Bespaar tot 30%  

Verhuisplanning

In deze verhuisgids:

Maken van een verhuisplanning

Bij het regelen van een verhuizing is het essentieel om hier een juiste planning voor te maken. Dit wordt helaas nog te vaak onderschat en uiteindelijk komen ze in tijd nood of er worden punten over het hoofd gezien. Een dergelijke planning kan op verschillende manieren vormen hebben, uiteindelijk gaat het erom dat er orde ontstaat. Met behulp van dit artikel willen we helpen om de eerste stap te gaan zetten en tot een goede verhuisplanning te komen.

Verschillende fases van de verhuizing

Grofweg is het verhuizen in drie fases in te delen. Hierbij word er gekeken naar de tijd die word besteed aan de voorbereiding. Vervolgens komt de daadwerkelijke verhuisdag aan de beurt. Als laatste zullen er na het verhuizen nog steeds een aantal zaken geregeld moeten worden. Deze driedeling is dan ook handig om aan te houden tijdens op het maken van de verhuisplanning.

TIP* Gebruik een checklist voor de verhuizing. Deze omvat alle belangrijke punten die nodig zijn voor een succesvolle verhuizing, erg simpel om deze lijst af te werken.

Voorbereidingen

Er zijn een aantal zaken die voorafgaand geregeld moeten worden. Hierbij is het van belang om maanden van te voren deze planning te maken. Zeker op het moment dat er een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld, is het belangrijk om deze tijdig te informeren. Dit kan het beste enkele maanden voor de verhuisdatum worden geregeld.

Tegelijkertijd kan er ook al een inventarisatie gemaakt worden, hoeveel spullen moeten er worden verhuist. Sommige spullen kunnen zelfs al maanden van te voren worden ingepakt, op het moment dat deze niet meer gebruikt worden. Om een offerte van een verhuizer te ontvangen is het verstandig om een indicatie te kunnen maken van de inboedel. Op basis van deze hoeveelheid (m3) zal het verhuisbedrijf een offerte kunnen opstellen.Kortere versie van een checklistDe verhuisdag

Na alle voorbereidingen die getroffen zijn moet alles samenkomen op de verhuisdag. De mankracht moet aanwezig zijn, in de vorm van een verhuisbedrijf en/of vrienden. Maar belangrijker is dat alles soepel verloopt en alles klaar staat. Hierdoor zal er zo min mogelijk stress zijn tijdens het daadwerkelijk verhuizen. Een draaiboek voor deze dag is daarom geen luxe. Wie moet waar zijn en welke spullen zullen er eerst ingeladen moeten worden. Met de hulp van een verhuisbedrijf zal er direct een professionele slag gemaakt worden en zullen zij de verhuizing ook leiden. Alleen dan nog is het noodzakelijk om zelf tijdig aanwezig te zijn en goed te zorgen voor deze vakmannen.

Na de verhuizing

Het grootste gedeelte zit er op en hopelijk is alles heel aangekomen. Alleen aan te raden is om alles direct op schade te controleren, wacht hier niet te lang mee. Door zo snel als mogelijk te handelen bij schade, kan hier ook snel een oplossing voor worden gevonden. Daarnaast zal de nieuwe buurt worden verkent en kunnen vrienden en familie vaak niet wachten om de nieuwe woning te komen bekijken. Loop naderhand de verhuischecklist nog een keer goed na om te kijken dat er nog iets over het hoofd is gezien. Indien alles eenmaal akkoord is, kan er worden genoten van de nieuwe woning en kan deze worden ingericht.

Adreswijziging doorgeven

Om alles ook na de verhuizing soepel te laten verlopen, zal de adreswijziging moeten worden doorgegeven. Zo word er voorkomen dat er nog post op het oude adres binnenkomt, dit is natuurlijk niet handig. Vooraf uitzoeken waar de adreswijziging moet worden aangegeven, kan een hoop tijd besparen om telkens achter de post te blijven gaan.

Bekijk meerdere verhuistips!

Het zal een deel moeten zijn van de verhuisplanning, aangezien er een uiterlijke datum aan vast zit. 5 dagen na de verhuizing dient het adres door te zijn gegeven binnen de gemeente. Het is altijd goed om dit vooraf te controleren, zo kunnen er altijd wijzigingen binnen de gemeente plaatsvinden. Zo kan worden voorkomen dat de adreswijziging te laat word doorgegeven.