Bespaar tot 30%  

Een koelkast verhuizen

Het vervoer van een koelkasteen koelkast in de keuken

Tijdens een verhuizing komen er verschillende soorten meubels en apparatuur voorbij. De meeste spullen hebben geen speciale instructie nodig bij het vervoer hiervan. Dit is echter bij een koelkast wel anders, wanneer dit niet op de juiste manier word aangepakt, kan er helaas blijvende schade ontstaan aan de koelkast. Met behulp van dit blogbericht willen we daarom iedereen informeren en instrueren om bij dergelijke apparaten vooraf na te denken over het transport.

Het verhuizen van een koelkast kan zelf uitgevoerd worden op het moment dat de auto groot genoeg is (of koelkast klein genoeg). Op het moment dat een verhuisbedrijf dit voor zijn rekening neem, kan je er vanuit gaan dat alles goed geregeld is. Ze zullen ook instructies geven nadat de koelkast in de nieuwe woning is geplaatst.

Instructies voor het vervoer

Voordat de koelkast in de verhuiswagen kan worden geladen, zal deze van zijn plek getild moeten worden. Tijdens het gehele vervoer is het van gelang om de koelkast recht te houden. Het kantelen zorgt dat de koelvloeistof en olien gaan schommelen en dit moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Nu is het geen ramp op het moment dat de koelkast gekanteld word of heen en weer beweegt, hierop komen we later terug. Probeer om de koelkast zo min mogelijk liggend te vervoeren, liggend vervoeren kan problemen opleveren met de olie.

Het is altijd mogelijk om een vakman hiervoor in te schakelen. Een verhuisbedrijf heeft de nodige ervaring voor het vervoeren van allerlei soorten meubels, waarbij een koelkast dagelijkse kost is. Zij kunnen ook specifiek adviseren om de koelkast zonder schade weer werkend te krijgen in de nieuwe woning.

Wachten met aansluiten

Omdat het onvermijdelijk is dat de koelkast ofwel tijdens het tillen of tijdens de transport heeft bewogen, raden wij altijd aan om de koelkast niet direct aan te sluiten. Om de vloeistoffen in de koelkast weer tot rust te laten komen is het belangrijk om de koelkast een tijd rechtop stil te laten staan. Er gaan verschillende verhalen de rondte na hoelang hij weer aangesloten kan worden. Zelf hanteren wij altijd 24 uur minimaal, al kan het nooit kwaad om langer te wachten. Dit zal ook afhankelijk zijn of de koelkast per direct gebruikt zal worden, anders kan de koelkast het beste zo lang mogelijk uit geschakeld blijven.

Lees ook:

Join the discussion

4 comments
  • Slim! Dit weten heel veel mensen niet, ik denk dat ik deze ga combineren met nog meer apparatuur verplaatsen. Bedankt voor de inspiratie 🙂 Luke

  • Inderdaad handig om dit te weten voordat je gaat verhuizen! Zal een hoop ongewenste kosten schelen, een goede koelkast is niet goedkoop. Ik ben blij dat het verhuisbedrijf dit aan mij kon vertellen.

  • Grote objecten als koelkasten en andere meubels kunnen lastig zijn om te verhuizen. Wanneer deze zwaar zijn en van een trap getild moeten worden, is dit een lastige klus. Een verhuisbedrijf inschakelen vind ik dan altijd een goed idee. Ook kan dit bedrijf tijdelijk je inboedel of enkele meubels opslaan.