Het verhuizen van een piano of een vleugel is een speciale tak van sport. Zo is het mogelijk dat de piano verhuizen onderdeel is van een complete verhuizing. Ook worden er vaak losse piano’s verhuist. Belangrijk is dat alles zo soepel mogelijk verloopt, waarbij de zorg van de piano voorop zal staan. Het opnieuw stemmen is misschien wel een vereiste, maar verder moet het zonder schade aankomen op de nieuwe locatie.Een vleugel verhuizenInschakelen van een verhuisbedrijf

Bij het uitvoeren van een verhuizing is het vaak nog mogelijk om dit deels zelf te regelen. Vooral als het puur gaat om verhuisdozen en hiervoor een grote auto of bus beschikbaar is. Bij een piano verhuizen ligt dit wel anders. Alleen al het vervoer zal problemen gaan oplossen. Voordat er gewonden vallen of er schade aan de piano ontstaat, kan er beter een verhuisbedrijf ingeschakeld worden. De kosten vallen allemaal reuze mee en scheelt een hoop gedoe!

Een verhuisbedrijf heeft de juiste ervaring om het verhuizen soepel te laten verlopen. Hierbij is het ook mogelijk om de verhuizing te verzekeren, informeer hierover bij de verhuisservice zelf.

Met de grootste zorg

Een piano is kwetsbaar en moet daarom met alle zorg worden vervoerd. Door een verkeerde beweging kan er schade oplopen en zal het extra kosten om dit te herstellen. Daarom heeft een verhuisbedrijf met een specialisatie in piano’s en vleugels het juiste equipment.

Het verzorgen van de verhuizing begint bij het inladen van de verhuiswagen. De ene verhuizing is eenvoudig en vindt plaats op de begane grond, maar ook kan het gebeuren dat hij vanaf een bepaalde etage gehaald moet worden. Hiervoor heeft de verhuizer de nodige kranen of verhuisliften in beheer. Met behulp hiervan kan de piano naar beneden worden gehaald en eventueel op locatie ook weer worden geplaatst.

Wat zijn de kosten?

De prijs van een piano verhuizen zijn vrij schappelijk, hier kan het zelf amper voor worden uitgevoerd. De kosten zullen grotendeels worden bepaald door de moeilijkheidsgraad en vervolgens over de afstand die moet worden afgelegd. Houdt deze aspecten in het achterhoofd en maak zelf een schatting of het in jouw geval onder of boven het gemiddelde zal liggen.

Een piano verhuizen word gemiddeld gedaan voor een prijs van €150,- tot €300,-. Dit is dus voor alle duidelijkheid een inschatting. Voor de daadwerkelijke kosten en inzicht krijgen in de mogelijkheden is er meer nodig. Zo kan er een gratis vergelijking worden aangevraagd waardoor het een stuk makkelijker is om een keuze te maken. De kosten voor het verhuizen van de vleugel zullen beter worden ingeschat door een verhuisbedrijf zelf.

Bekijk ook de andere soorten verhuizingen:

–> Alles over een bedrijfsverhuizing

–> Meer informatie over een internationale verhuizing