Dagelijks vinden er zoveel verhuizingen plaats, dat de ervaring enorm is. Een verhuizing kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit betekend ook zeker dat er voor ieder budget het verhuizen mogelijk is. Zo zijn er verscheidende tips die flink kunnen besparen op de verhuiskosten. Hierbij houden we rekening met het inschakelen van een verhuisbedrijf. De goedkoopste manier is uiteraard om alles zelf uit te voeren, al komen hier ook altijd nog kosten bij kijken voor het vervoer en inpakken. De bespaartips kunnen door iedereen worden toegepast.

Door onderstaande besparingen kan het namelijk altijd interessant zijn om een verhuizer in te schakelen. Zo kunnen verhuisbedrijven nou eenmaal snel de verhuizing verzorgen.

6 Bespaartips op een rij!

De volgende tips zullen goed van pas komen op het moment dat er geen geldboom in de tuin staat. De tips variƫren van eenvoudig door simpelweg rekening hiermee te houden tot een actieve houding op de verhuisdag:

  1. Verhuizen met hulp van vrienden/familie
  2. Zelf verhuizen
  3. Goed plannen vooraf
  4. Verhuis doordeweeks
  5. Mogelijk verhuiskostenvergoeding
  6. Vergelijk offertes

De tips zullen meer uitleg nodig hebben, zo zullen we per tip een nadere toelichting geven

1. Verhuizen met hulp van vrienden/familie

Om te besparen op de krachten van verhuizers, kan ook de krachten van vrienden en/of familie ingezet worden. Meerdere handen maken het werk een stuk gemakkelijker. Tevens kan het ook zo zijn dat er geschikt vervoer is binnen de kennissenkring. Natuurlijk moet het wel leuk blijven en is een bedankje op het einde wel het minste wat terug gegeven kan worden. Tijdens de dag zal er hard gewerkt worden, dit mag niet onopgemerkt blijven! Soms is het nog wel nodig om verhuisdozen en een verhuisbus te huren, maar hierdoor kan fors worden bespaard op de kosten van een verhuisbedrijf.

2. Zelf verhuizen

Hierbij word niet bedoeld om de gehele verhuizing uit te voeren, al is dit natuurlijk altijd een optie. Enkel met het zelf verhuizen word bedoeld dat er altijd zelf in de auto worden meegenomen. Zeker op het moment dat u regelmatig naar het nieuwe huis gaat kijken, telkens kan er een kleine lading alvast worden meegenomen.

3. Goed plannen vooraf

Het plannen vooraf kan tevens geld besparen. Wanneer iets op het laatste moment moet gebeuren ligt het tarief vaak hoger. Daarnaast is de kans op fouten groter. De fouten die gemaakt worden kosten meestal ook geld omdat er een oplossing voor moeten worden gezocht. Door tijdig alles te regelen is er meer keuze en dit geldt ook voor het tarief van een verhuizer.

4. Verhuis doordeweeks

Een verhuizing in het weekend of in de avond plannen is niet voordelig. Vaak word hier een toeslag voor gerekend. Wanneer het mogelijk is, kan er het beste doordeweeks worden verhuist. Dit kan direct een besparing opleveren van enkele honderden euro’s. Helaas is het niet altijd mogelijk, mede door het werk. Bekijk dan wat de voordeligste datum is, deze bespaartip kost natuurlijk nauwelijks moeite.

5. Mogelijk verhuiskostenvergoeding

Voor verschillende situaties heeft u recht op een vergoeding voor de verhuiskosten die gemaakt gaan worden. Deze verhuiskostenvergoeding heeft vaak betrekking op een verplichte verhuizing in een huurwoning of een verhuizing ten gunsten van de werkgever. Lees alles over de verhuiskostenvergoeding.

6. Vergelijk offertes

De meest snelle en makkelijke manier om kosten te besparen op een verhuisbedrijf, is door een vergelijking aan te vragen. Heel eenvoudig is dit binnen slechts enkele minuten te realiseren. Door de wensen aan te geven, kunnen er achter de schermen 6 bedrijven worden geselecteerd. Doordat deze allemaal een scherpe aanbieding geven, zult u nooit teveel betalen voor het inschakelen van deze verhuizer. Dit is dan ook direct de verhuistip die we overal aangeven. Heel makkelijk tot wel 40% op de kosten van het verhuizen besparen! Vraag een vergelijking aan!