Heeft jouw huis een kelder en wil je de inhoud van deze kelder gaan verhuizen? Dat lijkt op het eerste zicht vrij eenvoudig, maar in de praktijk moet je er altijd rekening mee houden dat er hier toch een aantal extra uitdagingen aan verbonden zijn. Een kelder verhuizen betekent namelijk onder meer dat je heel wat spullen van de onderste ruimte van je woning naar boven dient te halen. Het kan hierbij niet alleen gaan om kleine spullen, maar bijvoorbeeld ook om grote(re) meubelstukken die je niet zomaar eenvoudig omhoog haalt. Wil jij ook een kelder verhuizen, maar zit je nog met een heleboel vragen? In dat geval zal je meteen kunnen vaststellen dat de inhoud van deze pagina je verder zal kunnen helpen.

Hoe je kelder verhuizen?

De inleiding van deze pagina maakt reeds duidelijk dat een kelder verhuizen niet zo eenvoudig is als het misschien op het eerste zicht mag lijken. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om jezelf de vraag te stellen wie de verhuizing voor diens rekening zal nemen. Ga je, je kelder bijvoorbeeld zelf verhuizen of kies je er voor om de verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf? De keuze die je op dit vlak zal maken zal niet alleen bepaalde financiële, maar ook praktische gevolgen hebben. Wil jij graag weten welke kosten beide opties met zich meebrengen? Dat wordt duidelijk gemaakt middels de onderstaande informatie!

Je kelder zelf verhuizen

De eerste optie waarover je beschikt is zelf je kelder verhuizen. In dit geval dien je geen rekening te houden met het inhuren van professionele verhuizers waardoor je natuurlijk behoorlijk wat kosten kan besparen. Keerzijde van de medaille is echter wel dat je het verhuizen zelf zal moeten uitvoeren wat uiteraard de nodige tijd in beslag zal nemen. Betekent zelf je kelder verhuizen bovendien dat er geen rekening dient te worden gehouden met bepaalde kosten? Natuurlijk niet. Het spreekt namelijk voor zich dat je nog steeds een bepaald transport zal moeten inhuren om de inhoud van je kelder te verhuizen naar een andere woonst. Wat dit betreft kan je rekening houden met de gemiddelde kosten zoals in de onderstaande prijstabel aangegeven.

 

Type kost bij zelf kelder verhuizen Gemiddelde kostprijs
Huren van een busje van 10 m3 inclusief verhuisartikelen Tussen 55 & 75 euro per dag
Huren van een busje van 20 m3 inclusief verhuisartikelen Tussen 110 & 150 euro per dag

 

Hou er naast de bovenstaande kosten uiteraard ook rekening mee dat je nog geconfronteerd zal worden met een bepaalde brandstofkost. Deze moet je dus nog bijtellen wanneer je een volledige raming van de verhuiskosten wenst te maken. In ieder geval, door rekening te houden met de hierboven aangegeven kosten kan je jezelf reeds een goed beeld schetsen van hoeveel jouw kelder zelf verhuizen ongeveer moet gaan kosten.

Kelder verhuizen uitbesteden

Zelf je kelder verhuizen mag dan financieel interessant zijn, het spreekt voor zich dat lang niet iedereen hier voldoende tijd voor kan voorzien. Dit geldt niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld een drukke job hebben. In dat geval zal je kelder verhuizen uitbesteden wellicht toch net een stukje interessanter blijken te zijn. Met welke kosten moet je echter in deze situatie allemaal rekening houden? Het spreekt voor zich dat je dan niet alleen geconfronteerd zal worden met bepaalde kosten voor het transport waar gebruik van zal worden gemaakt, wat bovendien ook te denken van de verhuizers die je moet inhuren? De inhoud van de onderstaande prijstabel zal alvast duidelijk maken hoeveel een kelder verhuizen uitbesteden jou in de praktijk ongeveer zal kosten.

 

Type kost kelder verhuizen uitbesteden Gemiddelde kostprijs
Huren van een busje inclusief één verhuizer Gemiddeld 50 à 60 euro per uur
Extra verhuizer Gemiddeld 25 à 30 euro per uur

 

Bovenstaande kosten zijn natuurlijk slechts de basis kosten waar je rekening mee moet houden. In de praktijk zal je bij het uitbesteden van je kelder verhuizing dan ook steeds rekening moeten houden met nog een aantal extra kosten. Het gaat hierbij dan onder meer om:

 

  • De kilometervergoeding welke moet worden betaald;
  • De eventuele parkeervergunning die moet worden aangevraagd;
  • Het uit elkaar halen en terug in elkaar zetten van meubels;
  • Het huren van een eventuele traploper;
  • Eventuele tijdelijke opslag voor de spullen die uit je kelder worden verhuisd;

 

Ben jij ook benieuwd naar hoeveel deze extra kosten ongeveer zullen bedragen? Ook daarvoor hebben we een prijstabel opgemaakt waar je rekening mee kan houden, namelijk:

 

Extra’s bij kelder verhuizen uitbesteden Gemiddelde kostprijs
Kilometervergoeding Tussen 0,50 & 1,50 euro per kilometer
Regelen van een parkeervergunning Tussen 25 & 40 euro per vergunning
Af- en opbouw service voor meubels Vanaf gemiddeld 30 à 35 euro per uur
Huren van een traploper Vanaf gemiddeld 12 euro per dag
Tijdelijke opslag voor spullen Vanaf gemiddeld 30 euro per maand

Onderschat een kelder verhuizen niet

Verhuizen is op zich altijd een (fysiek) intensief karwei. Dit geldt echter in het bijzonder op het ogenblik dat je een kelder moet verhuizen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je continue de trap op en af moet lopen, maar daarnaast is het ook vaak zo dat een kelder slechts over een beperkte hoogte beschikt waardoor je, je waarschijnlijk vaak moet bukken. Veel mensen die er in eerste instantie voor kozen om alleen hun kelder te verhuizen zouden dat waarschijnlijk nu niet meer doen. Onderschat dit karwei dus absoluut niet en vraag op z’n minst aan vrienden of familie om je te helpen.

 

Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat er geen zaken zijn waar je aandachtig voor kan zijn die het verhuizen van je kelder fysiek minder zwaar kunnen maken. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om meubelstukken uit je kelder uit elkaar te halen waardoor je deze niet in één geheel de trap op hoeft te dragen. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om de verhuisdozen niet te zwaar te maken en kan het ook helpen om de verhuizing van je kelder te spreiden over meerdere dagen. Door verschillende taken reeds op voorhand te doen zal je kelder verhuizing niet alleen vlotter verlopen, daarnaast zal ze ook fysiek heel wat minder belastend zijn. Bij een kelder verhuizen is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de interessante tips en overige informatie welke op deze pagina zijn terug te vinden!