Tijdens het verhuizen komt het vaak voor dat er een opslag nodig is. Niet alleen doordat de sleutel nog niet in ontvangst is, maar het kan ook zijn door een verbouwing die eerst uitgevoerd dient te worden. Hoe dan ook, dit zijn geen grote problemen. Door het gehele land zijn er opslagruimtes te vinden in diverse groottes. Daarnaast zijn deze vaak ook heel makkelijk toegankelijk met de auto en kan het makkelijk in en uitgeladen worden.

Opslagruimte

Soms is het niet mogelijk om direct de inboedel van de ene woning naar de andere woning te krijgen. Dit kan komen doordat er nog op de sleutel moet worden gewacht of omdat er simpelweg niet direct voldoende ruimte is. Een opslagruimte is hiervoor de ideale oplossing. Daarnaast is het opslaan van een tijdelijke inboedel nog relatief gezien goedkoop. Zeker wanneer dit in combinatie met het verhuisbedrijf geregeld kan worden natuurlijk.

Een opslagruimte is dan niet alleen handig voor tijdens de verhuizing. Ook een algemene opslagruimte die het gehele jaar door gebruikt kan worden is een goede oplossing wanneer er langere tijd ruimte tekort is. Hiervoor zijn een aantal grote partijen in Nederland actief, maar vast ook lokale bedrijven die hierin actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Shurgard of Allsafe, beide bekende specialisten op het gebied van opslag

Opslag van de inboedel

Verhuisbedrijf met opslagruimte

Door te kiezen voor een verhuisbedrijf met opslagruimte, kan er bespaard worden op de totale kosten. Tevens is het zo dat zij alles in beheer houden, het is dan ook heel eenvoudig om 1 aanspreekpunt hiervoor te hebben. Het grote voordeel wanneer het verhuisbedrijf de goederen zelf opslaat, is dat dit vaak gebeurd in een container. De spullen worden tijdens de verhuizing in een container geplaatst. Deze container word vervolgens bij de verhuizer opgeslagen. Op het moment dat de woning klaar is om de inboedel te ontvangen, word deze tijdelijke container snel weer opgeladen en kan deze naar de nieuwe woning worden vervoerd. Uiteraard kan deze op locatie ook weer voor u worden uitgeladen.

Opslaan van de huisraad

In een opslagruimte kan van alles worden opgeslagen. De ruimte is zo goed als onbeperkt en kan alles bevatten. Het kan belangrijk zijn om de kwetsbare inboedel goed in te pakken. Daarnaast is het belangrijk om huisraad die niet tegen vocht te kunnen extra goed in te pakken. Al zijn de opslagruimtes wel gebouwd om het vochtgehalte laag te houden, kan het geen kwaad om schade te voorkomen. Het vinden van een opslagruimte kan ook afzonderlijk van een verhuisbedrijf uiteraard. Diverse franchise bedrijven zitten door het hele land en bieden voor slechts paar euro per m2 een opslagbox aan. Het beste kan er een ronde worden gedaan om de locaties te bekijken, hier kunnen ze ook alle informatie geven die nodig is.