Bespaar tot 30%  

31 Verhuistips om toe te passen

Over het hele internet verspreid zijn er veel verhuistips te vinden. Allemaal leuk en aardig, maar van al die sites afspeuren werden we beetje gek. Daarom hebben we er voor gekozen om alle tips te bundelen en op basis van een aantal categorieën aan jullie te presenteren. Een compleet overzicht van alle verhuistips die zowel tijd en geld besparen, maar ook zorgen voor een schadeloze verhuizing.

In deze verhuisgids:

Verhuisdozen in- en uitpakken

  1. Nummeren: Geef elke kamer in de nieuwe woning een cijfer. Bij het inpakken zet het cijfer op de verhuisdoos van kamer waarin de spullen zitten.
  2. Vulmateriaal: Wees creatief met vulmateriaal er is meer schokdempend dan je denkt. Zo is oud papier prima voor het opvullen, maak hier natuurlijk wel proppen van.
  3. Kwaliteit verhuisdozen: Gebruik geen versleten verhuisdozen, een verhuisdoos die niet lekker vastpakt of kapot scheurt levert veel frustraties op.
  4. Voorkom beweegbare onderdelen: Wat schade kan veroorzaken zijn losse spullen of kastjes die kunnen gaan schuiven. Controleer daarom altijd de lades en kasten.
  5. Servies: Combineer breekbare spullen zoals servies met bijvoorbeeld kleren en/of handdoeken.
  6. De garderobe: Er zijn speciale garderobedozen om de kleding handig te vervoeren, zo kunnen ze gewoon aan de hanger blijven zonder te kreuken.
  7. Lampenkappen: verwijder lampenkappen, deze zijn kwetsbaar. Verpak ze apart in een doos en monteer ze op locatie weer.
  8. Brandbare spullen: Deze apart houden en niet geheel afsluiten in een doos. Duidelijk kenmerken en deze niet overal tussen zetten. Denk aan chemische schoonmaakmiddelen en spuitbussen.
  9. Apparatuur: Hergebruik zoveel mogelijk de orginele verpakking. Fabrikanten hebben deze al ontworpen en voorzien van schokdempers. Hier kunnen ze dus veilig in vervoerd worden.
  10. Pak alles netjes in: Hoe netter alles wordt ingepakt, des te makkelijker kan alles op zijn plek gezet worden in het nieuwe huis
  11. Planning

  12. Selectie: Ruim van te voren kan er gekeken worden naar de inboedel. Welke spullen zijn onnodig om mee te verhuizen. Ga niks verhuizen wat later toch geen waarde meer heeft.
  13. Begin tijdig: Maanden van te voren is het verstandig om te beginnen. Dit hoeft niet direct intensief te zijn, maar wel dat er een planning is voor de laatste maanden voor de verhuizing. Bijvoorbeeld het vinden van een geschikt verhuisbedrijf.
  14. Afmetingen: Inventariseer de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan en dat hier anders een alternatief voor is.
  15. Medicijnen: Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen apart die gebruikt moeten worden.
  16. Doorgeven van adreswijziging: Ga tijdig naar de juiste instanties toe om te zorgen dat na de verhuizing er geen post meer kom op het oude adres. Een adreswijziging doorgeven is onderdeel van de checklist.
  17. Verhuisplanning: Maak gebruik van een verhuisplanning en print deze uit. Dit zorgt voor overzicht tijdens de hectische periode.
  18. Checklist bijhouden: Een ideaal middel om alles letterlijk en figuurlijk af te kunnen vinken. Print onze checklist voor verhuizen uit en houdt deze altijd bij de hand. Bekijk hier de gehele checklist die van pas kan komen tijdens het verhuizen
  19. Op vakantie: Het klinkt vreemd maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie ga. Hierin zitten dan de nodige spullen en kleren voor de komende tijd. In de nieuwe woning is niet alles direct te vinden en zo is er toch een soort van overlevingspakket.
  20. Schematisch uitpakken: Pak kamer voor kamer alles uit. Rond dan eerst een kamer af om verder te gaan naar de volgende. Hierbij is het verstandig om met de slaapkamer te beginnen. Een goede nachtrust is in deze tijden van harte welkom.
  21. Door het gebruik van de verhuistips, wordt stress beperkt.Vervoer

  22. Verhuisdekens: Zorg voor verhuisdekens om de inboedel te beschermen, controleer of deze aanwezig zijn in de verhuiswagen.
  23. Bescherming: Naast de inboedel beschermen is het ook slim om een eventuele lift en vloer in de woning te beschermen. Zeker handig als er nadoen ook nog geklust moet worden.
  24. Rijbewijs: Bekijk de vereisten van een rijbewijs om zo zelf de verhuiswagen te mogen besturen.
  25. Parkeergelegenheden: Stippel van te voren de route uit en bekijk ook zeker de mogelijkheden om de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de deur te kunnen parkeren.
  26. Fysiek werk

  27. Gewicht van de verhuisdoos: Houdt dit op een comfortabele hoeveelheid. Andere moeten de verhuisdozen ook nog kunnen tillen en vaak trappen mee op- en aflopen. Houdt maximaal 15 a 20kg aan. Ook het tillen van zwaren objecten is slecht voor je lichaam.
  28. Grote meubels: Pak dit slim aan en forceer niet om deze zo snel mogelijk te willen verhuizen. Voorkom beschadigingen aan de meubels en aan het lichaam.
  29. Demontage: Bij het demonteren van meubels houdt alles bij elkaar om de meubels vervolgens weer in elkaar te kunnen zetten, zonder dat er schroeven missen
  30. Besparen op de kosten

  31. Zelf verhuizen: Door een gedeeltelijk zelf te verhuizen, zijn er minder verhuizers nodig via een verhuisbedrijf en scheelt dit op de verhuiskosten.
  32. Familie/vrienden: Mogelijk dat zij een handje kunnen helpen. Dit kan tevens ook nog een hoop gezelligheid toevoegen. Pas wel op en voorkom frustraties. Het is een gratis dienst die ze leveren, vraag daarom niet teveel.
  33. Vergelijk verhuisbedrijven: De ultieme manier om snel en makkelijk geld te besparen op een verhuizing. Vergelijk gratis en bekijk de mogelijkheden bij verhuisbedrijven in de regio.
  34. Verhuiskosten vergoeding: Zoek uit of er hier enige recht op is. Bijvoorbeeld bij het uitzetten van een huurwoning, of een werk gerelateerde verhuizing. Soms word de gehele verhuizing vergoed, waarom niet even uitzoeken?
  35. Extra toeslagen: Dit kan zijn voor weekend werk of in de avond uren. Plan de verhuizing op een rustige doordeweekse dag in en betaal gewoon het normale tarief.