Bespaar tot 30%  

Wat te doen op de verhuisdag?

Verhuizen vereist steeds een bepaalde, niet onaanzienlijke voorbereiding. Wanneer je er een goede voorbereiding op hebt zitten zal de verhuisdag zelf doorgaans heel wat vlotter kunnen verlopen dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht. Dit neemt echter niet weg dat er ook op de verhuisdag zelf nog heel wat dient te gebeuren. Wil jij er voor zorgen dat je op deze belangrijke dag helemaal niets over het hoofd zal zien? In dat geval is het zonder twijfel de moeite waard om rekening te houden met de verschillende aandachtspunten welke zijn terug te vinden op deze pagina. Zo beleef je jouw verhuisdag pas echt zonder stress!

In deze verhuisgids:

1.) Het inpakken en uitpakken van je inboedel

Als het goed is heb je reeds in de weken voorafgaand aan de verhuisdag het overgrote merendeel van de inboedel ingepakt. Daarnaast zijn waarschijnlijk ook reeds verschillende meubelen uit elkaar gehaald waardoor er op de verhuisdag zelf nog maar enkele exemplaren overblijven. Deze dag grijp je in ieder geval aan om de laatste inboedel op te bergen in dozen en klaar te maken voor de verplaatsing naar de nieuwe woning. Let op, ga je breekbare spullen in een verhuisdoos stoppen? In dat geval is het altijd noodzakelijk om ook kussens in de dozen te stoppen. Op deze manier kan het risico op schade door vallen bijvoorbeeld aanzienlijk worden ingeperkt.

2.) Het regelen van een parkeerplaats voor je woning

Is het vaak niet zo voor de hand liggend om voor je huis te parkeren? Heb je op voorhand een parkeervergunning aangevraagd voor een verhuiswagen (indien van toepassing)? Vergeet dan niet om voor en op de dag van verhuis een duidelijke markering aan te brengen of bijvoorbeeld één of meerdere parkeerplaatsen te reserveren. Op deze manier verzeker je jezelf steeds van een zo vlot mogelijke verhuis. Heb je er voor gekozen om een beroep te doen op een verhuisfirma? In dat geval is het altijd van belang om na te vragen of zij bijvoorbeeld reeds een eventuele vereiste vergunning hebben aangevraagd of niet.

3.) Controleer koelkasten en diepvriezers

Wanneer je koelkasten en diepvriezers gaat verhuizen is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat deze bij voorkeur enkele dagen op voorhand reeds worden uitgetrokken vooraleer ze worden verplaatst. Op deze manier wordt voorkomen dat de vloeistof tijdens de  verhuis in die mate door het toestel wordt geklutst dat er schade aan wordt aangebracht. Koelkasten en diepvriezers zijn de toestellen die het vaakst een verhuis niet overleven. Dit is dus zeker een punt om rekening mee te houden. Verhuis een koelkast bij voorkeur op de verhuisdag ook altijd staand en dus niet liggend.

4.) Regel een oppas voor kinderen en huisdieren

Op de verhuisdag wordt er vaak minder aandacht besteed aan kinderen en huisdieren. Om er voor te zorgen dat er zich geen gevaarlijke situaties voordoen wordt het sterk aangeraden om een oppas te voorzien. Op deze manier wordt er niet alleen voor gezorgd dat je kinderen en huisdieren ten allen tijde veilig zijn, daarnaast worden ze ook nog eens onttrokken aan de enorme hoeveelheid stress die een verhuisdag toch steevast met zich meebrengt.

5.) Zorg voor een volledig opgeladen mobiele telefoon

De kans is groot dat je op de dag van je verhuis heel wat vaker zal moeten bellen dan je in eerste instantie had verwacht. Bovendien spreekt het voor zich dat je graag ten allen tijde bereikbaar zal willen zijn voor bijvoorbeeld de verhuizers die je inboedel van de oude naar de nieuwe woning brengen. Om er voor te zorgen dat je niet continue dichtbij een stopcontact moet blijven wordt het sterk aangeraden om te zorgen voor een compleet opgeladen batterij.

6.) Ga op ordelijke wijze te werk

In alle hectiek van de verhuisdag is het mogelijk dat je net wat minder ordelijk te werk zal gaan dan anders het geval is. Toch is het belangrijk om ten allen tijde het overzicht over de situatie te blijven behouden. Heb je bijvoorbeeld bepaalde meubels uit elkaar moeten halen? Zorg er dan voor dat je per meubel een apart en goed afsluitbaar zakje ter beschikking hebt waar je alle vijzen, moeren, etc. in op kan bergen. Voorzie het zakje bovendien ook steeds van een passend label zodat je precies weet welk zakje bij welk meubel hoort.

7.) Controleer goed alle sleutels

Het is steeds van cruciaal belang om goed alle sleutels te controleren. Dit geldt niet alleen voor de nieuwe woning, maar ook voor de oude. Heb je bijvoorbeeld ooit een sleutel uitgeleend aan één van de buren om de planten water te komen geven tijdens je vakantie? Vraag de sleutel dan terug. Ontbrekende sleutels kunnen er voor zorgen dat er een deel van je huurwaarborg zal worden afgetrokken en dat kan natuurlijk niet echt de bedoeling zijn. De sleutels van je nieuwe woning dienen uiteraard eveneens gecontroleerd te worden. Op deze manier weet je zeker dat alleen jij en je gezinsleden toegang hebben tot de woning.

8.) Laatste controle van de oude woning

Ben je van mening dat alles uit je oude woning weg is? Doe dan nog een laatste controle. Gebruik dit moment niet alleen om alle kamers nog even te controleren vooraleer je weg gaat, maar ook om ‘afscheid’ te nemen van die woning waar je ongetwijfeld heel wat leuke momenten in hebt meegemaakt.

9.) Een eerste controle van de nieuwe woning

Ben je aangekomen in je nieuwe woning? Ook hier doe je er altijd goed aan om nog even een extra controle uit te voeren. Controleer in eerste instantie vooral of alle basics werken (elektriciteit, gas en water) en kijk meteen na of alle verhuisdozen zijn afgeleverd of niet. Bij voorkeur plaats je alle verhuisdozen in de ruimte waarvoor de inhoud is bestemd waardoor er meteen een beetje overzicht in de chaos wordt gecreëerd.

 

Hou je op je verhuisdag rekening met de op deze pagina aangehaalde punten? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je verhuisdag heel wat vlotter zal kunnen verlopen dan je in eerste instantie mogelijks had verwacht. Zo beleef je meteen een fijne start in je nieuwe woning!