. Zoek naar blogs op basis van verhuizen naar een bepaalde bestemming. Vele verhalen worden online gedeeld. Hier kunnen struikelblokken naar boven komen en voorkomen worden.
 • Ruimte delen: Een half volle verhuiswagen of container is zonde van de ruimte en het geld. Het is een stuk voordeliger om met iemand anders de ruimte te delen. Vaak is het mogelijk om via een verhuisbedrijf deze personen te vinden.

De officiele website van de overheid geeft ook een aantal tips waar rekening met gehouden moet worden. Bekijk de voorbereidingen hier.