Veel mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om een waterbed aan te kopen voor in hun woning. Een dergelijk bed staat er om bekend extra comfort te bieden tijdens het slapen, maar wanneer je een verhuizing hebt gepland zal je al snel kunnen vaststellen dat een waterbed meenemen naar je nieuwe woning net wat minder comfortabel is dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht. Een waterbed verhuizen kan je in principe perfect zelf doen, maar dat neemt niet weg dat het toch vaak wordt aangeraden om een gespecialiseerd verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Zij weten precies hoe ze een waterbed kunnen verhuizen waardoor het risico op schade aan het bed tot een absoluut minimum kan worden herleid. Wil jij ook graag meer te weten komen over een waterbed verhuizen? Lees dan snel verder, want je komt er werkelijk alles over te weten op deze pagina!

Hoe kan je een waterbed verhuizen?

In principe lijkt het verhuizen van je waterbed een zeer eenvoudige opdracht. Het enige wat je namelijk moet doen is je bed laten leeglopen, deze verhuizen naar de nieuwe woning en ze daar terug vullen. Klinkt allemaal inderdaad erg eenvoudig, maar in de praktijk is het een stuk lastiger. Dit heeft alles te maken met het feit dat er bij het verhuizen van een waterbed rekening dient te worden gehouden met tal van uiteenlopende punten, namelijk:

 

  • Het waterbed moet worden ontlucht;
  • Er moet rekening worden gehouden met de temperatuur van het water;
  • Je moet een speciale waterbeddenpomp gaan huren;

 

Wil je graag zelf zo weinig mogelijk omkijken hebben naar het verhuizen van je waterbed? In dat geval is het steeds de moeite waard om er voor te kiezen om een beroep te doen op een waterbeddenspecialist. Dit is niet alleen interessant omdat hij of zij heel wat ervaring heeft met het verhuizen van waterbedden, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat men over alle vereiste materialen en hulpmiddelen beschikt om jouw waterbed te kunnen verhuizen. Hierdoor hoef je uiteraard niet zelf in te staan voor het regelen van deze spullen. Loopt er tijdens de verhuizing van je waterbed iets fout? In dat geval kan je daarvoor ook nog eens aanspraak maken op de verzekering van het bedrijf in kwestie!

Hoeveel kost een waterbed verhuizen?

Bovenstaande brengt ons natuurlijk automatisch bij de vraag met welke kosten je nu precies rekening dient te houden op het ogenblik dat je er voor kiest om je waterbed te laten verhuizen door een gespecialiseerd bedrijf. Wat dit betreft zijn er verschillende kosten waar je bij stil zal willen blijven staan. Welke kosten dit precies zijn en hoeveel ze bedragen wordt meteen duidelijk door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Kost voor waterbed verhuizen Gemiddelde kostprijs
Complete verhuizing van waterbed Tussen 125 & 150 euro per stuk
Kilometervergoeding Tussen 0,50 & 1,00 euro per kilometer
Het huren van een waterpomp Gemiddeld zo’n 15 euro per dag
Een flesje waterconditioner Ongeveer 5 euro per flesje
Vinylreiniger Ongeveer 5 euro per flesje

Hoe zelf je waterbed verhuizen?

Voor veel mensen is het van het grootste belang dat ze de kostprijs van hun verhuizing tot een absoluut minimum weten te beperken. Omwille van deze reden kan het idee bij deze mensen al snel gaan spelen om de verhuizing van hun waterbed zelf te doen. Geldt dat ook voor jou en zou je bijgevolg graag willen weten met welke te ondernemen stappen je dan allemaal rekening dient te houden? We vertellen het je graag middels onderstaand stappenplan!

Stap 1: Voorbereidingen voor je waterbed verhuizen

In eerste instantie is het belangrijk om er vooraleer je waterbed te verhuizen rekening mee te houden dat je diverse voorbereidingen zal moeten treffen. Misschien wel het belangrijkste aspect om rekening mee te houden tijdens het verhuizen van je waterbed is terug te vinden in het feit dat de zogenaamde stabilisatiematten niet mogen verschuiven tijdens de verhuizing. Is dat wel het geval en bevinden ze zich met andere woorden niet op de juiste plaats op het ogenblik dat je het bed terug gaat vullen? In dat geval is je waterbed als het ware klaar voor het containerpark. Bovendien zal je bij een waterbed verhuizen ook steeds rekening willen houden met de volgende hulpmiddelen en artikelen om aan te kopen:

 

  • Het huren of kopen van een waterpomp (speciaal voor waterbedden!);
  • Het kopen van een flesje vinylreiniger;
  • Het aanschaffen van een flesje waterconditioner;

Stap 2: Vacuüm zuigen van het waterbed

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een waterbed altijd vacuüm moet worden gezogen vooraleer ze kan worden getransporteerd. Dit gebeurt met behulp van de waterpomp. Het is wat dit betreft van belang dat de afvoerslang voldoende lang is en bovendien mag het bed niet worden verplaatst vooraleer deze volledig leeg is gehaald. Wanneer je deze werkwijze gaat hanteren zal je ook steeds kunnen vaststellen dat de stabilisatiematten niet uit positie zullen geraken. Let goed op met scherpe objecten tijdens het werken aan je waterbed. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met bijvoorbeeld horloges, riemen evenals sleutels.

Stap 3: Oprollen en verhuizen van het waterbed

Wanneer je de bovenstaande twee stappen hebt doorlopen is het tijd geworden om je waterbed op te rollen en op te vouwen. Daarmee wordt ze in principe volledig klaar gemaakt voor de verhuizing. Let wel, het oprollen en opvouwen van je waterbed dient in alle voorzichtigheid te gebeuren. Bescherm bovendien de matras met behulp van een deken en wees er zeker van dat scherpe objecten ze niet kunnen beschadigen. Het laatste wat je namelijk wil is geconfronteerd worden met een lek in je waterbed.

Stap 4: Het waterbed installeren op de nieuwe locatie

Eenmaal aangekomen in je nieuwe woning is het natuurlijk mogelijk om je waterbed terug te installeren. Je dient er bij voorkeur rekening mee te houden dat een waterbed niet langer dan drie maanden leeg mag zijn geweest. Bouw de bedbodem in eerste instantie terug op en wees er zeker van om deze te controleren op de aanwezigheid van bijvoorbeeld scherpe randen en / of splinters. Vervolgens zal je moeten controleren of het aanwezige verwarmingselement goed werkt en kan je het bed vullen met lauw water. Voeg hier vervolgens de waterbedconditioner aan toe en vergeet niet om de matras schoon te maken met behulp van de aangekochte vinylreiniger. Nadat je de matras hebt ontlucht is ze terug helemaal klaar voor gebruik!