Vooraleer je de mogelijkheid hebt om te verhuizen spreekt het voor zich dat er vaak nog tal van verschillende klusjes moeten worden gedaan. Deze klusjes voor verhuizing kan je zelf doen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om deze uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. In het laatste geval betekent dit echter uiteraard dat er een bepaalde hoeveelheid aan kosten in rekening gebracht zullen worden. Welke kosten dit precies zijn en hoe je er voor kan zorgen dat jouw kosten klusjes voor verhuizing zoveel mogelijk binnen de perken kunnen worden gehouden wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande informatie.

Welke klusjes voor verhuizing uitvoeren?

Vooraleer je verhuis naar een andere woning kan plaatsvinden dienen er aldus meerdere soorten klusjes te worden uitgevoerd. Een groot aantal van deze klusjes zijn vereist om er voor te zorgen dat de verhuis op de dag zelf extra vlot kan verlopen. Een aantal klusjes waar je voor verhuizing zeker en vast rekening mee dient te houden zijn de volgende:

 1. Het inpakken van de inboedel die moet worden verhuisd;
 2. Het schoonmaken van de oude woning (kan eigenlijk ook achteraf);
 3. Het uit elkaar halen van meubelen die moeten worden verhuisd;
 4. Het herstellen van eventuele veroorzaakte schade tijdens de huurperiode;
 5. Het schoonmaken van de nieuwe woning waarnaar je gaat verhuizen;
 6. Het opschrijven van de meterstanden in de oude (en nieuwe?) woning;

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de oude woning in een zo optimaal mogelijke staat terug dient te worden opgeleverd aan het immo-kantoor of de verhuurders. Indien er tijdens de controle gebreken worden vastgesteld dat er niet waren op het ogenblik dat de woning of het appartement werd verhuurd zal dat er voor zorgen dat een bepaalde hoeveelheid van de betaalde waarborg wordt ingehouden. Controleer dus zoveel mogelijk en herstel mogelijke gebreken vooraleer de woonst te verlaten. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat er een significant deel van je waarborg zal verloren gaan.

Hoeveel bedragen de kosten klusjes voor verhuizing?

Omdat er zoveel bij een verhuis komt kijken kiezen heel wat mensen er voor om de klusjes voor verhuizing niet zelf te doen, maar uit te besteden aan een vakman. Wanneer jij ook deze keuze maakt zal je er natuurlijk wel rekening mee moeten houden dat je een bepaalde hoeveelheid aan kosten zal moeten betalen. De exacte kostprijs die verschuldigd zal zijn is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 1. De handyman service die je beslist in te huren;
 2. De aard van de klusjes welke moeten worden uitgevoerd;
 3. Het feit of er meerdere klusjes gecombineerd kunnen worden of niet;

De prijs die door een handyman in rekening wordt gebracht wordt doorgaans bepaald op basis van de complexiteit en het aantal klusjes welke voor verhuizing dienen te worden uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel moet betalen voor deze klusjes is het altijd de moeite waard om even offertes aan te vragen bij verschillende handyman services en deze met elkaar te vergelijken. Alleen zo zal je uiteindelijk een aardig bedrag weten uit te sparen op de kosten voor je klusjes voor verhuizing.

Partij voor klusjes voor verhuizing Gemiddelde kostprijs
Handyman Tussen 30 & 40 euro per uur

Hoe besparen op de kosten klusjes voor verhuizing?

De informatie welke we hebben geplaatst op deze pagina geeft reeds duidelijk aan dat er wel wat kosten verbonden zijn aan het laten uitvoeren van klusjes voor verhuizing. Het is evenwel op tal van verschillende manieren mogelijk om deze kosten enigszins binnen de perken te houden. Hoe je dat precies kan doen? Zeer eenvoudig. Wij hebben enkele interessante bespaartips voor je op een rijtje gezet en stellen ze middels onderstaand overzicht aan je voor.

 • Probeer zoveel mogelijk klusjes zelf te doen

Het merendeel van de klusjes die voor verhuizing moeten worden gedaan zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, in tegendeel. Dit zorgt er voor dat in principe iedereen de mogelijkheid heeft om deze zelf uit te voeren, zolang je daar uiteraard de nodige hoeveelheid tijd voor kan voorzien. Hoe meer van de klusjes je zelf doet, des te lager de kosten die je moet betalen uiteindelijk uiteraard zullen uitvallen.

 • Roep de hulp in van vrienden en familieleden

Zijn er toch één of meerdere klusjes voor verhuizing die je niet zelf kan uitvoeren? Dan hoef je daarvoor nog niet meteen een dure vakman in te schakelen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om de hulp van vrienden en / of familieleden in te roepen. Ben jij niet zo handig met het uit elkaar halen van meubelen? Dan is er mogelijks wel iemand in je kennissenkring terug te vinden die dit karwei voor jou kan realiseren.

 • Vergelijk de kosten van verschillende handyman services

Wanneer je geen handige vrienden of familieleden hebt en je ook zelf maar weinig kennis hebt met betrekking tot bijvoorbeeld het uit elkaar halen van meubelen zal je jammer genoeg wel degelijk genoodzaakt zijn om een beroep te doen op een professionele handyman service. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wees er dan wel zeker van dat je eerst goed de kostprijs van verschillende handyman services gaat vergelijken. Alleen op die manier ben je immers echt verzekerd van de beste prijs voor de klusjes voor verhuizing welke uitgevoerd dienen te worden.