Verhuizen kan zowel op fysiek als op mentaal vlak behoorlijk zwaar zijn. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat bijzonder veel mensen vandaag de dag de keuze maken om gebruik te maken van de mogelijkheden die een verhuisservice te bieden heeft. Het (gedeeltelijk) uitbesteden van je verhuis lijkt op het eerste zicht natuurlijk een fantastische keuze, maar je moet er wel rekening mee houden dat er enkele niet onaanzienlijke kosten mee gepaard gaan. Welke kosten dit precies zijn en hoe je jouw verhuisservice zo voordelig mogelijk weet te houden wordt meteen duidelijk gemaakt door het raadplegen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina.

Wat bepalen de kosten van een verhuisservice?

Op het moment dat je er voor kiest om een beroep te doen op de diensten van een verhuisservice is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan welke factoren een invloed hebben op de kostprijs die voor deze dienst in rekening gebracht kunnen worden. Wat dit betreft moet je rekening houden met de volgende kosten:

 1. De locatie waar het verhuisbedrijf in kwestie zich bevindt (voor de voorrijkosten);
 2. Het aantal verhuizers die worden ingehuurd;
 3. Het type verhuiswagen waar gebruik van wordt gemaakt;
 4. De mogelijke extra opties die worden afgesloten;

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de keuzes die jij zelf maakt eveneens een bepaalde impact kunnen hebben op de kosten die door een verhuisservice worden aangerekend. Heb je bijvoorbeeld zelf een grote wagen die dienst kan doen als verhuiswagen? Dan is het mogelijk dat de meerprijs voor de huur van een dergelijk voertuig zal komen te verdwijnen. In dit geval kan je er bijvoorbeeld uitsluitend voor kiezen om één of meerdere professionele verhuizers in te huren om je te helpen bij de verhuis.

Hoeveel bedragen de kosten van een verhuisservice?

De exacte kosten die worden aangerekend voor een verhuisservice vallen eigenlijk maar moeilijk precies aan te geven. Dit heeft alles te maken met het feit dat elke verhuis eigenlijk anders is. Dit neemt niet weg dat het wel mogelijk is om aan te geven hoeveel de gemiddelde kosten van een verhuisservice bedragen. Wanneer je graag deze gemiddelde kosten wil achterhalen is het steeds de moeite waard om rekening te houden met de inhoud van de prijstabel welke hieronder is terug te vinden.

Soort verhuisservice Gemiddelde kostprijs
Verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter inclusief de bestuurder en 1 extra verhuizer Gemiddeld tussen 525 & 750 euro
Verhuiswagen met een capaciteit van 50 kubieke meter inclusief de bestuurder en 1 extra verhuizer Gemiddeld tussen 875 & 1.075 euro

Het spreekt voor zich dat een belangrijk deel van de verhuisservice kosten afhankelijk is van de omvang van de inboedel die moet worden verhuisd. Vergeet bovendien niet dat je ook zelf als eigenaar of huurder van de woning die gaat verhuizen de mogelijkheid hebt om de kosten van een verhuisservice te drukken. Dit is onder meer mogelijk door gebruik te maken van je eigen wagen, maar daarnaast kan je ook voor het inpakken zelf de handen uit de mouwen steken in plaats van dit uit te besteden aan een verhuizer. Wanneer je ook zelf enkele taken voor je rekening neemt zal je alleen maar kunnen vaststellen dat de kosten die door een verhuisservice aangerekend kunnen worden behoorlijk binnen de perken kunnen blijven.

Wat met de extra opties van een verhuisservice?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van één of meerdere extra opties die door een verhuisservice worden aangeboden. Het kan hierbij gaan om een zeer uiteenlopend aantal opties. Denk op dit vlak onder meer aan:

 1. Het tijdelijk opslaan van (een deel van) de inboedel;
 2. Het in- en uitpakken van goederen die moeten worden verhuisd;
 3. Lift assistentie;
 4. Handyman service;
 5. Gespecialiseerd transport voor het verhuizen van een piano;

Elk van bovenstaande opties gaat uiteraard gepaard met een bepaalde meerprijs. In hoeverre je daadwerkelijk nood hebt aan één of meerdere van deze opties is uiteraard volledig afhankelijk van de situatie in kwestie. Het in- en uitpakken van goederen uitbesteden aan een verhuisservice lijkt bovendien misschien op het eerste zicht een beetje overbodig, maar dat is het niet. In het bijzonder wanneer je over heel wat breekbare spullen beschikt kan het namelijk interessant zijn om te kunnen rekenen op de expertise van een ervaren verhuizer.

Hoe besparen op de kosten van een verhuisservice?

Zou je graag een beroep willen doen op de diensten die door een verhuisservice worden aangeboden? Is het echter belangrijk om de kosten die daarmee gepaard gaan tot een absoluut minimum te beperken? In dat geval is het een absolute vereiste om gebruik te maken van één of meerdere van de interessante bespaartips die op het internet zijn terug te vinden. Wij zochten de meest interessante bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo ben je er zeker van dat je geen enkele mogelijkheid om te besparen op je verhuisservice over het hoofd ziet.

 • Plan je verhuis op een weekdag

De kosten die door een verhuisservice worden aangerekend zijn ook steeds afhankelijk van de dag waarop de verhuis wordt gepland. Valt deze op een weekdag? Dan ben je steeds verzekerd van de scherpst mogelijke prijs. Plan je de verhuis op een zaterdag? Dan wordt gemiddeld een meerprijs van 25 procent aangerekend. Voor een verhuis op een zondag geldt een meerprijs van 75 procent op de standaard kostprijs.

 • Beperk het aantal opties zoveel mogelijk

Ondanks het feit dat verschillende opties die worden aangeboden door een verhuisservice bijzonder interessant zijn, zijn enkelen van deze opties vaak overbodig. Maak dan ook altijd voor jezelf uit welke opties nu precies voor jou een vereiste zijn en welke je eigenlijk niet nodig hebt. Door zelf ook de nodige taken voor je rekening te nemen kan je voorkomen dat er heel wat opties moeten worden afgesloten en is het meteen ook mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren op de eindfactuur.

Lees ook: ongediertebestrijders