Bespaar tot 30%  

Verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf inschakelen

Bij het zoeken naar hulp tijdens verhuizen, is een verhuisbedrijf de ultieme oplossing. Speciaal in het leven geroepen om alles op rolletjes te laten lopen. Het grote voordeel is dan ook de ervaring die in huis is. Niet alleen de ervaring zorgt voor een efficiënte verhuizing, ook de aanwezigheid van het juiste materiaal is heel belangrijk. Uiteindelijk is het doel om alles zo snel en soepel mogelijk af te ronden, zodat er zonder gedoe naar de nieuwe woning kan worden verhuist. Hierbij kan je zelf afvragen om hier wel of geen bedrijf extra voor in te schakelen. Voordat de keuze gemaakt wordt zullen we alles vertellen over de mogelijkheden en kosten.

Wat kunnen verhuisbedrijven zoal doen?

Een verhuisbedrijf kan alles regelen van A tot Z. Dagelijks voert een verhuizer meerdere klussen uit en die variëren iedere keer weer. Daarom kan je het zo gek niet bedenken of het is al een keer uitgevoerd, mogelijk in tegenstelling tot je eigen ervaring. Het is goed om de basis op te sommen waarvoor iedere verhuizers ingeschakeld kunnen worden.

 1. Inpakken van de verhuisdozen op locatie A
 2. Demonteren van meubels
 3. Inladen van de inboedel
 4. Transport van A naar B regelen
 5. Uitladen van de inboedel
 6. Monteren van de meubels
 7. Uitpakken van de verhuisdozen op locatie B

De hierboven genoemde stappen zijn natuurlijk wel heel basic, maar dit beschrijft al een groot deel of in zijn geheel de verhuizing. Dit betekend niet dat alle stappen daadwerkelijk door een bedrijf moeten worden gedaan. Er kan ook worden gekozen om enkel stap 3 t/m 5 uit te besteden, dit zal de verhuiskosten behoorlijk beïnvloeden. Daarnaast kan er naast de basic stappen ook worden gekozen voor een verhuisservice. Hierbij wordt een stapje verder gegaan, zo kan er alles geregeld worden in de nieuwe woning. Een populaire term hierin is de turn-key oplossing. Voor mensen met een druk schema en weinig tijd voor verhuizen hebben, is dit perfect! Lees meer over een verhuisservice! Bij twijfels over de mogelijkheden van een verhuisbedrijf, kan je het beste geheel gratis advies aanvragen. Hierdoor kunnen alle vragen direct worden beantwoord.

Extra werkzaamheden

Ook is het mogelijk dat de situatie om extra stappen vraagt die de aandacht verdienen. Zo is het mogelijk dat er hulpmiddelen nodig zijn om de inboedel in de verhuiswagen te krijgen. Of speciale papieren/vergunningen die geregeld moeten worden. Een aantal van deze punten zijn bijvoorbeeld:

 • Een verhuislift is nodig
 • Speciaal vervoer voor een piano
 • De locatie is slecht bereikbaar voor een verhuiswagen
 • Vergunningen moeten geregeld worden
 • Papierwerk voor een internationale verhuizing
 • Systematisch te werk gaan bij een bedrijfsverhuizing

Al deze bovenstaande voorbeelden zijn maatwerk oplossingen. Niet heel uniek, maar moeten vooraf wel besproken worden om vertraging te voorkomen. Ook bij andere verzoeken zullen de verhuisbedrijven oplossingsgericht mee denken en dit kunnen verzorgen. Bekijk ons overzicht van plaatsnamen waar een verhuisbedrijf kan worden ingeschakeld.

Een verhuisbedrijf de lift laten bedienen?

Ook met een verhuislift kan een verhuisbedrijf helpen. Zo kunnen ze de verhuislift leveren/verhuren, maar kan deze ook direct door de verhuizer bedient worden. Een verhuislift is niet zomaar door iedereen te besturen en daarom zal hiervoor een verhuisbedrijf ingeschakeld moeten worden. In combinatie met andere verhuis werkzaamheden, kan het er makkelijk bij worden gedaan. Hierdoor is het onderdeel van de gehele dienst en zullen ze ook direct de verhuiswagen inladen.

Wat komt er nog meer bij het verhuizen kijken?

Tijdelijk opslag van de inboedel

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de inboedel niet direct de nieuwe woning in kan. Dan zal er een tijdelijke opslag moeten worden gezocht. Hierbij kan een verhuisbedrijf vaak helpen. Het zelf oplossen is vaak niet gunstig en ingewikkeld, een verhuizer heeft hier altijd een passende oplossing voor.

Kies voor deskundigheid

Onze raad is om te kiezen voor de vakman, een verhuisbedrijf die je kan bij staan. Al is het maar voor een gedeelte, er kan wel altijd advies worden ingewonnen. Ben je zelf in staat om grotendeels van het til werk zelf te doen, dan is hier niks mis mee. Alleen doe het wel op een verstandige manier, niet dat er ongelukken gebeuren, dit zou helaas niet de eerste keer zijn. Wat voorop staat is dat een bedrijf het vele malen efficiënter en veiliger kan uitvoeren. Dit scheelt daarom niet alleen verwondingen, maar ook kostbare tijd en uiteindelijk geld. Het verhuizen zelf is nou niet bepaald het leukste wat er is. Al maakt het met vrienden en familie al wel een stuk gezelliger. Enkel ontbreekt het aan de routine, hierdoor duurt het vaak te lang en gaat het voor irritaties zorgen. Met een professionele verhuizer is de klus veel sneller geklaard en is er tijd voor echte leuke dingen.Hoge verhuislift voor bij een flat

Het belang van erkende verhuizers

Een aantal verhuisbedrijven in Nederland zijn lid van de branche organisatie ‘Erkende Verhuizers’. Op het moment dat er voor een Erkende Verhuizer word gekozen, zitten hier een aantal voordelen aan vast. Zo is de verhuisverzekering direct geregeld tot €100.000 en er is een overkoepelende geschillencommissie. Al met al komt het er op neer dat er veel extra garanties zijn die het verhuisbedrijf verplicht is te bieden. Dit allemaal natuurlijk in het voordeel van de consument en deze word hierdoor ook extra beschermd. –> Alles over de Erkende Verhuizers

Offerte aanvragen

Het nadeel bij het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn de kosten. Alhoewel deze heel goed te verantwoorden zijn en we het daarom liever een investering noemen. Maar dan nog kost het gewoon geld en moet hier budget voor vrijgemaakt worden. Het liefst ben je zo min mogelijk kwijt en daarom word er vaak gezocht op goedkoop verhuizen. Een belangrijke rol in het vinden van een geschikte partner cq vervoersbedrijf is het aanvragen van een offerte voor de verhuizing. Zo komt er meer inzicht in de mogelijkheden en de kosten hiervan. Om te besparen op de verhuiskosten hebben wij het zelfs mogelijk gemaakt om een vergelijking aan te vragen. Het voordeel hiervan is dat je niet meerdere malen hetzelfde verhaal hoeft te doen. Vul eenmalig de wensen in en vervolgens zullen er meerdere verhuisbedrijven uit de regio hier een offerte over uitbrengen. Vervolgens is het slechts een kwestie van verhuisbedrijven vergelijken om een keuze te kunnen maken. Dit maakt het vinden van een verhuizer wel erg eenvoudig en tevens bespaar je fors op de prijs van een verhuisbedrijf. Wat wil je nog meer?