Bespaar tot 30%  

Senioren verhuizer prijzen

Vaak wordt er gedacht dat elke verhuis eigenlijk helemaal hetzelfde is. Uit de praktijk blijkt echter al snel dat, dat helemaal niet correct is, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld eens een senioren verhuis. Het verhuizen van senioren naar een nieuwe leefomgeving kan een bijzonder stressvolle gebeurtenis zijn, in het bijzonder wanneer je beslist om dit zelf te doen. Het kan echter ook anders. Wist je namelijk dat het ook een mogelijkheid is om een beroep te doen op een gespecialiseerde senioren verhuizer? Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat je te maken zult hebben met heel wat minder stress en ook voor de senioren in kwestie is de hulp van een specialist doorgaans meer dan welkom. We vertellen je alles over de kosten die worden aangerekend door een senioren verhuizer op deze pagina.

Hoeveel kost een senioren verhuizer?

Een verhuis wordt nog steeds vaak erg licht opgevat. Toch is het in de praktijk vaak een zeer stressvolle gebeurtenis, dit niet in het minst omdat er met zeer veel verschillende factoren rekening dient te worden gehouden. Vooral een senioren verhuizing is iets wat je eigenlijk onmogelijk zonder een goede voorbereiding kan doen. Daarnaast moet er ook steeds de nodige hoeveelheid tijd voor worden voorzien, iets wat uiteraard niet iedereen zomaar voor handen heeft. Staat er bij jou ook een senioren verhuizing op de planning, maar wil je daarvoor toch liever een gespecialiseerde senioren verhuizer inhuren? In dat geval doe je er goed aan om rekening te houden met de hieronder terug te vinden kosten.

 

Type verhuizer Gemiddelde kostprijs
Senioren verhuizer Gemiddeld zo’n 35 euro per uur

 

Op het ogenblik dat je een offerte aanvraagt voor een senioren verhuizing is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat één enkele verhuizer misschien wel niet voldoende is. In het bijzonder wanneer er wordt verhuisd van een volwaardige woning (en dus niet van een studio of een appartement) naar een nieuwe woonst zijn er vaak ten minste 2 senioren verhuizers vereist. Veel hangt op dit vlak echter uiteraard ook af van het feit of je er zelf ook voor kiest om mee te helpen verhuizen of niet. Doe je dat niet? Dan kan een extra senioren verhuizer ongetwijfeld bijzonder interessant zijn.

Wat met de kosten voor het transport?

De kostprijs welke je moet betalen voor de senioren verhuizers op zich is natuurlijk slechts één ding. Er dient bijvoorbeeld ook rekening te worden gehouden met het aantal kilometers welke er dient te worden afgelegd. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar ook het aantal kilometers heeft een niet onaanzienlijke invloed op de uiteindelijke kostprijs die je zal moeten betalen voor de senioren verhuis in kwestie. Hou er bovendien rekening mee dat de kilometervergoeding reeds in voege treedt vanaf het ogenblik dat de standplaats wordt verlaten. Hoe verder deze standplaats verwijderd ligt van de beide woningen, des te meer kosten je op dit vlak dus zal moeten betalen aan de senioren verhuizers.

De kostprijs welke door een senioren verhuizer per kilometer wordt aangerekend ligt doorgaans tussen de 0,50 en 1 euro. In principe wordt er voor de eerste 20 kilometer veelal geen kostprijs in rekening gebracht. Wanneer je er voor kiest om een senioren verhuizer in te schakelen die op landelijk gebied opereert is het zelfs mogelijk dat er voor de eerste 50 tot 100 kilometer geen kosten in rekening worden gebracht. Dit is echter iets wat je telkens zeker en vast per verhuisbedrijf goed moet controleren om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

Hoe besparen op de kosten senioren verhuizer?

Omdat een senioren verhuis in de praktijk heel wat minder eenvoudig is dan het op het eerste zicht lijkt is het niet meer dan normaal dat steeds meer mensen er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een echte senioren verhuizer. Dit gezegd zijnde spreekt het echter voor zich dat een dergelijke keuze ook de nodige (extra) kosten met zich meebrengt. Ben jij nog op zoek naar een mogelijkheid om deze kosten enigszins te kunnen drukken? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven interessante bespaartips met betrekking tot het inhuren van een senioren verhuizer.

  • Verhuis tijdens de week

Een senioren verhuis hoeft niet noodzakelijkerwijs plaats te vinden in het weekend, al helemaal niet wanneer deze volledig wordt verzorgd door een echte senioren verhuizer. Kies er dan ook bij voorkeur altijd voor om de verhuis plaats te laten vinden op een weekdag. Op deze manier voorkom je de toeslag van 25 procent op zaterdag en 75 procent op zondag. Deze eenvoudige keuze kan de kostprijs van een senioren verhuizer zonder probleem een behoorlijk stuk doen dalen.

  • Verhuis overbodige spullen niet mee

In het bijzonder bij een senioren verhuis is het vaak zo dat er heel wat spullen die door de jaren heen zijn verzameld geen enkel nut meer hebben. Bovendien kiezen het merendeel van de senioren er voor om kleiner te gaan wonen waardoor de kans bestaat dat er helemaal geen ruimte meer is voor bepaalde spullen of toestellen. Bekijk dit goed en doe afstand van alles wat overbodig is. Op deze manier zorg je er voor dat de senioren verhuis heel wat minder tijd in beslag zal nemen en dat zie je uiteraard terug in het kostenplaatje dat voor de verhuis in rekening zal worden gebracht.

  • Tracht ook zelf een handje te helpen

Dat je er voor kiest om een beroep te doen op een gespecialiseerde senioren verhuizer betekent uiteraard niet dat je zelf helemaal niets kan doen. Het inpakken van spullen staat er bijvoorbeeld om bekend erg veel tijd in beslag te nemen. Dit kan je echter zonder probleem zelf doen. Op deze manier weet je zeker dat alle spullen netjes zijn ingepakt en kan je ze voorzien van een label naar keuze. Tegelijkertijd spaar je zo ook nog eens een mooi bedrag uit op de senioren verhuizer die je inhuurt!