Met de economie gaat het momenteel enorm goed. Je hoort het overal in het nieuws; het bedrijfsleven heeft het weer drukker dan ooit tevoren. Waarschijnlijk gaan de zaken bij jouw bedrijf ook al een stuk beter, en het is dan ook zaak om daar de ruimte voor te hebben. Meer bedrijvigheid wil vaak zeggen dat er meer personeel in een zaak moet werken en dat er meer werkruimte moet zijn. Een nieuwe bedrijfsruimte die past bij deze situatie is dan ook belangrijker dan ooit tevoren.

Het verschil met een gewone verhuizing

Een zakelijke verhuizing verschilt op nogal wat punten van een particuliere verhuizing. We hebben een paar aandachtspunten op een rij gezet.

  • Vertrouwelijke informatie. Tijdens de verhuizing wordt er een hoop vertrouwelijke informatie getransporteerd naar het nieuwe adres. Denk aan personeelsdossiers maar ook aan debiteuren- en crediteureninformatie. Het is dan ook zaak dat de vertrouwelijke informatie van jouw bedrijf met zorg wordt verhuisd. Aangezien dit allemaal met hetzelfde transport mee moet verhuizen zal je een verhuisbedrijf moeten inhuren wat ervaring heeft met zakelijke verhuizingen. Er moet een integriteitsverklaring worden afgelegd voordat men jouw inboedel mag transporteren.
  • Gewaarborgde continuïteit. Het bedrijf zal tijdens de verhuizing zoveel mogelijk moeten blijven doordraaien. Een stilstand van één dag is nog te overzien, maar een langere periode kan niemand zich permitteren. Er moet dan ook sprake zijn van een gewaarborgde continuïteit en dat is alleen mogelijk wanneer er een heel strak draaiboek wordt gehanteerd.
  • Goede coördinatie. Een dag na de verhuizing moet het hele bedrijf op de nieuwe locatie klaarstaan voor productie. De coördinatie moet dus een stuk strakker verlopen dan bij een particuliere verhuizing.

Hulptroepen bij een zakelijke verhuizing

Ga jij met je bedrijf verhuizen, dan zal je een aantal hulptroepen moeten inschakelen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Een erkend zakelijk verhuisbedrijf. Dit is sowieso nodig bij een zakelijke verhuizing. Kies altijd een erkende verhuizer; die heeft een integriteitsverklaring moeten afleggen en levert jou de meest betrouwbare dienstverlening. Bovendien zijn de werkzaamheden in dat geval goed verzekerd. Wel zo belangrijk als je bedenkt dat een bedrijfsboedel vaak een hoge waarde heeft.
  • Een verhuisregisseur. Een verhuisregisseur kan je inschakelen via een gespecialiseerd verhuisbedrijf of je huurt iemand in op zzp basis. De verhuisregisseur maakt een draaiboek voor de verhuizing en zorgt ervoor dat dit op de dag van de verhuizing strak wordt nageleefd. Hij onderhoudt alle contacten met de betrokken personen tijdens de verhuizing.
  • Een bedrijf voor dossieropslag. Mocht het nodig zijn dat de bedrijfsinformatie tijdelijk wordt opgeslagen, dan kan je hier een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen. Een normale berging is immers te riskant voor vertrouwelijke informatie in dossiers.

De kosten van een zakelijke verhuizing

We deden navraag naar de kosten van een zakelijke verhuizing op grond van bovengenoemde feiten. We kregen de volgende informatie toegestuurd van verhuisbedrijven.

Diensten die je inschakelt Hoe is de prijs samengesteld Prijs
Erkende zakelijke verhuizer Per persoon personeel Tussen 35 en 40 euro
Verhuiswagen groot Per stuk, per dag Tussen 450 en 600 euro
Verhuisregisseur Per uur Tussen 35 en 40 euro
Bedrijf voor dossieropslag Per vierkante meter Tussen 15 en 25 euro.

 

Zaken die de prijs beïnvloeden

Bij een zakelijke verhuizing is er sprake van een aantal zaken die de prijs beïnvloeden. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De afstand tussen beide locaties. Tussen de beide locaties kan een behoorlijke afstand zitten. In dat geval zal je meerdere grote verhuiswagens nodig hebben om te rijden. Je hebt er dus ook meer personeel bij nodig. Anders haal je nooit de gestelde deadline bij de continuïteit.
  • De omvang van jouw bedrijf. Voor een groot bedrijf heb je meer mankracht nodig bij de verhuizing dan bij een klein bedrijf. Houd er bij kantoorpersoneel rekening mee dat je per persoon ongeveer 8 a 10 verhuisdozen moet vullen en dat er dan nog eens twee tot drie kubieke meter meubilair mee moet verhuizen. Aan de hand van het totale aantal kubieke meters wordt de prijs berekend door het verhuisbedrijf.
  • De tijd die jij hebt voor een verhuizing. Heb je voor een verhuizing ongeveer drie dagen de tijd genomen, dan zal je iets meer kosten maken voor het personeel wat je inhuurt. De werkdruk is echter wel wat lager. Je mist op die manier ook een paar dagen productiviteit.
  • De mogelijkheden om thuis te werken. Heeft jouw personeel de mogelijkheid om tijdens de verhuizing thuis te werken, dan kan de dip in de productiviteit daarmee worden opgevangen. Op die manier heb je gelijk een stuk minder dossierwerk wat verhuisd moet worden. Laat het personeel wel een integriteitsverklaring tekenen aangezien men met vertrouwelijke stukken naar huis gaat.

Verhuis tegen een acceptabel bedrag

Een zakelijke verhuizing kan behoorlijk in de papieren lopen. Het is dan ook heel belangrijk dat je eerst offertes opvraagt en vergelijkt. Met onderstaande button vraag je gelijk meerdere prijzen op bij zakelijke erkende verhuisbedrijven om te vergelijken. Dat levert je gelijk een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent.