Dat de economie in de lift zit hoeven we jou als ondernemer niet te vertellen. Bedrijven in alle branches zien hun omzet stijgen, en veel bedrijven groeien uit hun jasje. Het is dan ook een goede zaak om bij een groeiend bedrijf de omvang van jouw bedrijfspand daarop aan te passen. Zo’n bedrijfsverhuizing is praktisch wanneer je meer personeel moet huisvesten maar ook wanneer er meer werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in hetzelfde pand heb je meer ruimte nodig.

Meer weten over de kosten

Verhuizen kan behoorlijk kostbaar zijn. Daarom is het de grote vraag van ondernemers die met hun bedrijf gaan verhuizen; hoeveel gaat me dat kosten. Een verhuizing kan enorm lang duren, zeker wanneer er geen goede planning vooraf was gemaakt. Het is dan ook goed om te weten waar je aan moet denken bij een bedrijfsverhuizing, en wat de kosten van een dergelijk project zijn. Het geeft jou gelijk het inzicht welke zaken je voor een deel zelf kan regelen om de kosten binnen de perken te houden. Een bedrijfsverhuizing hoeft immers geen aderlating voor jouw bedrijf te betekenen.

Een praktisch voorbeeld

We hebben een praktisch voorbeeld voor je van een bedrijfsverhuizing. We gaan uit van een bedrijf met ongeveer 25 werkplaatsen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met 10 verhuisdozen die elk personeelslid nodig heeft om zijn spullen te verhuizen. Er moet verder de inventaris van een vergaderkamer en een kantine worden verhuisd. De totale omvang van de inventaris is 200 kubieke meter.

Zaken die je allemaal voor een bedrijfsverhuizing moet gaan regelen

We hebben de zaken voor je op een rij gezet die je moet regelen voor een bedrijfsverhuizing.

5 professionele verhuizers. Deze werken ieder 8 uur en zullen een tarief van ongeveer 40 euro per uur berekenen. Je bent in dat geval toch al snel 1600 euro kwijt zijn.

2 grote verhuiswagens. Deze huur je beiden voor een hele dag. Je bent per verhuiswagen per dag, inclusief chauffeur, 600 euro kwijt. Voor twee verhuiswagens reken je dus op 1200 euro.

2 verhuisliften. Zit jouw nieuwe bedrijfspand op een etage, dan heb je verhuisliften nodig om de hele inboedel te verhuizen. Reken per verhuislift op 300 euro. In totaal ben je dus 600 euro kwijt voor de huur van de verhuisliften.

In totaal zit je dus op een kostenplaatje van ongeveer 3400 euro voor de totale bedrijfsverhuizing.

Zaken die mede de prijs bepalen van een bedrijfsverhuizing

De zaken die we zojuist noemden zijn de basis elementen die benodigd zijn om een bedrijfsverhuizing goed te laten verlopen. Er zijn echter ook zaken waar je nog extra mee te maken krijgt als je een bedrijfsverhuizing laat uitvoeren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De prijs van verhuisdozen is nog niet bij de kosten van de bovengenoemde verhuizing meegenomen. Ga er vanuit dat niet alle dozen gelijk weer zullen worden uitgepakt na de verhuizing; er zal doorgaans eerst nog wat in de berging blijven staan. Je zal dus verhuisdozen moeten kopen bij een verhuisbedrijf om de inboedel in te vervoeren. Een verhuisdoos kost gemiddeld tussen 2,50 en 5 euro per stuk, afhankelijk van de afmeting en de grootte. Ga uit van 10 verhuisdozen per personeelslid voor alle spullen die moeten worden meeverhuisd.
  • Extra verhuizers. Een extra verhuiskracht kan je altijd los inhuren. Wanneer er een hoop moet worden gewerkt voor het bedrijf en je het personeel wil ontzien is het goed om extra verhuispersoneel in te schakelen. Dat kan je doen voor een tarief tussen 35 en 40 euro per uur. Houd er rekening mee dat de chauffeur van de verhuiswagen vaak ook een meewerkende kracht is.
  • Een verhuisregisseur zal het draaiboek hanteren van de verhuizing en ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt. Deze persoon is doorgaans al betrokken bij de voorbereidingen van de verhuizing en zijn taak zit er pas op wanneer alle dozen zijn overgeplaatst en het laatste meubilair is gemonteerd. Je huurt zo iemand doorgaans in op basis van een uurloon. Dat zal tussen 30 en 40 euro per uur liggen.
  • Overige verhuiskosten. Ben je net verhuisd, dan zal je te maken krijgen met overige verhuiskosten naderhand. Denk bijvoorbeeld aan het laten drukken van briefpapier met het nieuwe adres erop. Ook moet de website worden aangepast naar het nieuwe adres en bovendien krijg je te maken met een overschrijving in gegevens bij de verzekeraar en de kamer van koophandel. Ook hier kunnen soms kosten aan verbonden zijn.

Betaal geen hoofdprijs

Een verhuizing op zich is al kostbaar genoeg. Ga geen hoofdprijs betalen voor de dienstverlening van een verhuisbedrijf. Je doet er dan ook goed aan om eerst offertes op te vragen voordat je hun diensten inschakelt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt direct vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken. Zo bespaar je direct tot 20 procent op de totale rekening.